تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

زبان برنامه نویسی سی شارپ C# Programming Language

زبان برنامه نویسی سی شارپ یا C# چیست؟

سی شارپ (C#) یک زبان برنامه‌نویسی شئ گرا و همه منظوره است که توسط شرکت مایکروسافت و به مدیریت Anders Hejlsberg تولید شده است. دامنه‌ی کاربرد این زبان برنامه‌نویسی از نرم افزارهای کوچک تا محصولات پیچیده نظیر سیستم‌عامل‌ها و کاربردهای تحت وب و … را در برمی‌گیرد.

Anders Hejlsberg در سال 1999 در مایکروسافت رهبری تیمی برای پروژه‌ی COOL (مخفف عبارت “C-like Object Oriented Language” به معنای “زبان شئ‌گرای مشابه سی”) را برعهده گرفت. مایکروسافت درنظر داشت همین نام را به عنوان نام نهایی این زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده قرار دهد، اما به دلایل تجاری مجبور به تغییر نام آن به سی شارپ شد. گفتنی است استفاده از کاراکتر # (شارپ) از موسیقی گرفته شده است (نماد شارپ در موسیقی به این معناست که نُت نوشته شده باید نیم پرده‌ی کروماتیک بالاتر برده شود). چنین سیاستی در نامگذاری، مشابه استراتژی به کار رفته در نامگذاری زبان برنامه نویسی C++ می‌باشد. به عبارت بهتر نمادهای ++ و # هر دو از برتری (و قدرت بالاتر) زبان‌های C++ و C# نسبت به زبان C حکایت دارند. از سوی دیگر می‌توان نماد # را ترکیبی از چهار علامت + (در چهار گوشه) در نظر گرفت که از این جهت نیز روی برتری C# (و بهبودیافتگی و قابلیت‌های پیشرفته‌تر آن) نسبت به C++ هم تأکید شده است.

نسخه‌ی اول سی شارپ به صورت رسمی در سال 2002 و بر پایه‌ی دات نت فریم ورک 1 منتشر شد و جدیدترین نسخه‌ی آن یعنی C# 10.0 در سال 2021 عرضه شده است.

از نظر ساختاری، این زبان شباهت‌های بسیاری به زبان‌های C و C++ دارد. استفاده از سمی‌کلن برای مشخص کردن پایان دستورات، استفاده از آکولاد برای گروه‌بندی دستورات و … از جمله شباهت‌های میان این زبان‌ها به شمار می‌رود. برای مستندات سی شارپ، تعدادی پیاده‌سازی مختلف وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به Microsoft Visual C# و Mono اشاره نمود.

برنامه Hello, World! به زبان C#:

using System;
class Program
{
  static void Main(String[] args)
  {
     Console.WriteLine("Hello, world!");
  }
}

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *