تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

دستور شرطی Conditional Statement

دستور شرطی یا Conditional Statement چیست؟

دستور شرطی (Conditional Statement) در زبان‌های برنامه‌نویسی به دستوراتی گفته می‌شود که امکان انجام اعمال، محاسبات و اجرای دستورات متفاوتی را بسته به درستی یا نادرستی شرط معینی فراهم می‌آورند.

به عبارت بهتر این دستورات براساس شرط‌های بولی و متناسب با صحیح (True) یا ناصحیح (False) بودن آن‌ها می‌توانند جریان کنترل برنامه را تغییر دهند.

از جمله مشهورترین دستورات شرطی که در زبان‌های مختلف پشتیبانی می‌شود می‌توان به دو دستور IF … Then … Else و Switch اشاره نمود. از دستور IF برای حالاتی استفاده می‌شود که قرار است براساس صحت یا عدم صحت یک عبارت شرطی، دستورات مختلفی اجرا شود. دستور Swtich نیز در زمانی مناسب است که می‌خواهیم بسته به مقادیر مختلف یک عبارت ثابت، دستورات متفاوتی را اجرا کنیم.

به عنوان نمونه می‌توان شبه ساختار زیر را برای دستور شرطی IF در نظر گرفت:

 If (شرط بولی) Then
    (مجموعه دستوراتی که قرار است در صورت صحت شرط اجرا شوند)
 Else
    (مجموعه دستوراتی که قرار است در صورت عدم صحت شرط اجرا شوند)
 End If

روش‌های دیگری نظیر شروط مبتنی بر درهم‌ریزی (Hash-based) و پیش‌بینی انشعاب (در زبان اسمبلی) نیز برای کنترل مسیر جریان برنامه وجود دارد که البته در تمام زبان‌ها پشتیبانی نمی‌شود.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک

لینک واژه در ویکیپدیا

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *