خط فرمان لینوکس – تشخیص نوع فایل با دستور file
تشخیص نوع فایل با file
طی کاوش سیستم، دانستن اینکه فایل ها شامل چه محتوایی هستند مفید خواهد بود. به این منظور از دستور file برای تشخیص نوع فایل استفاده میکنیم. همانطور که پیشتر گفتیم، نام فایل ها در لینوکس لزوما محتویات فایل را منعکس نمیکنند. در حالی که به طور معمول انتظار میرود یک فایل با نامی مثل “picture.jpg” حاوی یک تصویر فشرده JPEG باشد، این موضوع در لینوکس الزامی نیست. ما میتوانیم دستور file را به این صورت به کار ببریم:
هنگام فراخوانی، دستور file شرح مختصری از محتویات فایل را چاپ میکند. برای مثال:
انواع فراوانی از فایل ها وجود دارد. در واقع، یکی از ایدههای رایج در سیستم عامل های شبه-یونیکس مانند لینوکس اینست که “هرچیزی یک فایل است”. همانطور که به درسهایمان ادامه میدهیم، خواهیم دید که این جمله چقدر درست است.
در حالی که بسیاری از فایلهای موجود در سیستم ما آشنا هستند، به عنوان مثال MP3 و JPEG، انواع بسیاری (از فایل ها نیز) وجود دارند که کمتر واضح هستند و تعدادی هم وجود دارند که کاملا ناآشنا هستند.
متن بالا بخشی از ترجمه کتاب The Linux Command Line (به فارسی: خط فرمان لینوکس) نوشته William Shotts است که نسخه اصلی آن از طریق وبسایت رسمی کتاب (https://linuxcommand.org) قابل دسترسی است. (فهرست مطالب کتاب خط فرمان لینوکس).
شما بهترینی. موفق باشی
دوست عزیز بابت بخش دوم که واقعا لطف دارید. ولی بخش اول هم واقعا اغراق میکنید :) طوری که کسی ندونه هم متوجه میشه از هم کلاسی های قدیمی و عزیز من هستید :) ممنون به خاطر انرژی مثبت شما.