ویژوال استودیو کد Visual Studio Code
ویژوال استودیو کد یا Visual Studio Code چیست؟
ویژوال استودیو کد (Visual Studio Code یا به اختصار VS Code) یک ویرایشگر سورس کد تولید شده توسط شرکت مایکروسافت است.
این کد ادیتور قدرتمند برای سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک او اس توسعه داده شده است و به صورت آزاد و منبع باز منتشر شده است.
فراموش نکنید Visual Studio Code با مایکروسافت ویژوال استودیو (Microsoft Visual Studio) که یک محیط یکپارچه توسعه به شمار میرود یکسان نیست.
ویژگی ها و امکانات ویژوال استودیو کد
از قابلیتهای Visual Studio Code میتوان به امکان سفارشی سازی آسان و تغییر تنظیمات، تغییر تم رنگی و میانبرهای صفحه کلید، تکمیل کد هوشمند با کمک ویژگی اینتلیسنس (IntelliSense)، اشکال زدایی، برجسته سازی نحو، دندانه گذاری خودکار، کد فولدینگ، کد ریفکتورینگ، پشتیبانی از سیستم کنترل ورژن گیت، پشتیبانی از اسنیپت ها و ترمینال اشاره کرد.
ویژوال استودیو کد به صورت داخلی از زبانهایی مانند اچ تی ام ال (HTML)، سی اس اس (CSS)، جاوا اسکریپت (JavaScript)، تایپ اسکریپت (TypeScript) و نود جی اس (Node.js) پشتیبانی میکند. علاوه بر این امکان پشتیبانی از تقریبا تمامی زبانهای برنامه نویسی شناخته شده و گسترش قابلیت های ویژوال استودیو کد از طریق افزونه ها فراهم میباشد.
علاوه بر زبان های برنامه نویسی متعدد، پشتیبانی از کانتینرهای داکر به عنوان محیط توسعه، پشتیبانی از دیباگرهای مختلف و lint ها، نصب تم های رنگی بیشتر و زبانهای نمایشی مختلف از جمله قابلیت های دیگری است که با کمک افزونه ها قابل اضافه کردن به VS Code میباشد.
رابط کاربری
ویژوال استودیو کد همانند اغلب ویرایشگرهای سورس کد دیگر، اصل را بر سادگی رابط کاربری قرار داده است. بخش اصلی VS Code شامل یک ادیتور است که امکان ویرایش فایل های مختلف را برای کاربر فراهم میکند. این ادیتور به قابلیتهایی مجهز میباشد که نگارش آسانتر و سریعتر کد را میسر میکند.
در بالای محتوای ادیتور از یک نوار بردکرامب به منظور نشان دادن محل فایل در حال ویرایش و حرکت سریع میان فولدرهای والد و فایل های موجود در آنها استفاده میشود. آیتمهای باز شده نیز در قالب زبانه (Tab) هایی در نوار بالای بخش ادیتور نمایش داده میشوند. همچنین کاربر میتواند برای سادهسازی کار روی یک پروژه، به طور همزمان چند ادیتور را در کنار هم به صورت افقی یا عمودی در اختیار داشته باشد (تقسیم صفحه به چند بخش).
ویژوال استودیو کد از یک نوار کناری قابل پنهان شدن نیز بهرهمند است که امکان نمایش بخشهای مختلفی نظیر اکسپلورر (Explorer)، قسمت جستجو، نصب و مدیریت افزونه ها و … را فراهم میکند. کاربر میتواند با کمک اکسپلورر به گردش میان فایل ها و فولدرهای موجود در پروژه خود، باز کردن و مدیریت آنها اقدام کند.
همینطور کاربر قادر است در پایین بخش ادیتور از تعدادی پنل برای مشاهده اطلاعات دیباگ، خطاها و هشدارها و استفاده از ترمینال کمک بگیرد.
گفتنی است پس از باز کردن ویژوال استودیو کد، محیط برنامه به همان شکلی که بسته شده است همراه با فایل های باز شده پیشین در اختیار کاربر قرار میگیرد.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک