تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

تدابیر عمومی مرتبط با نرم افزار برای امنیت آنلاین

یکی از مواردی که در حفظ امنیت آنلاین حائز اهمیت است تدابیر نرم افزاری است. تدابیری که با رعایت کردن آن‌ها می‌توانید تا حد قابل قبولی، ریسک‌های این دنیای پیچیده و گسترده را کاهش دهید. در این قسمت از مجموعه آموزشی امنیت آنلاین با تدابیر نرم افزاری عمومی برای ایمنی آنلاین آشنا می‌شوید.

بروزرسانی سیستم عامل

بروز نگه داشتن سیستم عامل یکی از مسائل مهم برای محافظت از شما در برابر ویروس ها و سایر بدافزارها است. فرقی ندارد از کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ استفاده می‌کنید یا از گوشی های هوشمند و تبلت ها. به صورت پیوسته سازندگان سیستم‌عامل‌ها با ارائه بروزرسانی، آسیب‌پذیری‌های مختلفی که در سیستم عامل کشف شده را برطرف می‌کنند. بنابراین لازم است مطمئن شوید سیستم عامل شما بروز است.

اگر از سیستم عاملی قدیمی استفاده می‌کنید که توسط سازنده پشتیبانی نمی‌شود بهتر است به نسخه‌های جدید آن کوچ کنید. اگر گوشی هوشمند شما مدت‌هاست بروزرسانی جدیدی برای سیستم عامل دریافت نمی‌کند شاید موقع آن باشد که دستگاه جدیدی تهیه کنید. در صورتی که ناچار به استفاده از دستگاهی با سیستم عامل قدیمی هستید پیشنهاد می‌کنم با احتیاط بیشتری از آن استفاده کنید. ورود به حساب های کاربری مهم، خرید آنلاین و مدیریت حساب‌های بانکی به صورت آنلاین در چنین دستگاه‌هایی توصیه نمی‌شود.

استفاده از آنتی ویروس و ضد بدافزار مناسب و بروز

داشتن آنتی ویروس مناسب روی هر کامپیوتری ضروری است. این نرم افزارها شما را تا حدودی در برابر بدافزارها و ویروس های احتمالی محافظت می‌کنند. فراموش نکنید یکی از راه‌های رایج برای انتشار این بدافزارها اینترنت و دنیای آنلاین است.

در عین حال، نصب آنتی ویروس به تنهایی کفایت نمی‌کند. پیکربندی مناسب و اطمینان از بروزرسانی داده‌های آن برای مقابله با بدافزارهای جدید نیز لازم است.

بروزرسانی مرورگر وب و سایر نرم افزارهای کاربردی

بروزرسانی مرورگرهای وب و نرم افزارهای دیگر از جمله پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی نیز ضروری است. این کار می‌تواند شما را در برابر آسیب‌پذیری‌های مختلف مرتبط با وبگردی محافظت کند.

مرورگرهای وب امروزی از جمله گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس از قابلیت بروزرسانی خودکار برخوردار هستند. با این حال برخی اوقات بروزرسانی دستی می‌تواند این کار را سریع‌تر از حالت خودکار انجام دهد.

مراقب افزونه های مرورگرها باشید!

بسیاری از افزونه های مرورگرها توسط افراد شخص ثالث تولید می‌شوند. این افزونه ها ممکن است حاوی کدهای مخرب و بدافزار باشند. بنابراین مراقب استفاده از آن‌ها باشید و مطمئن شوید توسط افراد مطمئنی توسعه و پشتیبانی می‌شوند. تا حد ممکن از افزونه‌هایی با میزان دانلود اندک یا منبع نامعتبر خودداری کنید.

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *