حمله بروت فورس Brute-force attack
حمله بروت فورس یا Brute-force attack چیست؟
حمله بروت فورس (Brute-force attack) یا حمله جستجوی فراگیر عنوان حملهای است که طی آن، فرد حمله کننده با بررسی کلمههای عبور ممکن به صورت سیستماتیک سعی میکند کلید رمزگشایی یا رمز عبور یک سیستم تصدیق هویت را به دست آورد. این حمله از جمله روشهای پرکاربرد در شکستن کلمه های عبور به شمار میرود.
به عبارت بهتر در حملات Brute force، حالات مختلف ممکن برای رمز عبور تا جایی که رمز عبور صحیح شناسایی شود مورد بررسی قرار میگیرد. این نوع حملات، مبتنی بر روش حل مسألهای به نام جستجوی بروت فورس یا جستجوی فراگیر (exhaustive search) عمل میکنند که در آن با بررسی تمام حالات ممکن برای پاسخ، به دنبال کاندیدی میگردیم که تمام شرایط مدنظر مسأله را برآورده میسازد. از اینرو این حملات را با نام “حمله جستجوی فراگیر” نیز میشناسند.
برای رمزهای عبور کوتاه، حمله بروت فورس میتواند در زمان کوتاهی تمام رمزهای عبور ممکن را مورد بررسی و آزمایش قرار دهد و به نتیجه مطلوب دست پیدا کند، اما در مورد رمزهای عبور طولانی، استفاده از این روش نیازمند صرف زمانی بسیار طولانی (در حد چندین ماه یا حتی چندین سال) میباشد که عملا آن را به روشی نامناسب و بدون کارایی تبدیل میکند (پیچیدگی زمانی مورد نیاز برای بروت فورس به صورت نمایی با افزایش طول رمز یا کلید افزایش مییابد). از اینرو معمولا بروت فورس به عنوان آخرین حربه هکرها و زمانی که نقطهی ضعفی برای نفوذ به سیستم مشاهده نشود مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولا در این نوع حملات از واحد پردازش گرافیکی (GPU) برای بررسی حالات مختلف رمز عبور استفاده میشود. چرا که گونههای مدرن این پردازندهها ضمن در دسترس بودن و قیمت مناسب (به نسبت کارایی) برای انجام کارهای تکراری از کارایی بیشتری در مقایسه با یک پردازنده مرکزی (CPU) برخوردار هستند.
با توجه به ماهیت، روش بروت فورس میتواند حداقل از نقطه نظر تئوری برای رمزگشایی هر نوع دادهی رمزنگاری شده و سیستم تصدیق هویتی (ولو در زمانی نامعقول) مورد استفاده قرار بگیرد. از سوی دیگر، روش حمله لغتنامهای (Dictionary attack) با وجود اینکه از سرعت بالاتری برای رمزهای ساده برخوردار است اما به دلیل محدود بودن فضای مورد جستجو به هیچ وجه نمیتواند مانند بروت فورس، یافتن رمز صحیح را تضمین نماید.
مقابله با حمله Brute force
بسیاری از سیستمهای تصدیق هویت از روشهای مختلفی برای مقابله با این نوع حملات استفاده میکنند. محدود کردن تعداد دفعات تلاش ناموفق برای ورود به حساب کاربری در یک وبسایت و پیچیدهتر کردن فرایند ورود (با استفاده از روشهایی نظیر کپچا) از جملهی این روشها به شمار میروند. از سوی دیگر کاربر نیز میتواند با انتخاب رمزهای عبور پیچیده و طولانی (ترکیب رقم، حرف و نماد) و همچنین در صورت امکان، استفاده از روشهای تصدیق هویت دو عاملی امنیت خود را در برابر این نوع حملات تا حد ممکن افزایش دهند.
حمله بروت فورس معکوس (Reverse Brute-force attack)
در گونهی معکوس این نوع حملات برخلاف روش معمولی، فرد متجاوز به جای بررسی رمزهای عبور مختلف برای یک نام کاربری معین، مجموعهای محدود از رمزهای عبور را برای تمام نام های کاربری ثبت شده در یک سامانه مورد بررسی قرار میدهد. در چنین حملاتی، کاربرانی که از رمزهای عبور ساده و کوتاهتر استفاده کردهاند آسیبپذیرتر خواهند بود.
پیوندهای پیشنهادی تک دیک
من میخوام حمله بروت فورس رو آموزش ببینم
[0912…]