گوگل کروم Google Chrome
گوگل کروم یا Google Chrome چیست؟
گوگل کروم (Google Chrome) عنوان یکی از مرورگرهای وب قدرتمند و رایج امروزی است که توسط شرکت گوگل طراحی و توسعه داده شده است و مطابق آمارها در حال حاضر بیشترین سهم بازار مرورگرها را در اختیار دارد.
اولین نسخه این مرورگر در سال 2008 برای سیستم عامل ویندوز عرضه شد و پس از آن نسخههای ویژهای برای لینوکس، macOS، اندروید و iOS منتشر شد. گوگل کروم یکی از اجزای اصلی سیستم عامل Chrome OS نیز به شمار میرود و به عنوان پلتفرمی برای اجرای وب اپلیکیشن ها ایفای نقش میکند. جالب است بدانید بخش اعظم سورس کد Google Chrome در قالب مرورگر منبع بازی به نام کرومیوم (Chromium) منتشر شده است.
ویژگیها و قابلیتهای گوگل کروم
این مرورگر در گذشته از موتور چیدمان (Layout Engine) وب کیت (WebKit) استفاده میکرد اما از نسخه 28 به بعد موتور Blink جایگزین آن شد. کاربران گوگل کروم میتوانند از طریق Chrome Web Store، افزونه ها یا قالب های مختلفی روی مرورگر خود نصب کنند. همچنین این مرورگر میتواند به طور خودکار صفحاتی که مشاهده میکنید را با کمک سرویس Google Translate به زبان انتخابی شما ترجمه کند. سرعت بالای این مرورگر از جمله دلایل محبوبیت آن در میان کاربران است.
اغلب قابلیتهای دیگری که در مرورگرهای رایج امروزی مشترک است (از جمله نمایش صفحات در قالب زبانهها، نگه داری تاریخچه مرور صفحات، ذخیره صفحات، ابزار توسعه دهندگان، بخش دانلودها و ایجاد بوکمارک) در گوگل کروم نیز پشتیبانی میشود. علاوه بر این، امکان همگام سازی بوکمارک ها و تنظیمات ثبت شده در این مرورگر روی کلیه دستگاه های کاربر با ورود به یک حساب کاربری گوگل پیش بینی شده است.
قابلیت مسدودسازی آگهیها و بدافزارها نیز در این مرورگر فراهم شده است. همچنین حالت خصوصی یا ناشناس (Incognito mode) به کاربر این امکان را میدهد تا بتواند بدون اینکه ردپایی از وبگردیهایش روی رایانه باقی بماند به گشت و گذار در وبسایتها بپردازد. در این مرورگر، فیلد مربوط به موتورهای جستجو با نوار آدرس ادغام شده است و کاربر میتواند به راحتی از این فیلد برای جستجوی واژهها و عبارات در موتورهای جستجو نیز استفاده کند.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک