میزبانی وب Web hosting
میزبانی وب یا Web hosting چیست؟
سرویس میزبانی وب (Web hosting) به سرویسی گفته میشود که امکان دسترسی به یک وبسایت از طریق اینترنت را فراهم میآورد.
سازمانهایی که خدمات میزبانی وب را فراهم میآورند فضا و امکانات لازم برای مدیریت آن را (معمولا از طریق یک کنترل پنل) فراهم میآورند. بسته به حجم و گستردگی وبسایت، هزینهی این خدمات نیز متغیر میباشد، اما برای سایتهای شخصی یا وبسایتهای نسبتا ساده، این هزینه بسیار اندک خواهد بود.
انواع مختلفی از وب هاستینگ وجود دارد. بسیاری از وب سایتهای معمولی از میزبانی اشتراکی (Shared Web Hosting) استفاده میکنند. در این نوع میزبانی، منابع سرور (همانند پردازنده و میزان حافظه) میان چندین دامنه به اشتراک گذاشته میشود و برای میزان استفاده از این منابع محدودیتهایی در نظر گرفته میشود. برخی از شرکتهای میزبانی نیز به صورت رایگان هاستهای اشتراکی با ظرفیت و ویژگیهای محدود (نظیر محدودیت در پهنای باند ماهیانه) ارائه میدهند یا در قبال سرویس خود تبلیغاتی را روی وبسایت مشتریان قرار میدهند. برای وبسایتهای پربازدید و حرفهایتر لازم است از سرویسهای میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting) استفاده شود که هزینهی نسبتا بالاتری دارند. در این نوع میزبانی، سرور (منابع سخت افزاری) به صورت اختصاصی در اختیار کاربر قرار میگیرد. در نوع رایج دیگری از میزبانی که با نام سرور خصوصی مجازی (Virtual Private Server یا VPS) شناخته میشود منابع سخت افزاری سرور به چندین سرور مجازی تقسیم میشوند و هرکدام به صورت اختصاصی در اختیار یک کاربر قرار میگیرند.
مشتری خدمات وب هاستینگ به هنگام خرید سرویس لازم است علاوه بر درنظر گرفتن نیاز خود و انواع میزبانی فوق، فاکتورهای دیگری از قبیل پشتیبانی از زبانهای اسکریپتنویسی (نظیر PHP)، سیستم عامل سرور (نظیر ویندوز و لینوکس) و … را نیز در نظر بگیرد.
از مهمترین کنترل پنلهایی که برای مدیریت و کنترل هاست مورد استفاده قرار میگیرد میتوان به cPanel (برای سرورهای لینوکس)، Plesk (برای سرورهای ویندوزی و لینوکسی) و DirectAdmin (برای سرورهای لینوکسی) اشاره کرد.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک