تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

استیک پی‌سی Stick PC

استیک پی‌سی یا Stick PC چیست؟

استیک پی‌سی (Stick PC) به گونه‌ای از کامپیوترهای تک برد گفته می‌شود که در یک محفظه کوچک قرار می‌گیرند و معمولا برای نمایش خروجی صوتی و تصویری به پورت HDMI یک نمایشگر یا تلویزیون متصل می‌شوند. البته از عناوین دیگری مانند PC Stick, Compute Stick و PC on a stick نیز برای این کامپیوترهای شخصی استفاده می‌شود.

استیک پی سی ها در قالب یک کامپیوتر شخصی کامل مجهز به پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و حافظه اصلی هستند. این دستگاه‌ها اغلب از تکنولوژی‌های بلوتوث و وای‌فای برای برقراری ارتباط و همچنین اتصال به اینترنت بهره می‌برند. بسیاری از استیک پی‌سی های امروزی از کارت‌های حافظه به عنوان راهکاری برای گسترش فضای ذخیره سازی داخلی خود پشتیبانی می‌کنند. به علاوه معمولا امکان اتصال ماوس و صفحه کلید به دستگاه از طریق پورت های USB یا به صورت بی سیم فراهم می‌شود.

کاربر می‌تواند از استیک پی سی ها برای انجام امور ساده‌ای مانند نمایش پرزنتیشن و اسلایدشو، نمایش کتاب الکترونیک، ویرایش اسناد متنی، وبگردی و پخش فیلم و موسیقی روی یک نمایشگر، تلویزیون و … استفاده کند. به علاوه می‌توان از این دستگاه ها برای تبدیل یک تلویزیون معمولی به تلویزیون هوشمند کمک گرفت.

فراموش نکنید اغلب استیک پی‌سی ها از قدرت چندانی برخوردار نیستند و نمی‌توان از آن‌ها برای اعمال پیچیده مانند بازی ها و طراحی های گرافیکی حرفه‌ای استفاده کرد.

نمونه ای از یک استیک پی سی Stick PC ساخت اینتل Intel Compute Stick
نمایی از یک Intel Compute Stick به عنوان یکی از مجبوب‌ترین Stick PC ها

مزایا و معایب استیک پی‌سی ها

مهم‌ترین مزیت Stick PC ها کوچک بودن آن‌هاست. این دستگاه‌ها در ابعاد یک حافظه فلش USB (یا کمی بزرگ‌تر) تولید می‌شوند و می‌توانند نقش یک کامپیوتر شخصی کامل بدون نمایشگر را ایفا کنند. به این ترتیب بدون نیاز به حمل یک لپ تاپ می‌توانید کارکردهای ساده یک کامپیوتر شخصی را حتی هنگام سفر همراه خود داشته باشید.

اغلب استیک پی‌سی ها برای اتصال به مانیتور یا تلویزیون نیازی به کابل ندارند. شما می‌توانید به صورت مستقیم از طریق کانکتور HDMI روی دستگاه، آن‌ها را به پورت ورودی نمایشگر متصل کنید. به علاوه معمولا این کامپیوترهای کوچک نیازی به باتری یا اتصال به پریز برق ندارند و انرژی الکتریکی موردنیاز خود را از طریق دستگاه نمایشگر تأمین می‌کنند.

قدرت نسبتا پایین و محدودیت در تعداد پورت‌ها از جمله معایب این کامپیوترهای کوچک به شمار می‌رود.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکی‌پدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *