تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

دایرکتوری خانه Home directory

دایرکتوری خانه یا Home directory چیست؟

دایرکتوری خانه یا پوشه خانه (Home directory) به دایرکتوری هایی در سیستم عامل های چند کاربره گفته می‌شود که هرکدام فایل های مربوط به یک کاربر را نگه‌داری می‌کنند. به عبارت بهتر در این سیستم‌عامل‌ها معمولا برای هر کاربر یک دایرکتوری خانه به شکل مجزا در نظر گرفته می‌شود.

محل و محتویات پوشه خانه

محل دایرکتوری خانه بسته به سیستم‌عامل‌های مختلف متفاوت است. معمولا نام این دایرکتوری نیز متناسب با نام کاربری تعیین می‌شود. به عنوان مثال در ویندوز ویستا، 7، 8، 10 و 11 مسیر هوم دایرکتوری به صورت root\Users\username است. (منظور از root ریشه یا سطح اول پارتیشنی است که ویندوز روی آن نصب شده است. این ریشه معمولا با حرف اختصاصی درایو و با فرمتی مانند C: مشخص می‌شود. منظور از username نیز نام کاربری یوزر است). این درحالیست که در ویندوز XP مسیر پوشه به صورت root\Documents and Settings\username است. در لینوکس هم مسیر این دایرکتوری به شکل /home/username می‌باشد.

نمایی از دایرکتوری خانه - پوشه خانه یا فولدر خانه Home Directory در Ubuntu 20.04
نمایی از پوشه خانه در برنامه مدیریت فایل سیستم عامل Ubuntu 20.04. مسیر این پوشه به صورت /home/techdic می‌باشد که در آن techdic یوزرنیم کاربر است. پوشه‌هایی مانند Downloads (دانلودها)، Music (موسیقی)، Pictures (عکس‌ها) و Videos (ویدئوها) در این پوشه قابل مشاهده هستند.
نمایی از دایرکتوری خانه - پوشه خانه یا فولدر خانه Home Directory در برنامه مدیریت فایل ویندوز 10
نمایی از پوشه خانه در برنامه مدیریت فایل ویندوز 10. مسیر این پوشه به صورت C:\Users\techdic می‌باشد که در آن techdic یوزرنیم کاربر است. در این پوشه نیز زیرپوشه‌هایی مانند Downloads (دانلودها)، Music (موسیقی)، Pictures (عکس‌ها) و Videos (ویدئوها) دیده می‌شود.

فایل‌هایی مانند اسناد، عکس، موسیقی، ویدئو و فایل های دانلود شده از جمله فایل‌هایی هستند که در هوم دایرکتوری نگه‌داری می‌شوند. معمولا این فایل ها در فولدرهای مختلفی که در Home Directory ایجاد شده قرار می‌گیرند. بسیاری از نرم افزارها نیز اطلاعات مربوط به تنظیمات کاربر را در قالب فایل های پیکربندی در همین دایرکتوری ها نگهداری می‌کنند. به علاوه نصب نرم افزار در پوشه خانه نیز امکان‌پذیر است.

گفتنی است وجود این پوشه‌های مستقل برای کاربران، دسترسی آسان‌تر و سازماندهی شده به فایل‌ها را میسر می‌کند.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکی‌پدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *