۵ نکته کلیدی در انتخاب رشته در کنکور فنی حرفه ای 1402
کنکور فنی و حرفهای به زودی برگزار خواهد شد و پس از اعلام نتایج اولیه آن تب و تاب انتخاب رشته فنی و حرفه ای آغاز میشود و داوطلبان باید در یکی از حساسترین مقاطع زندگی خود اقدام به انتخاب مناسب ترین رشته ممکن کنند.
برای انتخاب بهترین گزینه از بین رشته های متنوع مقطع کاردانی فنی و حرفه ای باید اطلاع دقیقی از شرایط آن رشته، ظرفیت آن در دانشگاه مورد نظر، میزان علاقه داوطلبان برای شرکت در آن کد رشته و بسیاری موارد دیگر داشت.
برای شروع بررسی مهمترین نکات انتخاب رشته کنکور کاردانی فنی و حرفه ای ابتدا به بررسی زمان و مهلت انتخاب رشته فنی حرفه ای پرداخته و سپس 5 نکته انتخاب رشته را بررسی خواهیم کرد.
مطلب موجود در این صفحه صرفا یک رپورتاژ آگهی است و تمام محتوای آن توسط سفارشدهنده آگهی تهیه شده است. تک دیک هیچگونه مسئولیتی پیرامون این مطلب و محتوای صفحاتی که به آنها در این مطلب لینک داده شده است یا خدمات مرتبط با آنها بر عهده نمیگیرد و آنها را تأیید یا رد نمیکند.
زمان انتخاب رشته کنکور فنی و حرفه ای
زمان ثبت نام کنکور کاردانش و انتخاب رشته دانش آموزان فنی و حرفه ای همزمان از تاریخ 18 الی 25 تیر 1402 در سایت sanjesh.org انجام میپذیرد. از بین تمام رشته های فنی و حرفه ای برای ورود به دانشگاه برای 5 رشته کنکور برگزار میشود و داوطلبان باقی رشته ها بدون نیاز به آزمون و فقط با سوابق تحصیلی و البته داشتن شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش دانشگاه مورد نظر میتوانند وارد مقطع کاردانی رشته مورد نظر شوند.
رشته الکتروتکنیک، رشته مکانیک خودرو، رشته تربیت بدنی، رشته حسابداری و رشته کامپیوتر 5 رشته ای هستند که رقابت بر سر قبولی در آنها نیازمند به کسب رتبه مناسب در کنکور سراسری فنی حرفه ای است.
مهمترین نکات انتخاب رشته کنکور فنی و حرفه ای
دانشجویان رشته های ذکر شده باید در هنگام ثبت نام در کنکور فنی حرفه ای، انتخاب رشته خود را نیز انجام دهند در نتیجه کسب اطلاعات مفید در خصوص نحوه انجام این کار کمک بهسزایی در این انتخاب سرنوشت ساز خواهد داشت.
مشاوره انتخاب رشته فنی و حرفه ای
مشاوره در انتخاب رشته فنی حرفهای، به دانشآموزان کمک میکند تا با شناخت دقیقتری از خود و نیازهای خود، انتخاب درستی برای رشته تحصیلی خود داشته باشند. در این روند، مشاوران با دانشآموزان گفتگو میکنند و به آنها کمک میکنند تا با توجه علاقهمندیها، مهارتها، تواناییها، و نیز شرایط مالی و خانوادگی، بهترین رشته تحصیلی را برای خود انتخاب کنند.
یکی از مزایای اصلی مشاوره در انتخاب رشته فنی حرفهای، افزایش اطلاعات و شناخت دانشآموز درباره رشتههای مختلف است. مشاوران با دانشآموزان در مورد جزئیات رشتههای مختلف صحبت میکنند و آنها را با اینکه هر رشته چه مهارتها و تواناییهایی را مورد نیاز دارد، آشنا میکنند. همچنین، مشاوران میتوانند به دانشآموزان کمک کنند تا با شناخت دقیقتری از شرایط بازار کار و فرصتهای شغلی، بتوانند رشتههایی را انتخاب کنند که در آینده به آنها در کسب و کار مکانیکی و حرفهای کمک کند.
در اختیار گذاشتن منابع و اطلاعاتی که به دانشآموزان در انتخاب رشته فنی حرفهای کمک میکند، یکی دیگر از مزایای مشاوره است. این منابع ممکن است شامل گزارشهای بازار کار، دورههای آموزشی، مقالهها و کتابهای مرتبط با رشتههای مختلف باشد. با دسترسی به این منابع، دانشآموزان میتوانند اطلاعات لازم را درباره رشته مورد نظرشان جمعآوری کنند و تصمیمگیری بهتری برای انتخاب رشته فنی حرفهای خود اتخاذ کنند.
انتخاب رشته منطقی و واقع گرایانه فنی و حرفه ای
در انتخاب رشته کاردانی فنی و حرفه ای باید از شرایط خود، شرایط دانشگاه ها و ظرفیتشان و احتمالات مختلف قبولی خود در دانشگاه مد نظر اطلاعات کسب کنید.
برای این کار میتوانید از کارنامه قبول شدگان سال های گذشته و همچنین ظرفیت فعلی دانشگاه های مورد نظر استفاده کنید. شما میتوانید به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و از میزان ظرفیت قبولی رشته خود اطمینان حاصل کنید.
علاوه بر این میتوانید از دفترچه انتخاب رشته کنکور فنی و حرفه ای استفاده کرده و با مطالعه آن از کد رشته ها، ظرفیت ها و… اطلاعات کافی به دست آورید. با توجه به این اطلاعات و داده ها باید عاقلانه و متناسب با شرایط خود تصمیم گیری کنید.
قاعدتا خوش بینی بیش از اندازه ممکن است موجب شود در رشته و یا شهر مورد نظر قبول نشوید. از طرفی بدبین بودن و احتیاط بیش از اندازه نیز میتواند باعث شود فرصت های خوبی که برای شما احتمال داشت را از دست بدهید.
علاقه به رشته انتخابی فنی و حرفه ای
انتخاب رشته تحصیلی برای دانشآموزان یکی از مهمترین تصمیمات زندگی آنهاست. علاقه به رشته تحصیلی انتخابی، به عنوان یکی از عوامل مهم در انتخاب رشته فنی حرفهای، تاثیر قابل توجهی در موفقیت دانشآموز در آینده دارد.
اولین تاثیر علاقه در انتخاب رشته فنی حرفهای، افزایش میزان تعهد دانشآموز به تحصیل در آن رشته است. با داشتن علاقه به رشته تحصیلی انتخابی، دانشآموزان میتوانند با انگیزه بیشتری به تحصیل در آن رشته بپردازند و در طول دوره تحصیلی، از نظر علمی و عملی بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند.
در نتیجه علاقه و استعداد خود در رشته های متنوع کاردانی فنی و حرفه ای را فراموش نکنید و طبق گفته بسیاری از مشاوران رشته ای که به آن علاقه ندارید را در اولویت های پایین تری قرار دهید.
بررسی آینده شغلی و پیشرفت رشته فنی و حرفه ای
یکی از مهم ترین محرک هایی که دانش آموزان در هنگام انتخاب رشته به آن توجه دارند آینده شغلی و قابلیت پیشرفت در آن شغل است. منطق حکم میکند با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد رشته ای انتخاب کنید که از نظر مالی نیز پاسخگوی آینده شما باشد.
مساله دیگر قابلیت پیشرفت در یک رشته و آینده نگری در خصوص مقاطع بالاتر تحصیلی در آن رشته است. باید آینده رشته ای که انتخاب میکنید را از نظر تحصیلی و زیر شاخه های آن در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی دکتری در نظر بگیرید.
علاوه بر این با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی، میزان تقاضای نیروی کار در برخی رشته ها کاهش داشته و شرکت ها و کارخانجات با استفاده از تکنولوژی های به روز کمتر پذیرای فارغ التحصیلان برخی رشته ها هستند.
آشنایی بیشتر با رشته انتخابی فنی حرفه ای
یکی دیگر از مهم ترین مسائل در خصوص انتخاب رشته فنی و حرفه ای آگاهی کامل از رشته انتخابی است. در صورتی که از محتوای رشته مورد نظر خود اطمینان دارید آن را انتخاب کنید. بسیاری از دانش آموزان فریب اسم یک رشته را خورده و انتخاب اشتباه انجام میدهند.
پس از بررسی دقیق هر رشته و صحبت با دانشجویان حال حاضر این رشته ها، اساتید و مشاوران تحصیلی مربوط به این مهم، یک تصویر کلی از شرایط رشته انتخابی خود داشته باشید. برای بررسی دقیق مزایا و معایب رشته موردنظر خود میتوانید همه روزه به صورت 24 ساعته با مرکز مشاوره تحصیلی ایران تحصیل با شماره 9099075307 تماس برقرار کنید.
انتخاب استراتژی انتخاب رشته فنی حرفه ای
با توجه به اطلاعات و نکات فوق شما باید تصمیم گیری کنید که کدام رشته و یا رشته ها برای شما مناسب هستند و یا احتمال قبولی شما در آن ها بیشتر است.
برای انتخاب رشته استراتژی های متفاوتی وجود دارد که با توجه به شرایط خود میتوانید مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید. در زیر به دو مورد از ساده ترین استراتژی ها اشاره میشود.
- اولویت بندی بر اساس رشته مورد نظر به صورتی که در ابتدا تمام دانشگاه های دارای رشته مورد نظر در هر شهر را در اولویت قرار دهید. سپس رشته دوم را در تمام شهر ها و ….
- اولویت بندی بر اساس رشته و شهر مورد نظر به این صورت که شما رشته های شهر مورد نظر خود را به ترتیب علاقه و با توجه به شانس قبولی انتخاب کرده و سپس رشته های شهر ترجیحی بعدی را انتخاب میکنید.
تاریخ انتخاب رشته فنی حرفه ای چه زمانی است؟
برای انتخاب رشته فنی حرفه ای باید در بازه زمانی ثبت نام کنکور فنی حرفه ای یعنی از 18 الی 25 تیر ماه اقدام کنید.
انتخاب رشته و ثبت نام کنکور فنی حرفه ای به چه صورت انجام میگیرد؟
مشابه با کنکور سراسری با مراجعه به سامانه sanjesh.org میتوانید اقدام به انتخاب رشته و ثبت نام کنکور فنی حرفه ای کنید.
مهمترین نکات در انتخاب رشته فنی حرفه ای کدام اند؟
به طور کلی با توجه به علاقه و استعداد، شناخت مناسب از رشته مورد نظر و همچنین واقع نگری و انتخاب استراتژی صحیح میتوانید بهترین انتخاب رشته را داشته باشید.
خلاصه مطلب
با توجه به این که زمان ثبت نام و برگزاری آزمون فنی و حرفه ای نزدیک است دانش آموزان باید به فکر انتخاب رشته خود و اولویت بندی رشته های انتخابی خود باشند.
از آن جا که در سال جاری انتخاب رشته داوطلبان در هنگام ثبت نام انجام میپذیرد دقت و پیشبینی صحیح شرایط و شانس قبولی در رشته مورد نظر داوطلب اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
داوطلبان میتوانند با همصحبتی با یک مشاور خبره و در نظر گرفتن جوانب مهمی همچون علاقه و استعداد فردی، آینده تحصیلی و پیشرفت شغلی، شناخت دقیق از شرایط رشته مورد نظر و … بهترین انتخاب را در این تصمیم مهم داشته باشند.