مرورگر وب Web Browser
مرورگر وب یا Web Browser چیست؟
مرورگر وب (Web Browser) که معمولا آن را با نام سادهی مرورگر میشناسیم نرمافزاری است که امکان واکشی، نمایش و گردش در میان منابع اطلاعاتی ذخیره شده در وب را فراهم میآورد. این منبع میتواند یک صقحهی وب، تصویر، ویدیو یا هر محتوای دیگری باشد.
ابرپیوندهای موجود در این منابع، امکان حرکت در منابع مختلف وب از طریق Browser را فراهم میکنند. این منابع با استفاده از یک شناسه یکنواخت منبع (مانند نشانی وب) مشخص میشوند.
مهمترین و مشهورترین مرورگرهای وب امروزی عبارتند از فایرفاکس (Firefox)، اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer)، کروم (Chrome)، اپرا (Opera)، اج (Edge) و سافاری (Safari) که به صورت رایگان و یا به عنوان مرورگر پیش فرض یک سیستم عامل عرضه میشوند. نسخههای مخصوص موبایل اغلب این مرورگرها به صورت سبکتر نیز طراحی شده است.
پس از آنکه کاربر از طریق یک ابرپیوند یا وارد نمودن مستقیم یک نشانی وب در نوار آدرس مرورگر، بارگیری منبع جدیدی را درخواست نمود، مرورگر براساس پیشوند نشانی، نحوهی تفسیر نشانی را تشخیص میدهد. پیشوندهای مختلفی نظیر http، https، ftp و file توسط اکثر مرورگرها پشتیبانی میشود اما پیشوندهایی (مثل mailto) که توسط خود Browser قابل استفاده نیستند به نرمافزارهای پیش فرض مشخص شده برای همان پیشوند (مانند نرم افزار کلاینت ایمیل) فرستاده میشود.
بخشهای مختلف رایج در یک مرورگر وب
در واسط کاربری گرافیکی اکثر مرورگرهای وب میتوان از طریق منوها، نوارهای ابزار و میانبرهای صفحه کلید به بخشهای زیر دسترسی پیدا نمود:
- دکمههای Back و Forward برای حرکت بین منابع پیشین و بعدی
- دکمهی Refresh برای تازه سازی منبع کنونی
- دکمهی Stop برای توقف بارگیری منبع
- نوار آدرس برای وارد کردن نشانی منبع
- دکمهی home برای بازگشت به صفحهی آغازین
- نوار جستجو که در برخی مرورگرها با همان نوار آدرس ادغام شده است
- تاریخچه (یا History) برای نگهداری نشانی صفحات اخیری که توسط کاربر ملاقات شده است
- امکان نمایش صفحات وب در زبانههای مختلف
- پشتیبانی از بوکمارکها برای ذخیره و مدیریت نشانی صفحات مورد علاقه جهت تسهیل دسترسی
- بخشی برای نمایش و جمعآوری خوراکهای وب (Web Feed)
- و …
علاوه بر ویژگیهای اصلی و خصوصیات امنیتی، در اغلب مرورگرهای مدرن امکان افزودن قابلیتهای جدید از طریق افزونهها نیز درنظر گرفته شده است.
وبگردی خصوصی (Private Browsing) نیز یکی از قابلیتهای کاربردی در مروگرهای رایج امروزی است که معمولا به منظور حفظ حریم خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد. در این حالت تقریبا هیچ ردپایی از وبگردی کاربر روی دستگاه باقی نمیماند.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک
سلام کسی هست جواب بده
سلام سوالی دارید در مورد این واژه بفرمایید.