نحوه پر کردن خودکار فرم های اینترنتی در مرورگرهای مختلف
چگونه خودمان را از شر وارد کردن اطلاعات تکراری در فرم های مختلف رها کنیم؟
این روزها فرم های آنلاین تقریبا همه جا دیده میشوند؛ از صفحات ثبت نام و لاگین در سایت های مختلف گرفته تا فرم هایی که برای ارتباط با بخش پشتیبانی، سفارش خدمات، ثبت نظرها و … ساخته شدهاند،
گاهی اوقات پر کردن این فرم ها به صورت دستی تبدیل به موضوعی دردسرساز و زمانبر میشود. به خصوص اگر با فرمی روبرو باشید که حجم عظیمی از اطلاعات را به صورت اجباری از شما درخواست کرده باشد. اگر هم خوره وبگردی هستید و هر روز در یک وبسایت جدید ثبت نام میکنید یا به هر دلیلی میخواهید چندین و چند بار یک فرم را به همان شکل یا با تغییراتی اندک پر کنید طبیعتا این فرایند زمان بیشتری از شما خواهد گرفت.
این نکته را هم باید در نظر بگیرید که معمولا بیشتر اطلاعاتی که در این فرم ها وارد میکنید تکراری هستند. حتما شما هم با ما موافقید که به ندرت پیش میآید نام، کد پستی یا استان محل زندگیتان تغییر کند (البته به غیر از مواردی که میخواهید برای حفظ حریم خصوصی از اعلام اطلاعات واقعیتان در برخی از فرم ها خودداری کنید).
در چنین حالتی پر کردن خودکار فرم با مقادیر از پیش تعیین شده میتواند راهکار مناسبی برای حل این مشکل باشد و دردسر وارد کردن تکراری این اطلاعات را تا حدودی از بین ببرد. قابلیت پر کردن خودکار که در مرورگرهای وب با عنوان Autofill شناخته میشود به شما اجازه میدهد به اشکال مختلف، فرم های آنلاین را با مقادیر مناسب به صورت خودکار تکمیل کنید.
اغلب مرورگرهای امروزی به صورت پیشفرض از این قابلیت تا حدودی پشتیبانی میکنند. با اینحال افزونه های مختلفی هم وجود دارد که با نصب شدن روی مرورگر میتواند امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار دهد.
در ادامه با هم نحوه استفاده از ویژگی Autofill را در تعدادی از مرورگرهای محبوب امروزی بررسی میکنیم:
پر کردن خودکار فرم ها در مرورگر گوگل کروم (Google Chrome)
در مرورگر کروم میتوانید هم با کمک ویژگی های داخلی مرورگر و هم با استفاده از افزونه ها، فرم های آنلاین را با اطلاعات از قبل ذخیره شده پر کنید. برای استفاده از قابلیت های داخلی مرورگر، کافیست روی نماد سه نقطه عمودی در گوشه بالا سمت راست مرورگر کلیک کنید و از منوی باز شده وارد بخش Settings شوید.
در گام بعدی با کمک نوار کناری سمت چپ Settings وارد قسمت Autofill شوید.
بخش اول در این قسمت (Passwords) نام دارد که برای ذخیره کلمه های عبور و ورود خودکار به حساب کاربری بدون نیاز به پر کردن فرم لاگین درنظر گرفته شده است. به صورت پیشفرض (با فعال بودن گزینه Offer to save passwords) وقتی در یک سایت جدید پسوردی را وارد میکنید کروم از شما سوال میکند آیا مایل هستید پسورد را ذخیره کنید یا خیر. کلمه های عبور ذخیره شده در همین بخش قابل مشاهده و مدیریت هستند. اگر گزینه Auto Sign-in هم فعال باشد با استفاده از کلمه عبورتان، کروم به صورت خودکار شما را در حساب کاربریتان لاگین میکند.
دو گزینه دیگر در بخش Autofill یکی با نام Payment methods و دیگری با نام Addresses and more وجود دارد. برای وارد کردن اطلاعات مربوط به پرداخت آنلاین و کارت های بانکی (نظیر شماره کارت و تاریخ انقضای آن) کافیست گزینه Payment methods را انتخاب کنید و برای وارد کردن اطلاعات مربوط به نشانی (مانند نام و نام خانوادگی، استان، شهر، شماره تماس، ایمیل و …) هم میتوانید از گزینه Addresses and more استفاده کنید.
در هر دو بخش برای اضافه کردن اطلاعات کافیست روی دکمه Add کلیک کنید و فرم باز شده را با مقادیر مناسب تکمیل کرده، در نهایت روی دکمه Save کلیک کنید. شما میتوانید به هر تعداد که مایل هستید اطلاعات مربوط به نشانی یا کارت های بانکی خود را در بخش مربوطه اضافه کنید. البته اطلاعات ذخیره شده را میتوانید هر زمانی که مایل بودید با مراجعه به همین قسمت ویرایش یا حذف کنید.
در ادامه میتوانید برای پر کردن خودکار فرم های آنلاین به راحتی از همین اطلاعات استفاده کنید. به این ترتیب که کافیست در یکی از فیلدهایی که مقدار مناسب برای آن را قبلا ذخیره کردهاید (مثلا فیلد نام در تصویر زیر) کلیک کنید و آیتم موردنظر را از لیست باز شده (همانند شکل) انتخاب کنید. با این کار سایر فیلدها نیز با مقادیر ذخیره شده (متناسب با پروفایل انتخابی) تکمیل خواهد شد.
فراموش نکنید در این روش، معمولا نحوه شناسایی فیلدهای یک فرم و اینکه باید با چه مقداری پر شوند به طراحی فرم ها هم بستگی دارد. در صورتی که کدنویسی ها به شکل استاندارد انجام شده باشد تشخیص فیلدها و پر کردن آنها بدون مشکل انجام خواهد شد و درنتیجه فیلد نام با نام شما پر خواهد شد نه استان محل زندگیتان!

با توجه به محدودیتهایی که در روش فوق وجود دارد میتوانید از افزونه های متعددی که به منظور پر کردن خودکار فرم ها برای مرورگر کروم طراحی شده است نیز استفاده کنید. این افزونه ها معمولا امکانات بیشتر و کاملتری نسبت به قابلیتهای داخلی مرورگر در اختیار شما قرار میدهد. از میان این افزونه ها میتوان به افزونه های Autofill و Autofill for Chrome by Fillr اشاره کرد.
به عنوان نمونهای محبوب، افزونه Autofill قادر است به صورت خودکار اطلاعات وارد شده در فرم ها را جمع آوری کرده و از آنها برای تکمیل خودکار فرم در آینده استفاده کند. برای این منظور کافی است پس از ورود به صفحه این افزونه در مرورگر کروم روی دکمه Add to Chrome کلیک کنید تا افزونه به مرورگر شما اضافه شود.
این افزونه با سه مرحله ساده اطلاعات فرم های شما را ذخیره میکند. در مرحله اول فرم موردنظر را با اطلاعات دلخواه خودتان پر کنید و سپس روی آیکون Autofill در سمت راست نوار آدرس کلیک کنید تا نواری مشابه با شکل زیر در بالای صفحه نمایان شود.
در گام دوم، مقابل عبارت Choose a Profile میتوانید پروفایلی را انتخاب کنید یا پروفایل جدیدی برای نگه داری مقادیر درج شده در مرحله اول ایجاد کنید. در انتها با کلیک روی دکمه Generate Autofill Rules اطلاعات وارد شده در فرم روی پروفایل انتخاب شده ذخیره میشود.
با ورود مجدد به این صفحه، فرم با مقادیر تعیین شده به صورت خودکار پر خواهد شد. برای ویرایش پروفایل های مختلف خود میتوانید روی آیکون افزونه در نوار آدرس کلیک کنید و گزینه Options را انتخاب کنید. این بخش امکانات زیادی برای حرفهایترها تدارک دیده است.
پر کردن خودکار فرم ها در مرورگر موزیلا فایرفاکس (Mozilla Firefox)
متأسفانه آنطور که در وبسایت رسمی Mozilla در زمان انتشار این پست اعلام شده، امکان پرکردن خودکار فیلدهای نشانی در فرمهای اینترنتی تنها برای کاربران این مرورگر که ساکن ایالات متحده آمریکا هستند فراهم میباشد و برای سایر کاربران تنها امکان پرکردن خودکار فرم های لاگین وجود دارد.
با اینحال نگران نباشید! افزونه Autofill برای مرورگر فایرفاکس هم قابل استفاده است و نحوه کار کردن با آن هم درست مشابه با همین افزونه در مرورگر کروم است. کافیست در مرورگر فایرفاکس به صفحه این افزونه مراجعه کنید و با کلیک روی Add to Firefox آن را به مرورگر خود اضافه کنید.
پر کردن خودکار فرم ها در مرورگر مایکروسافت اج (Microsoft Edge)
ویژگی Autofill به شکل داخلی در مرورگر اج هم تعبیه شده است. برای ورود به این بخش روی آیکون منو در گوشه بالا سمت راست مرورگر کلیک کنید و وارد قسمت Settings شوید.
پس از آن روی گزینه Passwords & autofill کلیک کنید. در این بخش هم مشابه با مرورگر کروم سه بخش برای نگه داری کلمه های عبور، اطلاعات مربوط به فرم های متداول و کارت های بانکی فراهم شده است. با کلیک روی دکمه Manage forms یا Manage cards قسمتی برای اضافه کردن اطلاعات مربوطه در اختیار شما قرار میگیرد.
البته فراموش نکنید برای این مرورگر هم میتوانید از افزونه Autofill for Microsoft Edge by Fillr استفاده کنید.
سلام خسته نیاشید
ما یک فرم داریم میخوام طوری باشه که کاربر حتما تمام داده ها پر کند در غیر اینصورت بش پیام بده که اطلاعات کامل پر کنید
چنین چیزی به چه صورتی است.
سلام؛
دوست گرامی این موضوع ارتباطی با پر کردن خودکار فرم ها نداره اما می تونید در کد HTML فرم، ویژگی required رو به تگ input موردنظر اضافه کنید تا به یک فیلد ضروری تبدیل بشه. برای مثال
سلام
چطور میتونم با اسکن QR کد فیلد ها پرکنم
سلام؛
متأسفانه به طور کامل متوجه منظورتون نشدم. اگر از کیو آر کد برای ارائه آدرس صفحه وبی که باید فرم رو داخلش پر کنید استفاده شده بعد از ورود به صفحه میتونید فیلدهای فرم رو پر کنید.
سلام خسته نباشید
برنامه ای وجود داره ک اطلاعات رو از قبل بهش بدیم و از قبل فرم رو پر کنیم و اون سر ساعت مورد نظر در سایت ثبت کنه ؟؟
با تشکر از مطالب مفیدتون
سلام؛ ممنون از اظهار لطف شما.
در مورد زمان بندی برای پر کردن فرم های اینترنتی تصور نمی کنم نرم افزار یا افزونه آماده ای موجود باشه. حداقل بنده چیزی پیدا نکردم. اما در مورد بخش اول سوال تون می تونید روی افزونه ها حساب کنید که خودشون بار اول اطلاعات رو ذخیره می کنن. و البته بعضی هاشون اجازه ویرایش این اطلاعات رو هم می دهند.
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون
خیلی لذت بردم دست شما درد نکنه که بدون چشم داشتی، خیرخواهی میکنید
خیلی خیلی ممنون
سلام. ببخشید برنامه ها و ربات های ثبت نام (***) خودرو رو میشه معرفی کنید؟
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.
عالی بود ممنون.
برای Autofill گزینه های انتخابی مثل استان و شهر باید چی کار کرد؟
در حالت عادی بدون مشکل باید این فیلدها هم به صورت خودکار تکمیل شوند.
در غیراینصورت اگر از افزونه ها هم جواب نگرفتید ممکنه مشکلی در طراحی فرم باشه.