تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

کمل کیس Camel Case

کمل کیس Camel Case چیست؟

کمل کیس (Camel Case یا camelCase) به گونه‌ای از نگارش عبارات مرکب اشاره می‌کند که در آن‌ها برای مجزا کردن واژه‌های تشکیل دهنده عبارت به جای ایجاد فاصله، از حروف بزرگ در ابتدای هر واژه (معمولا به جز حرف اول در واژه اول) استفاده می‌شود. مابقی حروف در این شیوه نگارش به شکل کوچک نوشته می‌شوند. در زبان فارسی این اصطلاح با نام نگارش شتری نیز شناخته می‌شود.

دلیل انتخاب عنوان Camel Case برای این نحوه نگارش را می‌بایست در تشابه حروف بزرگ میانی در عبارات نوشته شده با این روش و برآمدگی کوهان شترها جستجو کرد. نمونه‌هایی از این نحوه نگارش را می‌توان در واژه‌ها و عبارات مرکبی همچون LibreOffice و PowerPoint یا firstName مشاهده نمود.

کاربردهای رایج Camel Case

در برنامه نویسی

یکی از کاربردهای متداول استفاده از شیوه Camel Case را می‌توان در زبان‌های برنامه‌نویسی برای نامگذاری متغیرها، توابع یا متدها و … مشاهده نمود. در این حوزه استفاده از فاصله برای تعیین نام غیرمجاز است. به همین دلیل بسیاری از برنامه‌نویسان ترجیح می‌دهند برای نامگذاری متغیرها و توابع به شکل قابل فهم و خوانا از شیوه camelCase بهره ببرند. نمونه‌هایی از این نوع نگارش را می‌توان در نام متغیرها و توابعی نظیر firstName یا backColor و calculateArea() یا getData() مشاهده کرد.

لازم به ذکر است معمولا حرف اول در شیوه کمل کیس به صورت کوچک نوشته می‌شود و سایر واژه‌های موجود در عبارت با حرف بزرگ آغاز می‌شوند (مانند backColor). این روش با نام Lower Camel Case نیز شناخته می‌شود و اغلب برنامه نویسان آن را به شیوه Upper Camel Case ترجیح می‌دهند. (در این شیوه حرف اول نیز به شکل بزرگ نوشته می‌شود – مانند BackColor). شیوه Upper Camel Case را با نام پاسکال کیس (Pascal Case) نیز می‌شناسند.

سایر کاربردها

از جمله کاربردهای دیگر نگارش شتری می‌توان به نوشتن عبارات مخفف شده، نام شرکت ها و محصولات (مانند PowerPoint)، نوشتن نام دامنه های چند واژه‌ای در مکان‌هایی مثل تبلیغات برای خواندن و به یاد سپردن آسانتر آدرس سایت و نگارش هشتگ های طولانی (مانند #ValentinesDay) اشاره نمود.

علاوه بر این متونی که برای اختصار و کوتاهی تمایل داریم در آن‌ها از وارد نمودن فاصله خودداری کنیم نیز گزینه مناسبی برای استفاده از روش کمل کیس به شمار می‌رود. برای مثال پیامک‌های نوشته شده با حروف انگلیسی از جمله این متون هستند.

کمل کیس Camel Case
نمایی مفهومی از نگارش شتری یا Camel Case
نمونه ای از کاربرد Camel Case در یک قطعه کد
نمونه‌هایی از کاربرد کمل کیس یا نگارش شتری در یک قطعه کد

روش های نگارشی مشابه

بسیاری از برنامه‌نویسان ترجیح می‌دهند به جای استفاده از روش کمل کیس، برای جداکردن ظاهری واژه‌ها از علامت آندراسکور (_) استفاده کنند. این روش با عنوان اسنیک کیس یا نگارش ماری (Snake Case) شناخته می‌شود. عباراتی مانند Back_Color یا back_color و get_data() به این روش نوشته شده‌اند. با اینحال هردوی این روش‌ها از محبوب‌ترین شیوه‌های انتخاب نام در زبان های برنامه نویسی محسوب می‌شوند و برگزیدن یکی از آن‌ها به سلیقه برنامه نویس و قواعد یا قراردادهای نامگذاری در زبان برنامه نویسی موردنظر بستگی دارد.

البته علاوه بر این دو روش، روش دیگری موسوم به کباب کیس یا نگارش کبابی (Kebab Case) نیز وجود دارد. این روش مشابه با نگارش ماری است با این تفاوت که در آن به جای کاراکتر آندراسکور (_) از هایفن (-) برای جدا کردن بخش‌های مختلف عبارت استفاده می‌شود (نمونه‌هایی از این نحوه نگارش را می‌توان در نام متغیرها و توابعی مانند first-name و get-data() مشاهده نمود).

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

2 thoughts on “کمل کیس Camel Case

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *