تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

درایورهای خود را با Driver Booster بدون دردسر بروزرسانی کنید

احتمالا برای شما هم چنین موقعیتی پیش آمده است؛ پس از نصب سیستم عامل روی رایانه خود و یا ارتقاء و نصب بسته‌های بروزرسانی یا به هر دلیل دیگری با مشکلاتی در شناسایی یا عملکرد صحیح قطعات سخت افزاری مختلف روبرو شده‌اید. مشکلاتی نظیر رزولوشن نامناسب تصویر، عدم شناسایی سخت افزار شبکه یا عدم کارکرد قابلیت های حرفه‌ای‌تر تاچ پد در یک لپ تاپ و …

بسیاری از این مشکلات با بروزرسانی درایورها برطرف می‌شود. اما این موضوع به آن معنا نیست که اگر با مشکلی در شناسایی سخت افزارها و عملکرد آن‌ها روبرو نشده‌اید بروزرسانی درایورها هم ضرورتی ندارد؛ بلکه بروز نگه داشتن درایورها عموما در هر حال منجر به بهبود عملکرد سیستم شما خواهد شد.

از سوی دیگر در بسیاری از موارد برای اغلب کاربران مبتدی و حتی نیمه حرفه ای، یافتن دستی درایور سخت افزارهای مختلف به موضوعی زمانبر، طاقت فرسا و حتی دشوار تبدیل می‌شود. این نکته را هم نباید فراموش کنید که نصب درایورهای ناسازگار ممکن است منجر به کرش کردن سیستم و بروز حالاتی مثل صفحه آبی مرگ (BSoD) شود.

نرم افزارهای بروزرسانی درایور می‌توانند در چنین مواقعی به کمک شما بیایند و فرایند شناسایی و نصب یا بروزرسانی درایورهای لازم را به صورت خودکار انجام دهند.

Driver Booster عنوان یکی از همین نرم افزارهاست که می‌تواند براساس پایگاه داده چند میلیونی خود، بروزترین درایورها را متناسب با سیستم ویندوزی شما دریافت و نصب نماید. با ما همراه باشید تا با این نرم افزار و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا شوید.

چگونه درایورهای خود را با Driver Booster بروزرسانی کنم؟

برای دانلود نرم افزار Driver Booster کافی است ابتدا نسخه رایگان (Free) آن را از وبسایت رسمی نرم افزار دانلود و نصب کنید. با اجرای نرم افزار به شکل خودکار، سخت افزارهای سیستم طی فرایندی مشابه با تصویر زیر اسکن می‌شود.

نکته: نمایی که از این نرم افزار در تصاویر زیر مشاهده می‌کنید متعلق به نسخه 7.2 نرم افزار می‌باشد.

بخش اسکن در Driver Booster

پس از پایان یافن این مرحله، لیست درایورهای قدیمی که توسط نرم افزار شناسایی شده است مشابه با تصویر زیر در اختیار شما قرار می‌گیرد. با کلیک روی گزینه Update Now می‌توانید تمام درایورها را به صورت دسته جمعی بروزرسانی کنید یا با کلیک روی گزینه Update مربوط به هر درایور در قسمت Outdated (به معنای درایورهای قدیمی یا منسوخ شده)، به صورت جداگانه درایورهای مورد نظر را بروزرسانی کنید.

در قسمت UpToDate نیز لیست درایورهایی که هم اکنون بروز هستند نمایش داده می‌شود.

لیست درایورها در Driver Booster

حین بروزرسانی درایورها با انتخاب گزینه Automatically reboot PC یا Automatically shut down PC در بخش پایین نوار پیشرفت می‌توانید از Driver Booster بخواهید پس از اتمام نصب درایورها، رایانه را ریبوت یا خاموش کند.

نمایی از نرم افزار Driver Booster در حال نصب درایورها

سایر ویژگی ها و قابلیت های نرم افزار

افزون بر بخش بروزرسانی درایورها در این نرم افزار، قسمتی موسوم به Boost (دومین آیتم در نوار کناری سمت چپ) برای بهبود عملکرد بازی های رایانه ای (Game Boost) و بهینه سازی سیستم (System Optimize) درنظر گرفته شده است.

بخش Boost در نرم افزار Driver Booster

بخش Tools نیز حاوی ابزارهایی برای رفع مشکل صدا، خطاهای شبکه، تصحیح رزولوشن، پاکسازی داده های دستگاه های جدا شده و … می‌باشد.

ابزارهای نرم افزار Driver Booster

در قسمت آخر (Action Center) هم نرم افزارهای مختلفی برای بهبود عملکرد و امنیت سیستم شما پیشنهاد شده است که با کلیک روی گزینه Install now قابل نصب هستند.

در قسمت منوی نرم افزار که با کلیک روی نماد منو (سه خط افقی روی یکدیگر) در بالای نرم افزار قابل مشاهده است می‌توانید به بخش‌هایی مثل تنظیمات (Settings)، تاریخچه بروزرسانی درایورها (Driver Update History)، بررسی وجود نسخه جدید نرم افزار (Check for Updates)، راهنمای کاربر (User Manual)، انتخاب پوسته (Skin) و … دسترسی داشته باشید.

منوی Driver Booster

در بخش تنظیمات هم می‌توانید زبان نرم افزار، ویژگی‌های ظاهری رابط کاربری، نحوه اسکن دستگاه ها، محل دانلود درایورها و … را تغییر دهید.

نسخه Pro در برابر نسخه رایگان

نرم افزار Driver Booster علاوه بر نسخه رایگان دارای نسخه حرفه ای (Pro) نیز می‌باشد. در این نسخه نسبت به نسخه رایگان، کاربر به حجم بیشتری از درایورها دسترسی دارد که امکان بروزرسانی درایورهای بسیار قدیمی و کمیاب‌تر را نیز فراهم می‌کند.

همچنین در این نسخه از محدودیت سرعت دانلودی که در نسخه رایگان وجود دارد خبری نیست و امکان تهیه خودکار پشتیبان (بک آپ) از درایورها برای بازگردانی سیستم به حالت پیشین در صورت بروز مشکل حین بروزرسانی نیز فراهم شده است.

نظر شما در مورد این نرم افزار یا سایر برنامه های بروزرسانی درایور چیست؟ خوشحال می‌شویم نظرتان را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

6 thoughts on “درایورهای خود را با Driver Booster بدون دردسر بروزرسانی کنید

  • Zeinab

    سلام خسته نباشید، من این نرم‌افزار برام نصب شده موس بیسمم کلا از کار افتاده و اصلا نمیاد روی لپ تاپ برای اینکه به حالت قبل برگرده باید چکار کنم؟

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام ممنون
      برای حذف درایور نصب شده که مشکل ایجاد کرده باید به Device Manager مراجعه کنید (می تونید داخل منوی استارت پیداش کنید یا روی This PC راست کلیک کنید و گزینه Manager رو انتخاب کنید و در پنجره باز شده Device Manager رو از نوار کناری انتخاب کنید). بعد ماوس تو رو داخل دیوایس ها پیدا کنید. معمولا داخل دسته Mice and other pointing devices هستش. از اونجا روی ماوس راست کلیک کنید و Uninstall Device رو انتخاب کنید.
      حالا درایور رو از روی سی دی نصب کنید یا از سایت اصلی سازنده ماوس دانلود و نصب کنید. البته احتمالا اگر روی نام کامپیوتر (دسته والد) راست کلیک کنید و Scan for hardware changes رو بزنید هم درایور نرمال خودکار مجددا نصب میشه. البته قطع و وصل ماوس هم احتمالا اتوماتیک درایور رو نصب می کنه.

      پاسخ دادن
  • امیر

    سلام
    آیا استفاده از این برنامه مطمئنه و مشکلی برای کامپیوتر ایجاد نمیکنه؟
    اگه توسط این برنامه درایور نصب کردیم و خواستیم برگرده به حالت اولیه خودش یعنی زمانی که آپدیت نکرده بودیم باید چیکار کنیم؟

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام
      معمولا مشکلی براتون ایجاد نمیشه. اما در مورد تمام نرم افزارهای بروزرسانی درایور و حتی نصب دستی درایورها یا انجام کارهای حرفه ای پیشنهاد می شه قبل از استفاده، یک ریستور پوینت ایجاد کنید تا در صورت بروز احتمالی مشکل، امکان برگرداندن سیستم به وضعیت قبلی وجود داشته باشد. در صورتی که درایوری رو به هر شکل نصب کردید و تمایل داشتید به حالت قبلی برگردونده بشه می تونید با راست کلیک روی This PC (در ویندوز 10) و انتخاب گزینه Manage و سپس انتخاب Device Manager سخت افزار موردنظرتون رو پیدا کرده و با راست کلیک روش درایور اون رو Uninstall کنید تا درایور پیشفرض براتون نصب بشه یا بعد از اون درایور خودتون رو از لوح فشرده یا … نصب کنید.

      پاسخ دادن
  • امیررضا

    سلام من این برنامه رو نصب کردم و تمام کاراشو هم کردم همه رو هم آپدیت کردم ولی الان کارت گرافیک AMD منو غیر فعال کرده و اران نه میتونم بازی کنم نه میتونم رزولوشن تصویرمو درست کنم اگه میشه راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ دادن
    • امیرحسین شهسواری

      سلام؛
      وارد Device Manager ویندوز بشید. حالا کارت گرافیک (همون Display adapter) رو Uninstall کنید تا مجددا درایور قبلی نصب بشه. ممکنه با گزینه Update driver همین قسمت هم درایور جدید نصب بشه.

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *