جعبه جستجو Search box
جعبه جستجو یا Search box چیست؟
جعبه جستجو (Search box) یا فیلد جستجو (Search field) یکی از انواع ویجت های کنترل گرافیکی است که برای فراهم آوردن امکان جستجو در برخی نرم افزارها و وب سایت ها به کار میرود. بسته به شیوه طراحی، گاهی اوقات از نام نوار جستجو (Search bar) به عنوان معادلی برای این ویجتها استفاده میشود.
جعبههای جستجو در رابط کاربری گرافیکی اغلب نرمافزارهایی که نیاز به قابلیت جستجو در آنها احساس میشود قابل مشاهده است. برنامههای مدیریت فایل (برای جستجوی فایل ها و دایرکتوری ها)، مرورگرهای وب و موتورهای جستجو (برای جستجوی محتوای وب)، پیام رسان ها (برای جستجوی محتوای پیامها)، اپلیکیشن های واژه نامه و … از جمله این نرم افزارها هستند. به علاوه در اغلب وبسایتها و فروشگاههای اینترنتی برای جستجوی محتوای وبسایت یا محصولات از Search box استفاده میشود.

در اغلب نرم افزارها جعبه جستجو در یک ناحیه کناری، نوار ابزار یا ناحیهای بالای محیط نرمافزار قرار میگیرد. در وبسایت ها نیز معمولا این جعبهها را میتوان کنار بخش منو یا در نوار کناری صفحات سایت پیدا کرد. با این حال اجباری در مکان Search box ها وجود ندارد.

ظاهر و نحوه استفاده از جعبه جستجو
جعبه های جستجو معمولا شامل یک جعبه متن یا تکست باکس (Text box) هستند که از آن برای وارد کردن عبارت یا کوئری جستجو استفاده میشود. در برخی موارد ممکن است تنها یک دکمه با آیکن ذرهبین به جای جعبه جستجو در اختیار کاربر قرار بگیرد. با کلیک روی این دکمه، جعبه جستجو آشکار و با کلیک مجدد روی آن دوباره پنهان میشود. در برخی موارد نیز کلیک روی محلی خارج از جعبه باعث پنهان شدن جعبه جستجو میشود.
گاهی اوقات در کنار جعبه جستجو دکمهای با آیکن ضربدر نیز نمایش داده میشود. کلیک روی این دکمه معمولا باعث حذف عبارت جستجو، لغو جستجو یا پنهان کردن جعبه جستجو میشود.
اغلب دکمهای موسوم به دکمه جستجو (Search button) نیز در کنار فیلد جستجو مشاهده میشود که برای تأیید و شروع جستجو (یا سابمیت کردن آن) مورد استفاده قرار میگیرد. این دکمه معمولا با عنوان جستجو یا Search مشخص میشود. در برخی موارد نیز صرفا از یک آیکن ذره بین یا فلش برای این دکمه استفاده میشود.
معمولا فشردن کلید Enter (هنگامی که فیلد جستجو فوکس را در اختیار دارد) نیز باعث شروع جستجو میشود. با توجه به این موضوع در برخی موارد از دکمه جستجو خبری نیست. گاهی اوقات نیز نتایج جستجو به صورت خودکار همزمان با وارد کردن کوئری جستجو نمایش داده میشود.
با درخواست جستجو توسط کاربر، داده یا محتوایی که با عبارت جستجو شده مطابقت دارد به روشهای مختلف شناسایی و در اختیار کاربر قرار میگیرد. برای مثال معمولا هنگام جستجو در یک وبسایت (پس از سابمیت کردن فرم جستجو)، سرور محتوای مناسب را از پایگاه داده سایت واکشی و برای کلاینت ارسال میکند.
سایر ویژگی ها و قابلیت های رایج در فیلدهای جستجو
معمولا افزون بر قابلیتهای معمولی مانند امکان تایپ و الصاق (یا Paste) عبارت جستجو، فشردن کلید Enter و … ویژگیهای پیشرفتهتری نیز برای جعبه جستجو در نظر گرفته میشود.
ارائه سابقه عبارات جستجو شده و پیشنهادات مرتبط (در قالب یک لیست کشویی) و همچنین تکمیل خودکار از جمله رایجترین این ویژگیهاست. در نظر گرفتن المانهایی برای فیلتر یا محدود کردن و مرتبسازی نتایج جستجو نیز از امکانات متداولی است که در کنار فیلدهای جستجو مطرح میشود.

همانطور که گفته شد در برخی از جعبههای جستجو همزمان با وارد کردن عبارت توسط کاربر نتایج متناسب با متن وارد شده نمایش داده میشود. در این حالت برای انجام جستجو نیازی به کلیک روی دکمه جستجو یا فشردن کلید Enter وجود ندارد. با این حال ممکن است استفاده نامناسب از این تکنیک منجر به کندی یا بروز مشکل در عملکرد نرم افزار شود.

پیوندهای پیشنهادی تک دیک
سلام خدمت شما مهندس عزیز. من مدتهاست که میخوام یک جعبه جستجو برای یک نرم افزار مالتی مدیا که تهیه کردم (ساخته شده با نرم افزار اتو پلی مدیا استادیو) بسازم، موفق نشدم و اصلا مزیت این مالتی مدیا که کتابخانه هم هستش همین جعبه جستجو میباشد. از شما خواهش میکنم لطف کنید مرا راهنمایی بفرمایید، اگر چنانچه هزینه ای هم بابت ساخت چنین ویجت یا جعبه سرچ باید پرداخت بشه من در خدمت هستم. ممنون
سلام. متأسفانه آشنایی کامل با این نرم افزار ندارم. برون سپاری بفرمایید پروژه تون رو تا زودتر به نتیجه برسید. موفق باشید.