کرم رایانه ای Computer Worm
کرم رایانهای یا Computer Worm چیست؟
کرم رایانهای (Computer Worm) نوعی بدافزار مستقل است که معمولا خود را از طریق یک شبکه روی رایانههای دیگر تکثیر میکند.
برخی از کرمها بدون اینکه تغییری در سیستم رایانهای ایجاد کنند تنها به گسترش خود پرداخته و به شبکه آسیب وارد میکنند (برای مثال ممکن است با مصرف بالای پهنای باند شبکه در عملکرد آن اختلال ایجاد کنند). این درحالیست که ویروسها معمولا موجب تغییر یا تخریب فایلهای روی سیستم میشوند. البته ممکن است کرمها هم اقدامات دیگری به جز منتشر شدن از طریق شبکه را انجام دهند. این اقدامات که Payload نامیده میشود معمولا به فعالیت مخربی نظیر حذف فایل یا ایجاد در پشتی (Backdoor) برای فراهم آوردن دسترسی سازنده کرم (جهت کنترل سیستم قربانی) میپردازند.
در مقام مقایسه با ویروسها، معمولا کرمها از طریق یک شبکهی رایانهای گسترش پیدا میکنند و برخلاف ویروسها که برای اجرا شدن، کدهای خود را به یک برنامه میزبان (Host Program) میچسبانند، کرمها بدافزارهایی مستقل (Stand-alone Malware) به شمار میروند که بدون نیاز به یک برنامه دیگر اجرا میشوند. ضمیمههای ایمیل، شبکههای اشتراک فایل و وبسایتهای آلوده از رایجترین راههای انتشار یک کرم رایانهای به شمار میرود. پیش از رواج استفاده از شبکهها متداولترین راه تکثیر کرمها، رسانههای ذخیرهسازی (نظیر فلاپی دیسکها) بودند (امروزه نیز از فلش درایورهای USB برای این منظور استفاده میشود).
آسیبپذیریهای موجود در یک سیستم عامل مهمترین فاکتور برای آلوده شدن یک سیستم و آغاز فعالیت یک کرم رایانهای محسوب میشود. برای مقابله با این نوع بدافزارها توصیه میشود از نرمافزارهای امنیتی و دیوارهای آتش با پیکربندی مناسب استفاده شود. بروزرسانی سیستم عامل و نرمافزارها و همچنین نصب بستههای امنیتی ارائه شده در جلوگیری از آلوده شدن سیستم به کرمها نقش موثری ایفا میکند.
از مشهورترین و قدیمیترین کرمهای رایانهای میتوان به Morris Worm اشاره کرد که در سال 1988 توسط Robert Tappan Morris ساخته شد.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک
سلام. وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
وای خیلی خوبه ساییتون
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران
وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
وای خیلی خوبه ساییتون