با کیس استایل های رایج بیشتر آشنا شوید: کمل، پاسکال، اسنیک و کباب کیس
کیس استایل هایی که در این مقاله به آن پرداخته میشود در واقع روشهای نگارشی خاصی هستند که برای نوشتن عبارت ها و واژه های مرکب بدون ایجاد فاصله استفاده میشوند.
در این روشها که یکی از کاربردهای ویژه آن در زبان های برنامه نویسی است با تغییر کوچکی یا بزرگی حروف (در مورد زبان انگلیسی) و یا استفاده از علائمی مانند _ یا – میان بخشهای مختلف یا واژه های تشکیل دهنده عبارت تلاش میشود خوانایی عبارت در نبود کاراکتر فاصله حفظ شود.
چرا عبارت های بدون فاصله؟
در دنیای امروزی، حالتها و موقعیتهای مختلفی وجود دارد که نیاز است یک عبارت یا واژه مرکب بدون فاصله نوشته شود. نمونه چنین حالتهایی نه تنها در کاربردهای حرفهای بلکه در استفادههای روزمره کاربران معمولی هم قابل مشاهده است.
- نگارش هشتگ ها
- نگارش نشانی صفحات وب
- و نامگذاری متغیرها، ثابت ها، توابع و … در حوزه برنامه نویسی
از جمله همین کاربردها هستند. در تمامی این موارد به وضوح درج فاصله میان بخشهای مختلف عبارت مجاز نمیباشد. شاید از خودتان بپرسید: در این شرایط چه لزومی دارد به جای یک کلمه ساده از عبارت های چند بخشی یا چند کلمه ای استفاده کنم و خودم را به دردسر بیندازم؟!
واقعیت اینست که در موارد بسیاری مجبور هستیم (مثل نوشتن هشتگ ها) یا ترجیح میدهیم (مثل نامگذاری متغیرها) برای با معنا بودن و رساندن مفهوم از عبارت های مرکب و چند کلمهای استفاده کنیم.
رایج ترین کیس استایل ها برای ترکیب کلمات
کیس استایل های مختلفی برای نوشتن عبارات بدون فاصله و ترکیب واژه ها وجود دارد که در این میان برخی از آنها مانند کمل کیس (یا نوع خاصی از آن موسوم به پاسکال کیس)، اسنیک کیس و کباب کیس محبوبیت بیشتری دارند.
معمولا بسته به کاربردها، قراردادها و سلیقههای مختلف یکی از این شیوه های نگارشی انتخاب میشود. در ادامه به معرفی این روشها و بیان کاربردهای رایج هرکدام از آنها میپردازیم.
توجه داشته باشید در تمام مثالها به منظور حفظ یکپارچگی و سادگی، روشهای فوق روی عبارت اولیه average employee salary اعمال شده است.
کمل کیس یا نگارش شتری
در شیوه کمل کیس (Camel Case یا camelCase) حروف ابتدایی تمام واژه ها (معمولا به جز واژه اول) به شکل بزرگ و مابقی حروف به صورت کوچک نوشته میشود (Lower Camel Case). در صورتی که حرف اول نیز به صورت بزرگ نوشته شود به آن پاسکال کیس (Pascal Case) یا Upper Camel Case گفته میشود.
مثال: averageEmployeeSalary
کاربردهای مرسوم: نامگذاری متغیرها، توابع و … در برنامه نویسی، نوشتن نام دامنه های چند واژهای در مکانهایی مثل تبلیغات برای خواندن و به یاد سپردن آسانتر آدرس سایت توسط مخاطب، نگارش هشتگ ها
اسنیک کیس یا نگارش ماری
در اسنیک کیس (Snake Case یا snake_case) بخشها یا واژههای تشکیل دهنده عبارت به جای فاصله با کمک یک کاراکتر آندراسکور (_) از یکدیگر جدا میشوند و معمولا تمام حروف به شکل کوچک نمایان میشود.
مثال: average_employee_salary
کاربردهای مرسوم: نامگذاری متغیرها، توابع و … در برنامه نویسی، نامگذاری ثابت ها در برخی زبان های برنامه نویسی با حروف بزرگ، نگارش هشتگ ها
کباب کیس یا نگارش کبابی
در شیوه کباب کیس (Kebab Case یا kebab-case) بخشها یا واژههای تشکیل دهنده عبارت به جای فاصله با کمک یک – از یکدیگر جدا میشوند.
مثال: average-employee-salary
کاربردهای مرسوم: نامگذاری متغیرها، توابع و … در برنامه نویسی، نگارش نشانی های وب
کدام شیوه بهتر است؟
در واقع نمیتوان به طور قطعی یک روش را از میان کیس استایل های فوق نسبت به سایر روشها ارجح دانست. در بسیاری از موارد بسته به کاربرد موردنظر (برای مثال قراردادهای زبان برنامه نویسی) و ترجیح کاربر یا برنامه نویس کیس استایل موردنظر مشخص میشود.
با اینحال میتوان گفت روشهای کمل کیس و اسنیک کیس در مقایسه با کباب کیس از محبوبیت بیشتری میان برنامه نویسان برخوردار هستند.
کیس استایل ها در یک نگاه
کیس استایل | مثال همراه با کاربردهای رایج |
---|---|
کمل کیس – نگارش شتری | نامگذاری متغیرها، توابع و … در برنامه نویسی:
Lower Camel Case: firstName, getData() Upper Camel Case (Pascal Case): FirstName, GetData() |
سایر کاربردها:
نگارش هشتگ و نام دامنه، نام شرکت ها یا محصولات مانند #ValentinesDay و PowerPoint |
|
اسنیک کیس – نگارش ماری | نامگذاری متغیرها، توابع، ثابت ها و … در برنامه نویسی:
first_name, get_data() MAX_VALUE |
سایر کاربردها:
نگارش هشتگ ها مانند #مسابقه_عکاسی |
|
کباب کیس – نگارش کبابی | نامگذاری متغیرها، توابع و … در برنامه نویسی:
first-name, get-data() |
سایر کاربردها:
نشانی های وب مانند https://techdic.ir/definition/kebab-case/ |
تصویر پست: Technology photo created by pressfoto – www.freepik.com