تاریخچه وبگردی Web Browsing History

تاریخچه وبگردی یا Web Browsing History چیست؟

تاریخچه وبگردی (Web Browsing History) به فهرستی از صفحات مشاهده شده اخیر توسط کاربر گفته می‌شود که معمولا اطلاعاتی نظیر عنوان، نشانی وب و زمان مشاهده صفحه را دربرمی‌گیرد.

اغلب مرورگرهای وب برای نمایش لیستی از صفحاتی که کاربر در گذشته ملاقات کرده و همچنین فراهم کردن امکان بازگشت به این صفحات و همین‌طور ایجاد تمایز ظاهری میان پیوندهای ملاقات شده و ملاقات نشده از تاریخچه وبگردی بهره می‌گیرند.

این اطلاعات توسط مرورگر وب و به شکل پیشفرض تنها روی فضای ذخیره سازی محلی در دستگاه کاربر نگه داری می‌شوند. در بسیاری از مرورگرهای رایج با کمک منوها یا نوار ابزار امکان ورود به بخش History فراهم شده است. همچنین معمولا از ترکیب کلیدهای Ctrl + H برای دسترسی سریع به این بخش استفاده می‌شود.

تاریخچه وبگردی Web Browsing History
بخش History در مرورگر Mozilla Firefox – صفحات بازدید شده براساس بازه های زمانی مختلف (امروز، دیروز، هفته گذشته و …) دسته بندی شده‌اند.

حذف تاریخچه وبگردی

کاربر هر زمانی که بخواهد می‌تواند تاریخچه وبگردی مرورگر خود را پاک سازی کند. معمولا امکان حذف اطلاعات سابقه وبگردی به صورت منتخب یا متناسب با بازه‌های زمانی مشخص مثل روز جاری، هفته جاری و … یا حذف کامل آن از طریق بخش History و همچنین با کمک ترکیب کلیدهای Ctrl + Shift + Delete در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. این کار ممکن است به منظور حفظ حریم خصوصی و جلوگیری از مشاهده اطلاعات مربوط به وبگردی کاربر توسط سایر افرادی که از همان دستگاه استفاده می‌کنند انجام شود.

افزون بر امکان حذف محتویات تاریخچه وبگردی به صورت دستی یا خودکار، در اغلب مرورگرها این امکان وجود دارد که به شکلی از ذخیره شدن این اطلاعات جلوگیری شود. وبگردی خصوصی یا شخصی (Private Browsing) یکی از بخش‌های مرسوم و کاربردی در مرورگرهای رایج امروزی است که امکان گردش در دنیای وب بدون نگرانی در مورد ذخیره شدن این اطلاعات روی دستگاه را برای کاربر فراهم می‌کند.

تاریخچه فعالیت ها در سرویس های آنلاین

علاوه بر مرورگرها، ممکن است برخی از سرویس های مبتنی بر وب نیز به نگه داری سابقه فعالیت‌های شما حین استفاده از سرویس مربوطه اقدام کنند. برای مثال زمانی که در حساب کاربری گوگل خود لاگین کرده‌اید اطلاعات مربوط به سابقه جستجوی شما در حساب کاربریتان نگه داری می‌شود. این اطلاعات معمولا با هدف یا بهانه ارائه سرویس بهتر ذخیره و نگه داری می‌شود و در سرویس های معتبر معمولا با درخواست کاربر امکان حذف کردن یا جلوگیری از ذخیره شدن آن‌ها فراهم می‌شود.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *