رایانه شخصی Personal Computer – PC
رایانه شخصی یا Personal Computer – PC چیست؟
رایانه شخصی (Personal Computer که به اختصار PC نامیده میشود) نوعی رایانه است که از نظر اندازه، کارایی و قیمت برای کاربریهای شخصی مناسب میباشد. بازار این نوع رایانهها بیش از آنکه متخصصین رایانه را مورد هدف قرار دهد روی کاربران نهایی (End Users) متمرکز میشود.
امروزه نمونههای مختلف رایانههای شخصی را میتوان در گوشه و کنار خانهها، ادارات و دفاتر، خیابانها، فروشگاهها، اتومبیلها و … مشاهده نمود. این حضور فراگیر کاربردهای مختلفی از قبیل وبگردی، انجام بازیهای ویدیویی، ارتباط با دوستان، انجام امور روزمره بانکی، آموزش، پخش محتواهای چندرسانهای، مطالعه، کسب درآمد، تولید محتوا و … را برای کاربران امکانپذیر نموده است. حتی سازمانها نیز برای بخش قابل توجهی از امور اداری خود از PC ها کمک میگیرند.
برخلاف گذشته، کاربران این رایانهها بدون آنکه الزاما تخصصی در زمینه برنامهنویسی داشته باشند قادر هستند با کمک نرمافزارهای از پیش آماده شده نیازهای خود را تا حد زیادی به آسانی برطرف نمایند. گفتنی است بیشترین سهم بازار سیستم عاملهای رایانههای شخصی مدتهاست که در اختیار سیستم عامل ویندوز شرکت مایکروسافت قرار دارد.
از مهمترین و رایجترین قطعات سخت افزاری موجود در یک PC میتوان به منبع تغذیه، پردازنده، مادربورد، حافظه اصلی، دیسک سخت یا درایو حالت جامد، نمایشگر، صفحه کلید، ماوس، کارت گرافیک، CD/DVD Driver و … اشاره نمود. وجود پورتهای مختلف برای اتصال وسایل جانبی به رایانه امکان گسترش کاربردهای آن را جهت چاپ، اسکن تصاویر، پخش صوت از طریق بلندگو و … فراهم آورده است.
انواع رایج رایانههای شخصی
بسیاری از کاربران غیرحرفهای وقتی سخن از رایانههای شخصی به میان میآید ذهنشان به سمت رایانههای رومیزی (دسکتاپ یا Desktop Computer) متمایل میشود. این در حالی است که PC واژهای کاملا فراگیر میباشد و تمامی رایانههای رومیزی، لپ تاپ (Laptop)، نت بوک (Netbook)، تبلت (Tablet)، ایستگاههای کاری (Workstation)، رایانههای شخصی جیبی (Pocket PC) و … را نیز شامل میشود.
