تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

فتوپی Photopea

فتوپی یا Photopea چیست؟

فتوپی (Photopea) نام یک ویرایشگر گرافیک پیشرفته مبتنی بر وب است. این ویرایشگر از فرمت های مختلف گرافیک شطرنجی و برداری پشتیبانی می‌کند. به علاوه بدون نیاز به نصب و به رایگان از طریق اغلب مرورگرهای وب امروزی قابل استفاده است.

فتوپی با انواع مرورگرهای وب مانند گوگل کروم (Google Chrome)، فایرفاکس (Firefox)، اپرا (Opera)، اج (Edge) و سافاری (Safari) سازگار است. همچنین Photopea روی دستگاه‌های مختلف نظیر کامپیوترهای رومیزی، لپ تاپ، تبلت و گوشی هوشمند با انواع سیستم عامل قابل اجراست. در عین حال با توجه به تعدد ابزارها و محیط پیچیده، بهترین عملکرد Photopea را می‌توان در دستگاه‌هایی با صفحه نمایش بزرگ همراه با استفاده از ماوس و صفحه کلید فیزیکی مشاهده نمود.

فتوپی به دلیل شباهت زیادی که با فتوشاپ (Adobe Photoshop) دارد از محبوبیت بالایی برخوردار است. این شباهت نه تنها به لحاظ رابط کاربری در ویژگی‌ها و نحوه استفاده از آن نیز قابل مشاهده است. همین موضوع باعث شده کاربرانی که تجربه کار با فتوشاپ را داشته‌اند تعامل آسان‌تری با Photopea داشته باشند. به علاوه وجود ویژگی‌ها و ابزارهای حرفه‌ای در این ویرایشگر، آن را به یک جایگزین آنلاین شایسته و رایگان برای فتوشاپ تبدیل کرده است.

برای استفاده از Photopea کافیست در مرورگر خود به وبسایت Photopea.com مراجعه کنید.

نمایی از ویرایشگر تصویر فتوپی Photopea - فتوپی از لحاظ ظاهر و ابزارها مشابه فتوشاپ است و جایگزینی رایگان و آنلاین برای Photoshop به شمار می‌رود
نمایی از ویرایشگر گرافیک Photopea

ویژگی ها و قابلیت های Photopea

از فتوپی می‌توان برای انجام انواع ویرایش های گرافیکی ساده تا پیچیده کمک گرفت. به عنوان مثال شما می‌توانید برای رسم اشکال اصلی (مانند مستطیل و دایره)، تغییر اندازه، کراپ و چرخش تصاویر از فتوپی استفاده کنید. از سوی دیگر پردازش و ویرایش تخصصی تصاویر (مانند طراحی پوستر و صفحات وب) با کمک ابزارهای حرفه‌ای این ویرایشگر امکان‌پذیر است. در فتوپی از لایه ها، فیلترها و همچنین ابزارهایی مانند Clone، انتخاب، کراپ، حذف قرمزی چشم، اشکال اصلی، تایپ، پاک کن و … پشتیبانی می‌شود.

ویرایشگر Photopea علاوه بر فرمت های تصویری عمومی مانند JPEG, PNG و GIF از فرمت هایی نظیر PSD (نرم افزار Adobe Photoshop)، XCF (نرم افزار GIMP)، XD (نرم افزار Adobe XD)، CDR (نرم افزار CorelDraw) و SVG نیز پشتیبانی می‌کند. امکان ایجاد پروژه جدید، باز کردن فایل‌های پشتیبانی شده از روی کامپیوتر و ذخیره نتیجه روی کامپیوتر هم وجود دارد.

گفتنی است این ویرایشگر در رابط کاربری خود از زبان‌های مختلفی (از جمله زبان فارسی) پشتیبانی می‌کند. توجه داشته باشید بسیاری از ویژگی‌های این ویرایشگر پس از لود شدن بدون نیاز به اینترنت قابل استفاده هستند.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکی‌پدیا

لینک وبسایت Photopea

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *