محافظ صفحه نمایش Screen Protector
محافظ صفحه نمایش یا Screen Protector چیست؟
محافظ صفحه نمایش (Screen Protector) ورقهای نسبتا نازک است که با اتصال به صفحه نمایش یک دستگاه الکترونیکی (نظیر گوشی هوشمند یا تبلت) تا حدودی از آن در برابر خطرات فیزیکی (از جمله شکستگی و ایجاد خراش) محافظت میکند.
با ظهور PDA ها و پس از آن با گسترش فراگیر گوشی های هوشمند و صفحات لمسی، محافظهای صفحه نمایش نیز با اقبال بیشتری روبرو شدند و برای مقابله با آسیبهایی که در اثر برخورد ناخن انگشت، نوک استایلوس، اجسام نوک تیز و … با صفحه حساس این دستگاه ها به وجود میآید مورد استفاده قرار گرفتند.
محافظ های صفحه نمایش معمولا از جنس پلاستیک (با ضخامت چند دهم میلی متری) و یا شیشه (غالبا با ضخامتی کمتر از نیم میلی متر) ساخته میشوند. معمولا پیش از نصب محافظ صفحه نمایش، ابتدا صفحه دستگاه را با یک پارچه مرطوب و نرم کاملا تمیز میکنند تا مانعی میان صفحه و محافظ قرار نگیرد.
توجه داشته باشید اصطلاح متفاوت دیگری موسوم به اسکرین سیور (Screensaver) نیز وجود دارد که در زبان فارسی با همان عنوان محافظ صفحه نمایش ترجمه میشود.
آیا استفاده از اسکرین پروتکتور ضروری است؟
طبیعتا هیچ کسی دلش نمیخواهد یک گوشی گران قیمت بخرد و در طول مدت زمان کوتاهی با انبوهی از خراشها و خطوط ریزی که روی صفحه نمایش گوشی افتاده است روبرو شود. به همین دلیل تقریبا اغلب کاربران هنگام خرید گوشی به تهیه محافظ صفحه مناسب برای آن تشویق میشوند.
البته بد نیست بدانید آنچه امروزه در طراحی اکثر صفحه نمایش های لمسی و پوششهای موجود روی سطح آنها به کار میرود میتواند تا حد قابل قبولی صفحه نمایش دستگاه شما را در مقابل آسیبهای فیزیکی مقاوم کند. به عنوان مثال در بسیاری از گوشی های هوشمند امروزی از نوعی شیشه حرارت دیده به نام گوریلا گلس (Gorilla Glass) برای محافظت از صفحه گوشی استفاده میشود (گوریلا گلس حتی در برابر خراشهای ناشی از دسته کلیدی که کنار گوشی در جیبتان قرار دارد نیز مقاومت نشان میدهد!). با این وجود توصیه میشود همچنان از یک محافظ صفحه برای گوشیهای مدرن خود بهره ببرید چرا که در هرحال هزینه تعویض آن (در صورت بروز آسیب) به مراتب پایینتر خواهد بود.
هرچند اسکرین پروتکتورها همراه با پیشرفت تکنولوژی، بهبودهای چشمگیری داشتهاند ولی ممکن است در اثر استفاده از نمونههای ارزان قیمت و نامعتبر، کیفیت تصویر صفحه، تجربه شما در کار با صفحه لمسی و یا حتی ظاهر دستگاه را تحت تأثیر خود قرار دهند. علاوه براین ظاهر شدن حبابهایی که در اثر نصب نامناسب برخی از این محافظ ها ایجاد میشود میتواند احساس ناخوشایندی را به کاربر منتقل نماید.
فراموش نکنید با اینکه تهیه یک محافظ مناسب میتواند مقاومت صفحه را در برابر ضربات معمولی افزایش دهد اما هیچ محافظی نمیتواند به طور صد در صد از صفحه نمایش دستگاه شما در برابر انواع فشارها و ضربات محافظت نماید. جالب است بدانید امروزه بسیاری از Screen Protectorها علاوه بر کارکرد اصلی خود (یعنی محافظت در برابر ضربه، خراش و …) با خواص دیگری نظیر جلوگیری از انعکاس نور (Anti-Glare) و ضد اثر انگشت (Anti-Finger Print) یا ضد لکه بودن نیز ترکیب شدهاند.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک