آموزش فول اسکرین یا تمام صفحه کردن پنجره ها
گاهی اوقات ممکن است بخواهید فضای بیشتری برای کار با یک برنامه کامپیوتری در اختیار داشته باشید. نمایش پنجره های برخی از برنامه ها در حالت تمام صفحه یا فول اسکرین (Full screen) میتواند این امکان را برای شما فراهم کند. در این مقاله با روشهای نمایش پنجره ها در حالت تمام صفحه آشنا میشوید.
پیش از ادامه این مطلب لازم است بدانید صرفا برخی از برنامه ها امکان نمایش در حالت فول اسکرین را دارند. خوشبختانه برنامه های پرکاربردی مانند مرورگرهای وب رایج (مثل گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس)، برنامه مدیریت فایل File Explorer، برنامه های مدیا پلیر و مایکروسافت پینت از حالت Full screen پشتیبانی میکنند.
بهتر است بدانید در حالت Full screen نوار عنوان پنجره و دکمه های بستن و … پنهان میشوند. همچنین در این حالت معمولا ابزارها، منوها و … به منظور فراهم آوردن فضای بیشتر برای سایر محتویات پنجره نمایش داده نمیشوند. این درحالیست که وقتی یک پنجره را با کمک آیکن وسط در بالا سمت راست پنجره ماکسیمایز (یا بیشینه) میکنید تمام اجزای معمولی پنجره آشکار هستند.
چگونه یک پنجره را تمام صفحه یا Full screen کنیم؟
برای تمام صفحه یا فول اسکرین کردن یک پنجره ابتدا باید مطمئن شوید برنامه موردنظر از این حالت پشتیبانی میکند یا خیر؟ همانطور که پیشتر گفتیم اغلب مرورگرهای وب، برنامه مدیریت فایل File Explorer، مدیا پلیرها و مایکروسافت پینت در ویندوز از حالت تمام صفحه پشتیبانی میکنند.
معمولا در صورت پشتیبانی نرم افزارها از حالت تمام صفحه، گزینه Full screen در منوهای برنامه قابل مشاهده است. این گزینه ممکن است در منوی View یا زبانه View ریبون تعبیه شده باشد. حتی در برخی نرم افزارها مثل برنامه های مدیا پلیر ممکن است این گزینه در منوی راست کلیک نرم افزار باشد.
برای ورود به حالت تمام صفحه کافیست روی همین گزینه Full screen کلیک کنید. همچنین معمولا میتوانید از میانبر صفحه کلید F11 برای این منظور استفاده کنید. فراموش نکنید در صفحه کلیدهای فشرده (مانند آنچه در برخی لپ تاپ ها دیده میشود) برای دسترسی به عملکرد کلید F11 لازم است ابتدا کلید Fn را پایین نگه دارید سپس کلید F11 را فشار دهید.
برای خروج از حالت فول اسکرین نیز معمولا میتوانید کلید F11 را مجددا فشار دهید یا از کلید Esc استفاده کنید.