تست تورینگ Turing test
تست تورینگ یا Turing test چیست؟
تست تورینگ آزمونی مشهور در زمینهی هوش مصنوعی است که برای ارزیابی میزان هوشمندی یک عامل هوشمند به کار میرود. این آزمون در سال 1950 توسط آلن تورینگ (Alan Turing) در مقالهای با عنوان Computing Machinery and Intelligence معرفی شده است.
در این تست، فردی به عنوان ارزیاب به گفتگو با یک ماشین و یک انسان مینشیند. این گفتگو در قالب یک کانال ارتباطی متنی (معمولا یک رایانهی مجهز به صفحه کلید و صفحه نمایش) انجام میشود و ارزیاب از پیش میداند یکی از افرادی که با او گفتگو میکند ماشین و دیگری انسان است. در صورتی که ماشین بتواند به گونهای عمل کند که ارزیاب را در تشخیص ماشین از انسان به اشتباه بیندازد آزمون را با موفقیت گذرانده است.
بازی تقلید (Imitation Game)
در بازی تقلید، تورینگ به توصیف یک بازی سه نفره میپردازد. در این بازی، بازیکن A یک مرد و بازیکن B یک زن میباشد. بازیکن C در نقش بازپرس بدون آنکه A و B را مشاهده کند با استفاده از ارتباط متنی با آنها باید جنسیتشان را تشخیص دهد. در بازی تقلید، بازیکن A تلاش میکند بازپرس را به اشتباه بیندازد و بازیکن B نیز در انتخاب صحیح با بازپرس همکاری میکند. تورینگ پیشنهاد میکند نقش بازیکن A توسط یک ماشین اجرا شود. در صورتی که ماشین بتواند بازپرس را فریب دهد از این آزمون با موفقیت عبور کرده است.
تست تورینگ معکوس
در تست تورینگ معکوس، هدف یا نقش میان رایانه و فرد معکوس میشود. به عنوان مثال کپچا نمونهای پرکاربرد از تست تورینگ معکوس است که برای تشخیص انسان یا ماشین بودن کاربر توسط رایانه به کار میرود.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک