تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری و انواع آن

صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین سازوکارهای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هستند و شرایط سرمایه‌گذاری در بازار را برای سرمایه‌گذاران مختلف به‌ویژه برای افراد مبتدی و افرادی که از دانش کافی برای سرمایه‌گذاری در بورس برخوردار نیستند، مساعدتر می‌کنند.

مطلب موجود در این صفحه صرفا یک رپورتاژ آگهی است و تمام محتوای آن توسط سفارش‌دهنده آگهی تهیه شده است. تک دیک هیچ‌گونه مسئولیتی پیرامون این مطلب و محتوای صفحاتی که به آن‌ها در این مطلب لینک داده شده است یا خدمات مرتبط با آن‌ها بر عهده نمی‌گیرد و آن‌ها را تأیید یا رد نمی‌کند.

صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند. از انواع صندوق‌ها می‌توان به صندوق‌های سهامی، صندوق‌های درآمد ثابت و … اشاره کرد.

این صندوق‌ها متناسب با امیدنامه خود در دارایی‌های مختلفی همچون سهام، طلا، سپرده بانکی، اوراق بدهی، اوراق مشارکت و … سرمایه‌گذاری می‌کنند. این امر باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند با توجه به افق سرمایه‌گذاری و میزان ریسک‌پذیری خود، انتظارات و خواسته‌های خود و همچنین میزان دارایی‌شان، در صندوق یا مجموعه‌ای از صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

صندوق‌های سرمایه گذاری دارای مجوز رسمی هستند و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت می‌کنند، این صندوق‌ها سرمایه‌های خرد و کلان افراد را جمع‌آوری کرده و به صورت تخصصی در دارایی‌های مختلف نظیر سهام شرکت‌های بورسی، سپرده‌های بانکی و … سرمایه‌گذاری می‌کنند.

انواع صندوق‌‌های سرمایه گذاری در بورس

صندوق‌های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

  • صندوق سهامی

این صندوق باید عمده دارایی خود را به سهام و حق تقدم سهام و مابقی را به اوراق مشارکت، سپرده بانکی و سایر دارایی‌ها تخصیص دهد. معمولا بازدهی و میزان ریسک صندوق سهامی بالا بوده و برای افرادی که ریسک‌پذیری بیشتری دارند، گزینه مناسبی هستند.

  • صندوق با درآمد ثابت

این صندوق، اغلب دارایی خود را به اوراق بهادار کم‌ریسک مثل اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق خزانه و … اختصاص می‌دهد و به همین دلیل ریسک پایین‌تری نسبت به سایر صندو‌ق‌ها داشته و سود قابل قبولی برای سرمایه‌گذاران محقق می‌کند.

  • صندوق‌ مختلط

این صندوق‌ حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد را در سهام و باقی‌مانده آن را در اوراق با درآمد ثابت مانند اوراق مشارکت و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌کند. از نظر ریسک‌پذیری، این صندوق بین صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی قرار دارد.

  • صندوق‌ شاخصی

هدف صندوق سرمایه‌گذاری شاخصی، تشکیل پرتفوی با هدف پیروی از شاخص بازار سهام است؛ این شاخص می‌تواند شاخص کل یا یکی دیگر از شاخص‌های بازار سهام باشد. این صندوق از ریسک مدیریت بسیار کمی برخوردار است.

  • صندوق مبتنی بر طلا

عمده دارایی این صندوق‌ به سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلا (گواهی سپرده طلا و شمش طلا) اختصاص می‌یابد. ریسک سرمایه گذاری در این صندوق‌ها بالاست.

  • صندوق بخشی

صندوق سرمایه گذاری بخشی در یک صنعت خاص یا بخش مشخصی از اقتصاد سرمایه‌گذاری می‌کند. از جمله این صنایع می‌توان فلزات اساسی، پتروشیمی و … را نام برد.

  • صندوق تضمین اصل سرمایه

این صندوق ضمن ایجاد بازدهی مناسب برای سرمایه‌گذاران، اصل سرمایه آن‌ها را نیز تضمین می‌کند. سرمایه‌گذاران این صندوق‌ها حتی در شرایط نزولی بازار و کاهش قیمت سهام، با زیان روبرو نمی‌شوند و اصل سرمایه آن‌ها حفظ می‌شود.

  • صندوق اهرمی

این صندوق از دو واحد صدور و ابطالی (عادی-بدون ریسک) و قابل معامله در بورس (ممتاز-ریسک پذیر) تشکیل شده و برای تمام گروه سرمایه‌گذاران اعم از افراد ریسک‌پذیر و محتاط قابل استفاده و جذاب است. پرتفوی این صندوق‌ها را عمدتا سهام و حق تقدم سهام تشکیل می‌دهد.

  • صندوق صندوق‌ها

این نوع صندوق یک صندوق سرمایه‌گذاری تلفیقی است که در انواع دیگر صندوق‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند.

  • صندوق‌ تامین مالی

این صندوق، فرآیند تأمین مالی را برای پروژه‌های مختلف (از جمله پروژه‌های عمرانی، زمین و ساختمان، کسب و کارهای نوپا و …) را تسهیل می‌کند. صندوق‌های پروژه، صندوق‌های زمین و ساختمان و صندوق‌های جسورانه از این نوع هستند.

از دیگر صندوق‌های سرمایه گذاری نیز می‌توان صندوق نیکوکاری ، صندوق بازارگردانی ، صندوق‌ سرمایه‌ گذاری املاک و مستغلات را نام برد.

روش‌های سرمایه گذاری در صندوق‌ها

صندوق‌های سرمایه گذاری با توجه به روش و چگونگی سرمایه گذاری در آن‌ها، به دو دسته قابل معامله (ETF) و صدور و ابطالی تقسیم می‌شوند.

برای سرمایه گذاری در صندوق‌های صدور و ابطالی از طریق سامانه اختصاصی هر صندوق یا مراجعه حضوری به شعب صندوق می‌توان اقدام کرد و خرید و فروش واحدهای صندوق‌های ETF نیز از طریق سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌ها و به صورت آنلاین صورت می‌گیرد.

از جمله صندوق‌های سهامی ETF می‌توان به صندوق اطلس اشاره کرد. کارشناسان خبره در این صندوق اقدام به خرید و فروش سهام بر اساس آخرین وضعیت سودآوری شرکت‌ها می‌نمایند. نقدشوندگی بالا، سرمایه‌گذاری آسان تنها با جست و جوی نام «اطلس» در سامانه‌های معاملاتی، مدیریت ریسک حرفه‌ای، امکان سرمایه‌گذاری با پول کم (حداقل ۱۰۰ هزار تومان) و از همه مهم‌تر، استفاده از دانش مالی کارشناسان خبره از جمله مزایای این صندوق به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *