تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

انکر تکست Anchor text

انکر تکست یا Anchor text چیست؟

انکر تکست (Anchor text) به متن قابل کلیک در لینک های HTML گفته می‌شود. در واقع کاربر در پیوندها یا لینک های متنی با کلیک روی همین متن به مقصد لینک هدایت می‌شود. برچسب لینک (Link label) و متن لینک (Link text) عناوین معادل دیگری برای انکر تکست هستند.

نمایی از یک لینک با انکر تکست یا متن لینک "تک‌دیک" همراه با نشانگر ماوس به صورت دست که روی لینک قرار گرفته است.
در این تصویر نمایی از یک لینک با انکر تکست “تک‌دیک” را مشاهده می‌کنید.

جزئیات بیشتر در مورد انکرتکست و متن لینک در HTML

در اچ‌تی‌ام‌ال از المان های <a> برای ایجاد لینک یا پیوند استفاده می‌شود. انکر تکست در واقع همان متنی است که به عنوان محتوای داخلی المان های <a> درج می‌شود. به عنوان مثال المان <a> زیر را در نظر بگیرید. در این المان واژه “تک‌دیک”، انکر تکست یا متن لینک را تشکیل می‌دهد.

<a href="https://techdic.ir/">تک‌دیک</a>

لینک زیر نتیجه المان فوق را نمایش می‌دهد. همانطور که مشاهده می‌کنید “تک‌دیک” متن قابل مشاهده لینک است که با کلیک روی آن به مقصد لینک هدایت می‌شوید.

تک‌دیک

بیشتر بخوانید: آشنایی با نحوه ایجاد لینک در HTML و المان <a>

محتوای متن لینک

معمولا متن لینک اطلاعاتی را در مورد صفحه یا مقصد لینک به کاربر ارائه می‌دهد. این اطلاعات به طور متداول، توصیفی کوتاه از محتوای مقصد لینک ارائه می‌کنند یا موضوع اصلی آن را منعکس می‌کنند. البته ممکن است این متن هیچ ارتباط مستقیمی با محتوای صفحه مقصد نداشته باشد.

برای مثال ممکن است لینکی با انکر تکست “پسورد” به صفحه‌ای با نشانی https://techdic.ir/definition/password/ ایجاد شود (لینک حاصل به صورت پسورد خواهد بود). از آنجایی که مقصد لینک در مورد پسورد یا کلمه عبور توضیحاتی را ارائه می‌کند متن لینک با محتوای صفحه مرتبط می‌باشد. چنین متنی به کاربر کمک می‌کند پیش از کلیک روی لینک به صورت تقریبی متوجه شود محتوای صفحه مقصد در مورد چه چیزی است. این درحالیست که انکر تکست “تک‌دیک” در مثال قبل، ارتباط مستقیمی با محتوای صفحه مقصد ندارد و صرفا به نام سایت مقصد اشاره می‌کند.

گاهی اوقات متن لینک مطابقت کاملی با موضوع مقصد لینک دارد. به عنوان نمونه در مثال بالا، واژه “پسورد” به طور کامل با محتوا یا کلمه کلیدی اصلی در صفحه مقصد تطابق دارد. اما اگر متن لینک به صورت “نحوه انتخاب یک پسورد قوی” باشد صرفا بخشی از این متن با کلمه کانونی صفحه مقصد لینک مطابقت دارد (تطابق جزئی).

گاهی اوقات هم متن لینک به صورت نشانی صفحه مقصد درج می‌شود. برای مثال لینک techdic.ir یا https://techdic.ir از جمله چنین لینک‌هایی هستند. “روی اینجا کلیک کنید”، “به اینجا نگاهی بیندازید” یا “به این سایت مراجعه کنید” نیز از جمله انکرتکست های عمومی به شمار می‌روند. مثال زیر نمونه‌ای از این لینک ها را در عمل نمایش می‌دهد:

برای آشنایی بیشتر با سئو، روی اینجا کلیک کنید.

سعی کنید از انکر تکست های با معنی و کوتاه استفاده کنید

فراموش نکنید استفاده از انکر تکست های عمومی مشابه با مثال قبل پیشنهاد نمی‌شود. در عوض تا حد ممکن بهتر است متن لینک، معنی و مفهوم مناسبی داشته باشد و در عین حال بیش از اندازه طولانی نباشد. برای مثال به جای عبارت مثال قبل می‌توانید از نمونه زیر استفاده کنید:

بیشتر بخوانید: سئو چیست؟

انکر تکست و موتورهای جستجو

معمولا محتوای انکر تکست برای موتورهای جستجو اهمیت بالایی دارد. از آنجایی که این متن اغلب نوعی رابطه با صفحه مقصد لینک دارد و شامل کلماتی مرتبط با این صفحه می‌شود موتورهای جستجو از همین متن برای شناسایی و ارائه نتایج جستجوی مرتبط استفاده می‌کنند. به همین دلیل بسیاری از وبمسترها و کارشناسان سئو تلاش می‌کنند با استفاده از عبارات مناسب و مرتبط برای متن لینک های ورودی یا داخلی، رتبه صفحات سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو بهبود دهند.

گفتنی است زمانی که از یک تصویر به عنوان لینک استفاده می‌شود موتورهای جستجو معمولا از مقدار خصوصیت alt (در صورت وجود) برای شناسایی نتایج و تصاویر مرتبط استفاده می‌کنند.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *