تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

تین کلاینت چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

مدت زمان بسیاری است که رایانه و کامپیوترهای بزرگ در حال دادن جای خود به سیستم‌های کوچک، کاربردی و قابل حمل هستند. یکی از بهترین این سیستم‌ها یا کامپیوترهای کوچک، تین کلاینت محسوب می‌شود.

کامپیوترهای قدیمی علاوه بر اشغال فضای زیاد، هنگام کار سروصدای آزاردهنده‌ای هم تولید می‌کردند. همچنین حمل کردن آن‌ها به دلیل بزرگ بودن با سختی فراوان و خراب شدن آن‌ها به معنای دردسرهای متعددی بود. تمامی این مشکلات مواردی هستند که در تولیدات و طراحی تین کلاینت از بین رفته و با مزایای دیگری جایگزین شده‌اند.

البته این دستگاه را نمی‌توان تنها در اندازه کوچک و مطلوب آن خلاصه کرد و خصوصیات بیشتری را پوشش داده است. به همین دلیل در ادامه این مطلب به بررسی مزایای تین کلاینت خواهیم پرداخت. اما پیش از آن لازم است بدانید اساسا منظور از تین کلاینت چیست.

تین کلاینت چیست؟

در شبکه‌های کامپیوتری، تین کلاینت دستگاهی به شمار می‌رود که سایز بسیار کوچکی دارد و برای انجام محاسبات خود می‌تواند به‌صورت مستقل یا وابسته به یک سرور مرکزی باشد. برای مثال این دستگاه در یک اداره می‌‌تواند برای ایجاد یک شبکه کامپیوتری به کار برود و به جز اطلاعات لازم برای راه‌اندازی و ارتباط با سرور، مابقی اطلاعات را از طریق سرور مرکزی دریافت نماید. همچنین می‌توان این دستگاه‌ها را به سرورهای ابر محور هم متصل نمود.

به عبارتی می‌توان گفت که تین کلاینت‌ها یک گزینه عالی برای ایجاد زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) هستند و ادارات و سازمان‌ها با انتخاب این دستگاه شرایطی منحصر به فرد برای دور کاری به وجود می‌آورند.

البته تین کلاینت می‌تواند به عنوان یک سیستم مستقل هم کاربرد داشته باشد و به‌راحتی جایگزین کامپیوترهای شخصی شود. به همین دلیل گاهی از آن با عنوان مینی پی سی (Mini PC) یا کامپیوتر کوچک هم یاد می‌شود.

اگرچه تفاوت تین کلاینت و مینی پی سی مواردی مثل مصرف انرژی کمتر توسط تین کلاینت است اما هر دوی آن‌ها در این دوره از دستگاه‌های پرکاربرد هستند. در نتیجه به بعضی از ویژگی‌های متمایزکننده این کامپیوتر محبوب اشاره خواهیم کرد.

چرا باید از تین کلاینت استفاده کرد؟

دلایل گوناگونی هستند که برای هر شخصی به‌صورت منحصر به فرد ثابت می‌کنند که چرا باید از تین کلاینت استفاده کرد اما با در نظر گرفتن خصوصیات کلی آن می‌توان متوجه شد که این دستگاه طراحی هوشمندانه و پرکاربردی داشته است.

تفاوت تین کلاینت و مینی پی سی

اصلی‌ترین و مهم‌ترین مزایای تین کلاینت به این شرح است:

1. امنیت بسیار بالا

یکی از اهداف اصلی تولید و طراحی تین کلاینت، ایجاد امنیت به نسبت بیشتر بوده است. محدود سازی استفاده از نرم‌افزارها یکی از دلایل افزایش امنیت در این دستگاه می‌باشد. دلیل دیگر آن مرتبط با شبکه سازی و وابستگی به سرور مرکزی است، به این معنا که می‌توان انتقال بدافزارها را توسط فایروال مسدود کرد. در نتیجه در مقایسه با سیستم‌های قدیمی از امکان ویروسی شدن کمتری برخوردار است.

2. کاربردهای متعدد

انواع تین کلاینت حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای این امکان را به وجود آورده‌اند که آن‌ها را برای مصارف سنگین، نیمه سنگین و ساده به کار برد. تنها باید انتخابی صحیح داشت. برای مثال بعضی از افراد قصد خرید تین کلاینت برای مصارف روزمره و خانگی مثل تماشای فیلم و وبگردی دارند. این در حالی است که افراد دیگر از این دستگاه برای کارهای اداری در ادارات و بانک‌ها، آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها، سازمانی در آژانس‌ها و حتی گاهی گرافیکی مثل تدوین و طراحی هم استفاده مفید می‌کنند.

3. هزینه مقرون به صرفه

اکثر تین کلاینت‌ها با توجه به کارایی و خدماتی که ارائه می‌کنند از قیمت مناسبی برخوردار هستند، البته این موضوع مشروط به این است که آن را از کجا خریداری کنید. در هر حال به‌طور کلی یک تین کلاینت حرفه‌ای در مقایسه با یک کامپیوتر شخصی حرفه‌ای دارای قیمت بسیار پایین‌تر و مناسب‌تری است.

4. اشغال حداقل فضای ممکن

طراحی و ساخت تین کلاینت‌ها در ابعاد بسیار کوچک و پرکاربرد بوده است تا حداقل فضای ممکن را اشغال کنند و از طرف دیگر به کاربر فضای آزادتری بدهند. حتی بسیاری از مدل‌ها مثل بعضی از نمونه‌های تین کلاینت اچ پی قابلیت نصب بر پشت مانیتور را دارند که خصوصیت بسیار مهمی به شمار می‌آید.

5. پشتیبانی از سیستم عامل‌های مختلف

تین کلاینت درست برعکس زیرو کلاینت، قابلیت نصب و پشتیبانی از سیستم عامل‌های مختلفی را دارد و می‌توان گفت همین مسئله باعث می‌شود که تین کلاینت توانایی عملکرد بدون وابستگی را داشته باشد، در حالی که زیرو کلاینت از این قابلیت برخوردار نیست.

اگرچه میان پشتیبانی هر تین کلاینت از سیستم عامل‌های گوناگون تفاوت وجود دارد اما در مجموع از سیستم‌های مایکروسافت ویندوز، لینوکس و گاهی از سیستم‌های خاصی پشتیبانی می‌کنند.

6. مدیریت پذیری مناسب

استفاده از تین کلاینت‌ها برای ایجاد شبکه کامپیوتری و اتصال به سرور مرکزی آسان است. پس از آن به دلیل متصل شدن همه کاربران به یک سرور می‌توان به‌راحتی و بدون دردسر به‌جای مدیریت دستگاه‌ها، خط مشی‌های روی سرور را مدیریت کرد. در نتیجه در اماکنی مثل ادارات که به مدیریت آسان کاربران نیاز است بهترین گزینه می‌تواند خرید تین کلاینت باشد.

مینی کامپیوتر

7. قابلیت استفاده در دو حالت مختلف

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که افراد گوناگون به‌خصوص در سازمان‌ها و ادارات روی به خرید تین کلاینت می‌آورند، قابلیت مهمی با عنوان قابلیت استفاده در دو حالت مختلف است. به عبارتی دیگر بعضی از مدل‌های آن مثل نمونه‌هایی از تین کلاینت اچ پی قابلیت استفاده در هر دو حالت تین کلاینت و زیرو کلاینت را پشتیبانی می‌کنند.

از طرفی دیگر می‌توان گفت که خرید این نوع تین کلاینت‌ها یک تیر و دو نشان است چون با یک هزینه محدود برای یک سیستم می‌‌توان هر دو دستگاه را به دست آورد.

8. خرابی و هزینه نگهداری کمتر

تین کلاینت‌ها به دلایل متعدد از نظیر امنیت بالا، ویروسی نشدن، نرم‌افزار‌های کم، سخت‌افزارهای محدود و حتی اتصال به سرور مرکزی، به نسبت کامپیوترهای شخصی کمتر خراب می‌شوند. حتی در صورت خراب شدن یا وجود اختلال در عملکرد آن، هزینه تعمیر تین کلاینت بسیار محدود است. در نتیجه این مسائل به نگهداری کم خرج، کاربرد آسان و عملکرد ساده منتهی می‌شوند. به طور کلی استفاده از تین کلاینت، زیروکلاینت و مینی کامپیوتر خرابی و هزینه نگهداری کمتری را نسبت به کامپیوتر شخصی روی دست شما می‌گذارند.

9. مصرف انرژی پایین

همان‌طور که اشاره کردیم تین کلاینت‌ها در مقایسه با سیستم‌های گوناگون دیگر به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که مصرف انرژی یا برق کمتری داشته باشند. پس صرفه‌جویی در مصرف را برای کاربر رقم خواهند زد.

همچنین باید توجه کرد که تمامی این مزایای تین کلاینت را تنها می‌توان با یک خرید باکیفیت و انتخاب یک مدل مرغوب به دست آورد.

خرید تین کلاینت باکیفیت

برای خرید بهترین تین کلاینت تنها کاری که باید کرد مراجعه به یک فروشگاه و متخصص قابل‌اعتماد است. به همین دلیل فروشگاه تین سیس با کارشناسان مجرب و کارآزموده خود تلاش می‌کند به نیازها و سوالات شما برای خرید تین کلاینت پاسخ مناسبی ارائه کند.

مطلب موجود در این صفحه صرفا یک رپورتاژ آگهی است و تمام محتوای آن توسط سفارش‌دهنده آگهی تهیه شده است. تک دیک هیچ‌گونه مسئولیتی پیرامون این مطلب و محتوای صفحاتی که به آن‌ها در این مطلب لینک داده شده است یا خدمات مرتبط با آن‌ها بر عهده نمی‌گیرد.

منابع:

  • https://thinsys.ir/what-is-thin-client
  • https://www.seeedstudio.com/blog/2020/11/13/what-is-a-mini-pc-things-you-should-know-before-purchasing
  • https://www.datamation.com/networks/what-is-a-thin-client

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *