کلیدهای پیکانی Arrow Keys

کلیدهای پیکانی یا Arrow Keys چیست؟

کلیدهای پیکانی (Arrow Keys) به کلیدهایی در صفحه کلیدهای متداول رایانه ای گفته می‌شود که معمولا برای جابجایی کرسر یا یک شئ و اسکرول کردن صفحه به میزان اندک مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کلیدها از جمله کلیدهای کرسر (Cursor Keys) به شمار می‌روند.

از لحاظ مکان قرارگیری، کلیدهای پیکانی در واقع چهار کلید کنار هم هستند که در صفحه کلیدها با یکی از نمادهای پیکان در چهار جهت چپ، راست، پایین و بالا مشخص می‌شوند. معمولا این کلیدها همانند آنچه در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید با طرز چینشی به شکل T معکوس و در بخش پایینی صفحه کلید قرار می‌گیرند.

کلیدهای پیکانی Arrow Keys
کلیدهای پیکانی با چینش T معکوس و نمادهای چهار جهت
کلیدهای پیکانی Arrow Keys
محل قرارگیری کلیدهای چهار جهت در یک صفحه کلید استاندارد

کاربردهای رایج کلیدهای پیکانی

کلیدهای پیکانی کاربردهای مختلفی دارند که از میان آن‌ها می‌توان به

  • جابجا کردن کرسر متنی (کلیدهای سمت چپ و راست برای حرکت افقی کرسر متنی و کلیدهای پایین و بالا برای رفتن به خط بعدی و قبلی)
  • هدایت شخصیت‌ها در بازی های ویدئویی
  • اسکرول کردن به بالا و پایین در اسناد و صفحات وب (با کمک کلیدهای بالا و پایین)
  • رفتن به صفحات قبلی و بعدی در کتاب های الکترونیک یا نمایش تصویر قبلی و بعدی در دایرکتوری یا آلبوم کنونی (با کمک کلیدهای سمت چپ و راست)
  • تغییر آیتم انتخاب شده در یک لیست یا تغییر فایل انتخاب شده در پنجره مدیریت فایل (انتخاب آیتم بالایی، پایینی، سمت چپ و سمت راست آیتم انتخاب شده فعلی)
  • جابجایی فوکس (در بسیاری از موارد) از المان فعلی به المان های اطراف در رابط های کاربری گرافیکی
  • جابجایی شئ انتخاب شده (برای مثال جابجایی اندک یک مستطیل در جهت های مختلف در اغلب نرم افزارهای ترسیم یا ویرایش تصویر)
  • جلو و عقب بردن موقعیت فعلی حین پخش فایل های چندرسانه ای در بیشتر نرم افزارهای پخش چندرسانه ای و …

اشاره کرد.

جایگزین های رایج

در برخی موارد از کلیدهای دیگری به عنوان جایگزین برای کلیدهای پیکانی استفاده می‌شود. به عنوان مثال در بسیاری از بازی های رایانه ای می‌توان از چهار کلید W و A و S و D موسوم به WASD (که دارای همان چینش T معکوس هستند) برای کنترل شخصیت بازی استفاده کرد. به کارگیری این کلیدها در بازی ممکن است به دلیل راحتی بیشتر حین استفاده همزمان از صفحه کلید و ماوس توسط افراد راست دست ترجیح داده شود. همچنین برای کنترل کاراکتر مربوط به بازیکن دوم نیز از این چهار کلید کمک گرفته می‌شود.

در کیبردهایی که دارای بخش عددی مجزا هستند در صورت خاموش بودن کلید Num Lock، کلیدهای 2 و 4 و 6 و 8 به ترتیب عملکردی معادل با کلیدهای پیکانی پایین، چپ، راست و بالا را ایفا می‌کنند.

علاوه بر کلیدهایی که به آن‌ها اشاره شد ممکن است بسته به نرم افزارها، رایانه ها و اشخاص مختلف، کلیدهای دیگری نیز برای انجام عملکرد کلیدهای چهار جهت ترجیح داده شود.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

12 thoughts on “کلیدهای پیکانی Arrow Keys

  • بهمن ۸, ۱۴۰۱ در t ۹:۳۷ ق٫ظ
    Permalink

    من در عملکرد کلیدهای کرسر برام مشکل پیش آمده بود که باخواند مطلب خانم اسیه جوکار فرد و استفاده از کلیدf7 مشکل برطرف شد . با تشکر از شما و ایشان . عباس دیلمانی

    پاسخ دادن
    • بهمن ۸, ۱۴۰۱ در t ۲:۲۶ ب٫ظ
      Permalink

      سلام خوشحالم که مشکل تون حل شده. موفق باشید.

      پاسخ دادن
  • آذر ۷, ۱۴۰۱ در t ۱:۳۶ ب٫ظ
    Permalink

    سلام وقتتون بخیر
    من مشکلم رو حل کردم اینجا میگم که بقیه هم استفاده کنن مشکلی که من داشتم مربوط میشده به قابلیتی به نام caret browsing که با کلید میانبر F7 فعال میشه و کارش هم اینه که بجای اسکرول روی خط به خط صفحات روی text صفحه عمل میکنه و تمام صفحه را مرور نمیکنه . ممنونم

    پاسخ دادن
    • آذر ۷, ۱۴۰۱ در t ۱:۵۷ ب٫ظ
      Permalink

      سلام وقت شما هم بخیر. خوشحالم مشکل تون حل شده. ولی اون چیزی که شما داخل کامنت مطرح کرده بودین یا حداقل چیزی که من متوجه شده بودم این بود که می خواین تمام صفحه وب یک باره به پایین صفحه بره نه اینکه آروم آروم بره پایین. که این کار هم همونطور که بارها داخل پاسخ نوشتم براتون وظیفه کلیدهای Home و End هست. معذرت می خوام که درست مشکل رو متوجه نشدم. از اونجایی که اینجا فقط با متن سر و کار داریم و امکان گفتگوی صوتی برای راهنمایی راحت تر وجود نداره لطفا سوال هاتون رو دقیق، کامل و واضح بنویسید. مثلا اگر می گفتید کرسر متنی روی صفحه نمایان میشه بهتر می تونستم بفهمم. و اینکه کامنت ها با تأیید دستی نمایش داده می شن لازم نیست چند بار ارسال بفرمایید. باز هم ممنون که پیام دادین و خوشحالم مشکل حل شده براتون.

      پاسخ دادن
  • آذر ۳, ۱۴۰۱ در t ۱۰:۳۹ ق٫ظ
    Permalink

    با سلام
    وقتی تو صفحه وب هستم و از کلید های جهت نما استفاده میکنم کل حروف و تصاویر را مرور میکنه یعنی مثل کلید tab عمل میکند من میخوام از بالای صفحه سریع برسم پایین صفحه ولی کل صفحه را دونه به دونه می چرخه لطفا بگید چه تنظیماتی به هم ریخته س؟

    پاسخ دادن
    • آذر ۳, ۱۴۰۱ در t ۲:۰۶ ب٫ظ
      Permalink

      سلام؛
      هیچ تنظیماتی به هم نریخته، این عملکرد عادی کلیدهای جهت در صفحات وب هستش که امکان مرور آهسته صفحه رو فراهم می کنه. برای مرور سریعتر صفحه می تونید از کلیدهای Page Up و Page Down استفاده کنید. با کمک این کلیدها می تونید به اندازه گنجایش صفحه مرورگر، محتوای سندجاری رو به سمت بالا و پایین مرور کنید. برای رفتن سریع به بالای صفحه یا پایین صفحه هم می تونید کلید Home یا End رو فشار دهید.

      پاسخ دادن
      • آذر ۳, ۱۴۰۱ در t ۲:۴۶ ب٫ظ
        Permalink

        تا یک روز پیش هم کرسر من این مدلی نبود که کل صفحه را خط به خط مرور کنه پسر کوچکم دکمه های کیبورد لبتاب را همزمان فشار داد بعد از اون اینجوری شده ممنونم از راهنماییتون

        پاسخ دادن
        • آذر ۳, ۱۴۰۱ در t ۳:۳۲ ب٫ظ
          Permalink

          خواهش می کنم امیدوارم مشکل تون حل شده باشه با این توضیحات. البته باز هم تأکید می کنم اگر دقیقا اینطوری هست که کلید جهت بالا یا پایین به صورت آهسته آهسته صفحه رو اسکرول می کنه این طبیعی هست. با توجه به اینکه می فرمایید کودک تون کلیدها رو فشار داده احتمالا کلیدهای Page Up و Page Down روی همان کلیدهای جهت به عنوان حالت دوم کلیدها در لپ تاپ تون بوده و کلید Fn هم روی حالت روشن قفل بوده که باعث می شده کلیدهای جهت عملکرد کلیدهای Page Up و Page Down رو داشته باشه و حالا کلید Fn به خاطر بازی فرزندتون از حالت روشن خارج شده (و به حالت طبیعی برگشته). اما اصولا کلیدهای Home و End برای رفتن سریع به بالا یا پایین صفحه در مرورگر هستن و کلیدهای Page Up و Page Down هم برای مرور به اندازه گنجایش پنجره مرورگر.

          پاسخ دادن
  • مهر ۱۳, ۱۴۰۱ در t ۶:۰۰ ق٫ظ
    Permalink

    سلام وقتتون بخیر ، متاسفانه کلیدهای پیکانی لپتاپم کار نمیکنه و نمیتونم صفحه ی رو که فایلینگ املاک هست رو به سمت پایین و بالا ببرم ، نام لوک رو هم خاموش و روشن کردم ولی فرقی نکرد ، لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ دادن
    • مهر ۱۵, ۱۴۰۱ در t ۲:۰۰ ب٫ظ
      Permalink

      سلام؛ الآن عملکرد دیگه ای دارن یا کلا هیچ کاری انجام نمی دن؟ آیا غیر از نماد جهت ها نماد دیگری هم روی کلیدهای پیکانی درج شده؟

      پاسخ دادن
  • بهمن ۱۵, ۱۳۹۹ در t ۱۰:۱۵ ب٫ظ
    Permalink

    سلام من سیستمم رو تازه گرفتم و یه بازی روش نصب کردم. سیستم گیمینگ و خیلی قوی هست. وقتی که بازی رو نصب کردم و واردش شدم، حروف wasd با جهت های بالا پایین چپ راست جا به جا شد. به عنوان مثال وقتی w رو میزنم اونو تایپ نمیکنه و فقط به سمت بالا میره! ویندوزم هم ۱۰ هست. لطفا کمک کنید واقعا مهمه نسبت به شغلم ?

    پاسخ دادن
    • بهمن ۱۷, ۱۳۹۹ در t ۳:۱۱ ب٫ظ
      Permalink

      سلام؛
      در مورد مشکل شما باید عرض کنم احتمالا تنظیمات ویژه صفحه کلید باعث جایگزین شدن عملکرد کلیدهای پیکانی روی کلیدهای WASD شده. این قابلیت تعویض عملکرد در صفحه کلیدهای حرفه ای گیمینگ معمولا وجود داره. معمولا این تنظیمات با فشردن ترکیب کلیدهای Fn +W یا Fn + Win قابل غیرفعال کردن هست.

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *