تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

ارسال نقشه سایت در کنسول جستجوی گوگل

پس از اضافه کردن سایت در قالب یک خاصیت وبسایت به کنسول جستجوی گوگل لازم است منتظر بمانید تا داده های مربوطه به پنل شما اضافه شود. این کار ممکن است اندکی طول بکشد. اما یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید همین حالا انجام دهید ارسال نقشه سایت (سایت مپ یا Sitemap) برای گوگل است. انجام این کار نیز با کمک کنسول جستجوی گوگل به سادگی امکان‌پذیر است.

موتورهای جستجو از جمله گوگل بر اساس محتوای صفحات سایت و لینک های داخل این صفحات یا لینک های ورودی از طرف سایت های دیگر می‌توانند صفحات مختلف سایت شما را شناسایی کنند. به این ترتیب امکان خزش و ایندکس صفحات سایت شما فراهم می‌شود. اما بهتر است خودتان فهرست کامل صفحات مختلف سایت را همراه با نشانی در اختیار گوگل قرار دهید. این کار اغلب با کمک نقشه سایت انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: نقشه سایت چیست؟

خوشبختانه در سیستم های مدیریت محتوا (مانند وردپرس) و سایت سازهای محبوب معمولا نقشه سایت به صورت داخلی یا با کمک افزونه ها تولید و بروزرسانی می‌شود. کافیست نشانی این نقشه سایت را با روشی که در ادامه می‌آموزید به گوگل اعلام کنید. البته شما می‌توانید خودتان هم به صورت دستی نقشه سایت را ایجاد کنید. (فراموش نکنید ایجاد دستی نقشه سایت و بروزرسانی آن برای سایت‌های بزرگ، کار بسیار دشواری است).

چگونه نقشه سایت را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنم؟

برای ارسال نقشه سایت در کنسول جستجوی گوگل کافیست مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید. (فرض بر اینست که نقشه سایتتان آماده است و نشانی آن را می‌دانید):

گام اول: مطمئن شوید خاصیت وبسایت موردنظر در کنسول جستجوی گوگل شما انتخاب شده است. حالا وارد بخش Sitemaps شوید.

گام دوم: نشانی نقشه سایت خود را در جعبه متنی موجود در صفحه وارد کنید و روی دکمه SUBMIT کلیک کنید.

ثبت نقشه سایت یا سایت مپ (Sitemap) در کنسول جستجوی گوگل

با انجام این کار نقشه سایت برای گوگل ارسال می‌شود و نشانی نقشه سایت در بخش Submitted sitemaps درج می‌شود. خزنده های گوگل به صورت خودکار براساس محتوای این نقشه از صفحات سایت شما و برخی جزئیات آن‌ها باخبر می‌شوند. اگر سایت شما دارای چند نقشه سایت است می‌توانید تمام آن‌ها را با همین روش در کنسول جستجوی گوگل اضافه کنید.

نکته: فراموش نکنید ارسال نقشه سایت و درخواست خزش صفحات به معنای این نیست که تمام صفحات سایت بلافاصله توسط موتور جستجو ایندکس و در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند. موتورهای جستجو نظیر گوگل براساس فاکتورهای مختلفی از جمله کیفیت محتوا در این مورد تصمیم‌گیری می‌کنند. ممکن است برخی صفحات سریع‌تر و بعضی دیگر دیرتر ایندکس شوند. حتی ممکن است برخی از صفحات هرگز ایندکس نشوند.

بازگشت به فهرست مجموعه آموزشی کنسول جستجوی گوگل

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *