تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

کلید تب Tab Key

کلید تب یا Tab Key چیست و چه عملکردی دارد؟

کلید تب (Tab Key) نام یکی از کلیدهای پرکابرد در صفحه کلید های متداول امروزی است که برای انتقال مکان نمای متنی به نقطه توقف بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معادل فارسی این کلید، کلید جهش، کلید جدولی یا کلید جدول ساز می‌باشد اما معمولا با همان نام کلید تب شناخته می‌شود. گفتنی است نام این کلید از ابتدای واژه Tabular (به معنای جدولی) گرفته شده است.

منشأ پیدایش کلید جدول‌ساز به دوران ماشین‌های تحریر برمی‌گردد. در گذشته تایپیست‌ها برای تایپ جدولی داده‌ها با کمک ماشین تحریر مجبور بودند چندین بار کلید فاصله (Space bar) را فشار دهند. پس از مدتی برای تسهیل این فرایند کلیدهایی افزوده شد که محل فرود کاراکتر بعدی را به یک نقطه توقف بعدی تحت عنوان tab stop انتقال می‌داد. امروزه نیز در صفحه کلید رایانه‌ها، کلید تب نقشی مشابه را ایفا می‌کند.

البته این کلید در رابط های کاربری امروزی دارای کاربردهای دیگری نیز می‌باشد. به عنوان مثال هنگام پر کردن یک فرم اینترنتی یا وارد کردن داده ها در نرم افزارهای مختلف، می‌توان با فشار دادن این کلید، مکان نما را به فیلد بعدی انتقال داد یا فوکس را به یک المان دیگر (نظیر دکمه OK در یک جعبه گفتگو) منتقل نمود. به این ترتیب بدون نیاز به استفاده از ماوس می‌توان سرعت وارد کردن داده‌ها را افزایش داد.

کاراکترهای متناظر با تب افقی (که توسط همین کلید نیز قابل ایجاد است) و تب عمودی در استاندارد ASCII دارای کدهای 9 و 11 می‌باشند و در بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی از \t برای قرار دادن کاراکتر تب در رشته‌ها استفاده می‌شود.

کلید tab
کلید Tab در یک صفحه کلید استاندارد

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

2 thoughts on “کلید تب Tab Key

  • maleki

    میشه برنامه نویسی به زبان C بگین ممنون

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام؛ خوشبختانه دوره‌های آموزشی مناسب زیادی در اینترنت می‌تونید برای زبان سی و سایر زبان‌ها پیدا کنید. با توجه به اینکه پرداختن به این موضوعات خیلی گسترده و زمانبر هست پیشنهاد می‌کنم از منابع موجود استفاده بفرمایید.

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *