نیازمندی های سیستمی System Requirements
نیازمندی های سیستمی یا System Requirements چیست؟
نیازمندی های سیستمی (System Requirements) به پیش نیازهایی گفته میشود که یک سیستم برای استفاده از یک قطعه سخت افزاری یا اجرای نرم افزاری مشخص به آنها نیاز دارد.
نیازمندی های سیستمی غالبا در نقش یک راهنما به کاربر کمک میکند پیش از اینکه برای تهیه یک قطعه سخت افزاری یا خرید و دانلود یک نرم افزار اقدام کند مطمئن شود سیستم رایانهای او قادر به کار کردن با این قطعه سخت افزاری خواهد بود یا از عهده اجرای نرم افزار موردنظر برمیآید.
طبیعتا با پیچیدهتر شدن نرم افزارها و درنتیجه احتیاج آنها به قدرت پردازشی و منابع بیشتر، سطح این نیازمندی ها نیز به مرور زمان افزایش پیدا میکند.
انواع نیازمندی های سیستمی
معمولا برای محصولات نرم افزاری یا سخت افزاری معتبر دو مجموعه پیش نیاز سیستمی زیر معرفی میشود:
- نیازمندی های سیستمی حداقلی یا کمینه (Minimum System Requirements): این مجموعه حداقل پیش نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری را مشخص میکند که بدون داشتن آنها اجرای نرم افزار یا استفاده از محصول سخت افزاری موردنظر امکانپذیر نیست.
- نیازمندی های سیستمی پیشنهادی (Recommended System Requirements): این مجموعه شامل پیش نیازهایی است که نسبت به مجموعه اول دارای سطح بالاتری هستند و برای اجرای ایده آل، روان و بهینه نرم افزار یا رسیدن به عملکرد مورد انتظار از سخت افزار مربوطه لازم هستند. با برآورده شدن این نیازمندی ها، میتوانید مطمئن باشید محصول موردنظر بدون هیچ مشکلی و همانطور که از آن انتظار میرود روی سیستم شما کار خواهد کرد.
معمولا پیش نیازهای فوق (به خصوص گروه اول) روی بسته بندی محصولات نرم افزاری و سخت افزاری قابل مشاهده هستند. البته در مورد نرم افزارها به هنگام دانلود یا خرید آنلاین، این اطلاعات در صفحه وب مربوطه اعلام میشود.
این نیازمندی ها چه برای اجرای یک نرم افزار و چه برای استفاده از یک قطعه سخت افزاری یا ابزار جانبی بیان شده باشد معمولا مجموعهای از پیش نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری را شامل میشود.
برای مثال پیش نیازهایی که برای یک نرم افزار ذکر میشود معمولا شامل توان پردازشی مورد نیاز (مدل پردازنده و فرکانس کلاک آن)، مموری، فضای ذخیره سازی ثانویه (مانند فضای خالی موردنیاز روی هارد دیسک)، ابزارهای جانبی (نظیر درایو DVD-ROM)، سیستم عامل (مانند ویندوز، لینوکس و …) و پلتفرم اجرای نرم افزار (نظیر دات نت)، API ها (نظیر DirectX) و … میباشد. البته یک نرم افزار ممکن است برای عملکرد مناسب به موارد دیگری نظیر ارتباط اینترنتی و رزولوشن قابل قبول صفحه نمایش نیز احتیاج داشته باشد.
یک نمونه واقعی
برای اینکه با مفهوم پیش نیازهای سیستمی و نحوه نگارش آنها بیشتر آشنا شوید موضوع را با یک مثال واقعی ادامه میدهیم. مطابق آنچه در وبسایت سازنده بازی FIFA 19 اعلام شده است برای اجرای این بازی روی رایانه های شخصی به حداقل پیش نیازهای زیر نیاز دارید:
MINIMUM System Requirements: OS: Windows 7/8.1/10 - 64-Bit CPU: Core i3-2100 @ 3.1GHz or AMD Phenom II X4 965 @ 3.4 GHz RAM: 8 GB DISC DRIVE: DVD ROM drive required for installation only HARD DRIVE: At least 50 GB of free space VIDEO: NVIDIA GTX 460 1GB or AMD Radeon R7 260 DirectX: DirectX 11 compatible INPUT: Keyboard and mouse, dual analog controller ONLINE CONNECTION REQUIREMENTS: Internet connection required to install and play.
اطلاعات فوق به این معنی است که برای اجرای این بازی لازم است از رایانه ای مجهز به نسخه 64 بیتی سیستم عامل های ویندوز 7، ویندوز 8.1 یا ویندوز 10 استفاده کنید. همینطور به پردازنده Core i3-2100 با فرکانس 3.1GHz یا AMD Phenom II X4 965 با فرکانس 3.4GHz و یا پردازنده ای قدرتمندتر در کنار حداقل 8 گیگابایت RAM نیاز دارید. برای نصب بازی از روی DVD به DVD ROM و 50 گیگابایت فضای خالی روی هارد دیسک هم احتیاج خواهید داشت. همچنین لازم است رایانه شما به کارت گرافیک های NVIDIA GTX 460 1GB یا AMD Radeon R7 260 یا قویتر از آن مجهز باشد.
نصب بودن DirectX 11 و داشتن دستگاه های ورودی ماوس و صفحه کلید یا گیم پد برای انجام بازی ضروری است و حین نصب و انجام بازی نیز به ارتباط اینترنتی نیاز خواهید داشت. در صورتی که سیستم شما دارای این پیش نیازهای حداقلی نباشد به طور کلی قادر به اجرای این بازی نخواهید بود.
در تصویر زیر نیز میتوانید هر دو مجموعه پیش نیازهای سیستمی را برای بازی PES 2018 مشاهده کنید:
به عنوان مثالی دیگر، برای یک چاپگر علاوه بر سیستم عامل هایی که قادر به کار با چاپگر هستند، فضای لازم برای نصب درایور و احتمالا وجود پورت USB برای اتصال دستگاه به رایانه در نیازمندی های سیستمی آن درج میشود. اگر از سیستم عامل دیگری استفاده میکنید ممکن است درایور پرینتر شما برای آن عرضه نشده باشد و درنتیجه سیستم عامل قادر به شناسایی پرینتر نباشد.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک