تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

کلید اینتر Enter Key

کلید اینتر یا Enter Key چیست؟

کلید اینتر (Enter Key) یا کلید ریترن (Return Key) یکی از کلیدهای پرکاربرد در صفحه کلیدهای متداول رایانه ای است که معمولا باعث می‌شود در یک واسط خط فرمان، فرم یا جعبه گفتگو، عملی پیشفرض انجام شود یا هنگام تایپ کردن، خط جدیدی در یک فیلد متنی ایجاد می‌کند.

معمولا در واسط های کاربری گرافیکی، در صورتی که فشردن کلید Enter معادل با کلیک کردن روی یک دکمه (یا Button) باشد آن دکمه با حاشیه متفاوت یا به شکلی هایلایت شده از سایر عناصر واسط کاربری متمایز می‌شود.

محل قرارگیری کلید Enter

معمولا کلید Enter در لبه سمت راست بخش حرفی صفحه کلید قرار می‌گیرد و از بالا توسط کلید Backspace یا Backslash و از پایین به وسیله کلید Shift سمت راست محاصره شده است. همچنین در صفحه کلیدهایی که شامل بخش عددی مجزا (صفحه کلید عددی) هستند یک نسخه دیگر از این کلید در گوشه سمت راست پایین این بخش مشاهده می‌شود.

این کلید معمولا با برچسب Enter یا نماد فلشی که با یک خط کوتاه به پایین و سپس سمت چپ اشاره می‌کند شناخته می‌شود. استفاده از نماد مذکور به این موضوع اشاره دارد که با فشرده شدن این کلید، کرسر متنی به سمت چپ (یا ابتدای) خط جدید منتقل می‌شود. ظاهر فیزیکی کلید اینتر معمولا مستطیلی شکل یا برگرفته از شکل همین نماد (به صورت L معکوس) می‌باشد.

در صفحه کلید رایانه‌های مک، این کلید با عنوان کلید ریترن (Return Key) شناخته می‌شود. البته در برخی صفحه کلیدها نیز دو کلید متمایز به عنوان کلیدهای Return و Enter مشاهده می‌شود که در این حالت معمولا کلید Enter در بخش صفحه کلید عددی قرار دارد و کلید Return در بخش حرفی برای ایجاد خط جدید به کار می‌رود.

کلید اینتر - کلید ریترن Enter Key - Return Key
مکان رایج قرارگیری کلید Enter یا Return در صفحه کلید

کاربردهای رایج کلید Enter

همان‌طور که گفته شد یکی از کاربردهای رایج کلید اینتر انجام یک عمل پیش فرض است. برای مثال در واسط خط فرمان (برای اجرای دستور تایپ شده کنونی)، در فرم های تحت وب (برای ارسال محتویات فرم پس از تکمیل آن)، در جعبه‌های گفتگو (به عنوان راهکاری میانبر به جای کلیک کردن روی دکمه OK، دکمه Open یا Save و تأیید محتوا در جعبه‌های گفتگو یا جعبه‌های هشدار)، در فیلدهای جستجو (برای آغاز عمل جستجو) و در نوار آدرس مرورگرهای وب (برای تأیید نشانی وب و بارگیری منبع موردنظر) از این کلید استفاده می‌شود.

یکی دیگر از کاربردهای متداول کلید Enter در ویرایشگرهای متنی و واژه پردازها مشاهده می‌شود. در این نرم افزارها و همچنین در فیلدهای متنی با قابلیت تایپ چند پاراگرافی از کلید Enter برای ایجاد خط جدید (Carriage Return) استفاده می‌شود. با فشردن این کلید، در موقعیت کنونیِ کرسر متنی – پاراگراف جاری پایان یافته و یک پاراگراف جدید ایجاد می‌شود.

در برنامه‌های ماشین حساب، معمولا کلید اینتر بخش صفحه کلید عددی به عنوان میانبری برای دکمه تساوی (به منظور محاسبه نتیجه یک عبارت ریاضی) به کار می‌رود.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

8 thoughts on “کلید اینتر Enter Key

  • Sana

    سلام کلید اینتر رو گوشی من بجای اینکه ببره به سطر بعدی ، صفحه مو آپدیت میکنه کلا!؟
    چجوری میتونم درستش کنم

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام؛ چه صفحه ای رو آپدیت می کنه؟ لطفا کامل و دقیق توضیح بدین. در چه نرم افزاری و چه مشکلی دارید؟

      پاسخ دادن
  • ارمین

    سلام اینتر لب تاپ کار نمیکنه وقتی لب تاپ رو روشن میکنم یه چیزی میاره باید اینتر زد حالا کار نمیکنه چیکار باید کرد

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام؛ ساده ترین کار اینه که یک صفحه کلید USB به لپ تاپ تون وصل کنید. البته احتمالا می تونید با مراجعه به مراکز تعمیر معتبر ازشون بخواین مشکل این کلید رو حل کنن. البته اگر دو نسخه از کلید Enter دارید (مطابق متن) حتما اون یکی رو هم امتحان کنید.

      پاسخ دادن
  • بهناز

    سلام
    برای لپ تاپ من اتفاقی ناخواسته افتاده نمیدونم چطوری شده تو word که دارم تایپ میکنم میخام یه خط بیام پایین اینتر را که میزنم یک خط ایجاد میشه یهویی شده تا دیروز درست بود. ممنون از راهنمایی تون

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام احتمالا به اشتباه برای شما نمایش text boundaries فعال شده.
      برای غیرفعال کردن این ویژگی بسته به نسخه مایکروسافت وردی که استفاده می کنید لازم هست به بخش Word Options مراجعه کنید. (در ورد 2007 روی دکمه آفیس در بالای صفحه کلیک کنید و سپس دکمه Word Options رو از منوی ظاهر شده انتخاب کنید. در ورد 2010 به بعد هم معمولا برای دسترسی به این بخش می تونید از منوی File به قسمت Options مراجعه کنید.)
      سپس در بخش سمت چپ پنجره باز شده گزینه Advanced رو انتخاب کرده و در این بخش صفحه رو اسکرول کنید تا به سکشن Show document content برسید. در این بخش گزینه ای به نام Show text boundaries رو پیدا کنید. تیک این گزینه رو بردارید و OK کنید. احتمالا مشکل تون حل میشه.

      پاسخ دادن
  • حامد

    سلام چطوری میشه با شما تماس گرفت سوال داشتم

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام. اگر سوال تون در مورد مطالب داخل سایت هست زیر همون مطلب در قسمت دیدگاه ها مطرح بفرمایید. اگر سوال شخصی دارید به صفحه ارتباط با ما مراجعه کنید https://techdic.ir/contact

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *