دستگاه جانبی Peripheral device
دستگاه جانبی یا Peripheral device چیست؟
دستگاه جانبی (Peripheral device) به دستگاه های کمکی گفته میشود که در کنار قطعات اصلی کامپیوتر استفاده میشوند اما وجود آنها ضروری نیست. از این دستگاهها به اختصار با عنوان Peripheral یا دستگاه های کمکی (Auxiliary) نیز یاد میشود.
به عبارت دقیقتر، اصطلاح دستگاه جانبی به سخت افزارهایی اشاره میکند که برای دریافت ورودی یا ارائه خروجی به کار میروند اما از اجزای اصلی کامپیوتر (مانند پردازنده مرکزی، حافظه اصلی و …) محسوب نمیشوند. این دستگاه ها یک قابلیت اضافی برای کامپیوتر فراهم میکنند و یکی از ویژگیهای متداول آنها امکان اتصال ساده به کامپیوتر و همچنین جداسازی آسان است. البته دستگاههای کمکی در هر دو نوع داخلی یا اینترنال (Internal) و خارجی یا اکسترنال (External) وجود دارند.
ماوس، صفحه کلید، پویشگر تصویر (یا اسکنر)، سیدی رام درایو و میکروفن از جمله دستگاه های ورودی جانبی به شمار میروند. نمایشگر، چاپگر و بلندگوها نیز از جمله دستگاه های خروجی کمکی هستند. فضاهای ذخیره سازی مانند هارددیسک ها و درایوهای فلش USB نیز از دیگر دستگاه های ورودی-خروجی Peripheral محسوب میشوند. این دستگاهها معمولا با کمک کابل های مختلف (مانند کابل های USB) یا روشهای بیسیم به کامپیوتر متصل میشوند و با قطعات اصلی آن ارتباط برقرار میکنند.
از آنجایی که این دستگاه ها از اجزای اصلی سیستم نیستند یک کامپیوتر بدون وجود آنها نیز میتواند به فعالیت خود ادامه دهد. با این حال برخی از آنها مانند ماوس، صفحه کلید و نمایشگر در بسیاری از موارد برای تعامل با کامپیوتر ضروری هستند.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک
شما باید به اختصار باید راجبه این نو اتصال توضیح بدید ولی رفتید سراغ جانبی .و….ببینید مخاطبتون بچه ۱۲ سالست…
سلام وقت شما بخیر؛
مخاطب گرامی، این مطلب بخشی از واژه نامه تک دیک هست و صرفا توضیحاتی در مورد دستگاه های جانبی و مفهوم این اصطلاح ارائه کرده. ما تمام تلاش مون رو می کنیم تا مطالب ساده و روان باشن ولی شاید برای نوجوان 12 ساله کمی نیاز به راهنمایی توسط بزرگترها باشه و اینکه جایی نگفتیم مطالب سایت تک دیک به صورت ویژه برای کودکان و نوجوانان نوشته میشه. هرچند تصور می کنم به جز اصطلاحات انگلیسی مطلب برای اغلب نوجوان ها هم روشن هست. اگر دنبال نحوه اتصال دستگاه ها به کامپیوتر هستید پیشنهاد می کنم با عبارت های بهتری در اینترنت جستجو کنید.
موفق باشید.