تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

آشنایی با اجزای اصلی رابط کاربری مایکروسافت ورد

رابط کاربری مایکروسافت ورد از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. هرکدام از این بخش‌ها امکان دسترسی آسان به دستورات و قابلیت‌های مختلف ورد و تعامل راحت‌تر با آن را فراهم می‌کند. بنابراین آشنایی با این اجزا برای هر کاربری ضروری به نظر می‌رسد.

در این قسمت از مجموعه آموزشی مایکروسافت ورد با اجزای اصلی رابط کاربری در این واژه پرداز به صورت خلاصه آشنا می‌شوید.

اجزای اصلی رابط کاربری ورد

در تصویر زیر می‌توانید اجزای مختلف رابط کاربری مایکروسافت ورد را مشاهده کنید.

آشنایی با اجزای اصلی رابط کاربری مایکروسافت ورد - نوار عنوان، ریبون، نوار وضعیت، نوار اسکرول و خط کش ها

نوار عنوان (Title bar)

نوار عنوان بخش باریکی است که در ناحیه بالایی رابط کاربری ورد قابل مشاهده است. این نوار شامل:

  • نام فایل (یا عنوان سند)
  • نوار ابزار دسترسی سریع (برای دسترسی فوری به ابزارها و دستورات پرکاربرد)
  • اطلاعات کاربر (لاگین شده)
  • گزینه‌های نمایش (یا پنهان سازی) بخش Ribbon (ریبون)
  • و ابزارهای مدیریت پنجره (برای بستن و کمینه یا بیشینه کردن پنجره)

می‌باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با اجزای مختلف نوار عنوان در مایکروسافت ورد

روبان یا ریبون (Ribbon)

ریبون بخشی است که پایین نوار عنوان قرار می‌گیرد و شامل اغلب دستوراتی است که حین کار با ورد به آن‌ها نیاز دارید. این دستورات براساس نوع کاربرد در زبانه‌های مجزایی سازمان‌دهی شده‌اند. به این ترتیب دسترسی و پیدا کردن هر دستور با سادگی بیشتر امکان‌پذیر خواهد بود.

با انتخاب هر زبانه، دستورات مرتبط با آن در بخش پایینی ریبون نمایش داده می‌شوند. تغییر فونت، انتخاب نحوه تراز متن، ایجاد جدول و درج تصویر از جمله دستوراتی است که از طریق ریبون قابل دسترسی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با جزئیات ریبون دستورات در مایکروسافت ورد

بخش محتویات سند

بزرگ‌ترین بخش از رابط کاربری به محتویات سند اختصاص پیدا می‌کند. در این بخش محتوای سند نمایش داده می‌شود. تایپ متن، ویرایش کلی سند و درج انواع محتوا نظیر تصاویر در همین بخش انجام می‌شود.

نوار وضعیت (Status bar)

نوار وضعیت در پایین‌ترین بخش از رابط کاربری ورد قرار گرفته است. همانطور که از نام این نوار برمی‌آید اطلاعاتی راجع به وضعیت سند (مانند تعداد صفحات سند، تعداد کلمات و زبان متن) در همین بخش قابل مشاهده است. علاوه بر این امکان تغییر نحوه نمایش سند و میزان بزرگنمایی آن با کمک ابزارهای موجود در نوار وضعیت فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با نوار وضعیت (Status bar) در مایکروسافت ورد

خط کش (Ruler)

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید دو خط کش عمودی و افقی در سمت چپ و بالای بخش محتویات سند تعبیه شده است. این خط کش ها علاوه بر ابزاری برای اندازه گیری، امکاناتی مانند تغییر حاشیه ها، فاصله گذاری پاراگراف ها و اضافه کردن نقطه توقف جدولی (Tab stop) را برای کاربر فراهم می‌کند.

توجه داشته باشید ممکن است این خط کش ها به صورت پیشفرض آشکار نباشند. در این صورت برای آشکار کردن خط کش ها می‌توانید به زبانه View در ریبون مراجعه کنید و گزینه Ruler را تیک بزنید.

آشنایی با اجزای اصلی رابط کاربری مایکروسافت ورد - نمایش خط کش

نوارهای اسکرول (Scroll bars)

نوارهای اسکرول در سمت راست و پایین برای جابجایی میان صفحات یا نواحی مختلف سند در نظر گرفته شده است. این نوارها به شکل عمودی و افقی در صورت لزوم به صورت خودکار نمایان می‌شوند.

سایر اجزای رابط کاربری ورد

علاوه بر اجزایی که به آن‌ها اشاره شد ورد دارای بخش‌های ویژه‌ای مانند محتویات کلیپ بورد یا فرمت تصویر نیز می‌باشد. این بخش‌ها معمولا به صورت یک نوار کناری در محیط ورد نمایش داده می‌شوند.

در این مقاله با مهم‌ترین اجزای رابط کاربری ورد به اختصار آشنا شدید. توجه داشته باشید برخی از این اجزا به چند بخش کوچکتر تقسیم می‌شوند. با ما در این مجموعه آموزشی همراه باشید تا با جزئیات هرکدام از اجزای رابط کاربری ورد بیشتر آشنا شوید.

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *