گری اسکیل Grayscale
گری اسکیل یا Grayscale چیست؟
گری اسکیل (Grayscale) به تصویری گفته میشود که در آن تنها از طیف رنگی خاکستری استفاده شده است و شدت نور هر پیکسل آن میتواند از مشکی تا سفید تغییر کند.
به این نوع تصاویر، تصاویر سیاه و سفید نیز گفته میشود، اما دقت داشته باشید تصاویر گری اسکیل با تصاویر باینری که در آنها تنها دو رنگ سیاه و سفید خالص وجود دارد متفاوت میباشد. در تصاویر Grayscale به منظور نمایش عددی، شدت نور هر پیکسل میتواند با مقداری بین یک کران پایین و بالا مشخص شود. برای مثال در مطالب علمی معمولا این مقدار را با عددی اعشاری میان 0 (برای رنگ سیاه) و 1 (برای رنگ سفید) نمایش میدهند.
در رایانه بسته به تعداد بیتی که برای هر نمونه پیکسل اختصاص داده میشود تعداد رنگ قابل نمایش طیف خاکستری متغیر خواهد بود. برای مثال اگر 8 بیت برای ذخیره شدت نور هر پیکسل در نظر گرفته شود 256 رنگ مختلف در Grayscale قابل نمایش خواهد بود. البته در کاربردهایی نظیر عکسبرداری پزشکی، برای افزایش دقت تصویر تعداد بیت بیشتری مورد نیاز میباشد.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک
سلام در چاپ سیاه سفید افست، بهتر است تصاویر grayscale باشد یا monotone. آیا استفاده از گزینه duotone (monotone) برای چاپ سیاه سفید مشکلی به وجود می آورد؟
تشکر از اطلاعات که برای استفاده عموم روی سایتتون می زارین
یه سوال دارم
وقتی می گویند gray scale مثلا 14 bit یا… هست منظور چی هست؟
دوست عزیز در تصاویر گری اسکیل، همونطور که گفته شد تنها طیف رنگی خاکستری وجود دارد از مشکی خالص تا سفید خالص و در این میان شدت های مختلفی از این طیف رنگی وجود دارد. تعداد بیت هایی که می فرمایید مشخص می کند چه تعداد سطوح مختلفی از طیف خاکستری در تشکیل تصویر سهیم بوده اند. برای مثال در یک تصویر گری اسکیل 14 بیت، حضور 2 به توان 14 شدت (یا سطح) یعنی 16384 سطح مختلف از طیف خاکستری قابل استفاده است.