ضمیمه ایمیل Email attachment
ضمیمه ایمیل یا Email attachment چیست؟
ضمیمه ایمیل، پیوست ایمیل یا ایمیل اتچمنت (Email attachment) به یک یا چند فایل کامپیوتری گفته میشود که همراه با پیام ایمیل ارسال میشود.
معمولا فرستنده پیام ایمیل میتواند یک یا چند فایل را به عنوان ضمیمه یا پیوست همراه با پیام برای گیرنده ارسال کند. ارسال فایل از طریق ایمیل در قالب ضمیمه یکی از روشهای ساده و قدیمی برای به اشتراک گذاری فایل ها محسوب میشود. تصاویر، اسناد، فایل های فشرده و … از جمله رایجترین فایل هایی هستند که همراه با پیامهای ایمیل ارسال میشوند.
محدودیت های فایل های ضمیمه یا پیوست ایمیل
در سیستمهای ایمیل معمولا محدودیتهایی برای فایل های ضمیمه در نظر گرفته میشود. اغلب سیستمهای ایمیل برای فایلهای اتچمنت یک مقدار بیشینه حجم مجاز تعیین میکنند و به فرستنده اجازه میدهند تنها فایل هایی با حداکثر حجم مشخص را همراه پیام ارسال کنند. به علاوه ممکن است سیستم ایمیل گیرنده پیام هم ضمیمههایی با حجم بیشتر از مقدار مجاز را رد کند. فراموش نکنید معمولا حجم ضمیمه (به دلیل انکدینگ به صورت متن) چیزی حدود 30 درصد بیشتر از حجم فایل اصلی است.
معمولا روی نوع فایل های Attachment نیز محدودیتهایی درنظر گرفته میشود. برای مثال بسیاری از سیستم های ایمیل، فایلهای اجرایی (مانند فایل های با پسوند .exe) را مسدود میکنند و اجازه ارسال یا دریافت آنها را نمیدهند.
مسائل امنیتی مرتبط با ضمیمه پست الکترونیک
فایل های پیوست ایمیل و بدافزارها
جالب است بدانید بسیاری از بدافزارها از طریق ایمیل منتشر میشوند. به همین دلیل معمولا به کاربران توصیه میشود فایل های اتچمنتی که در پیام های ایمیل دریافت میکنند را بدون اعتماد کامل باز نکنند.
اغلب سیستمهای ایمیل، فایلهای پیوست ایمیل را اسکن میکنند و در عین حال اجازه ارسال انواع خطرناک فایلها (نظیر فایل های اجرایی) را نمیدهند. با این وجود همچنان نباید به هر فایلی که از طریق پیام های ایمیل دریافت میکنید اعتماد کنید. در واقع بدافزارهای فراوانی پیش از شناسایی شدن از طریق پیام های ایمیل، قربانیهای خود را شکار میکنند.
توصیه های امنیتی در مورد اتچمنت های ایمیل
معمولا توصیه میشود فایل های ضمیمه ای که همراه پیام های ایمیل از طرف فرستندگان ناشناس دریافت کردهاید را باز نکنید. البته رعایت جوانب احتیاط حتی در مورد پیامهایی با فرستنده آشنا هم ضروری است. در واقع ممکن است فرد شروری به نوعی با دسترسی به حساب کاربری ایمیل یا دستگاه یک قربانی برای انتشار بدافزار از آن استفاده کند. در چنین حالتی مخاطبین فرد قربانی معمولا با اعتماد بیشتری فایل ضمیمه را باز میکنند چرا که تصور میکنند پیام از طرف فرد مورد اعتمادشان ارسال شده است. به این ترتیب شانس موفقیت بدافزار در انتشار سریع به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
از طرف دیگر ممکن است فرستنده پیام صرفا وانمود کند فرد قابل اعتماد یا آشنایی است. ارسال ایمیل با نام جعلی افراد یا شرکتهای مشهور یکی از رایجترین این روشها به شمار میرود. رایانامه نگاری جعلی یا ایمیل اسپوفینگ نیز از جمله تکنیکهایی است که برای ارسال پیام با یک نشانی جعلی و انتشار بدافزارها مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به موارد فوق پیشنهاد میشود از باز کردن پیام های ایمیل یا دانلود و باز کردن فایلهای ضمیمهای که انتظار دریافتشان را نداشتید خودداری کنید. اگر تصور میکنید فرستنده یک پیام غیرمنتظره فرد آشنایی است پیشنهاد میشود ابتدا با او تماس بگیرید و مطمئن شوید فرستنده پیام ایمیل و فایل Attachment همان شخص است. سپس در صورت تأیید نسبت به باز کردن پیام ایمیل و پیوست آن اقدام کنید.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک