استفاده از واتساپ روی کامپیوتر بدون نصب نرم افزار اضافی
روزانه میلیونها کاربر در سراسر جهان برای ارتباط با دوستان، همکاران و افراد خانواده خود از پیام رسان محبوب واتساپ (WhatsApp) روی گوشی هوشمند یا تبلت استفاده میکنند. با این وجود ممکن است ندانید استفاده از قابلیتهای واتساپ تنها به این نوع دستگاهها محدود نمیشود. شما حتی روی رایانه یا کامپیوتر شخصی خود هم میتوانید از واتساپ استفاده کنید.
خبر خوب اینکه برای ارسال و دریافت پیام از طریق واتساپ روی کامپیوتر خود نیازی به نصب نرم افزارهای اضافی نخواهید داشت. در واقع شما روی هر رایانهای که به اینترنت دسترسی داشته باشد میتوانید با کمک وب اپلیکیشن واتساپ (که با نام WhatsApp Web شناخته میشود) روی مرورگر وب رایانه خود از امکانات این پیام رسان بهرهمند شوید.
اگر شما هم به استفاده از این روش ساده و فراگیر علاقمند شدهاید پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. ما در این مقاله شما را با نحوه اجرای واتساپ وب روی رایانه، ورود (یا لاگین) و خروج از حساب کاربری و همچنین مزایا و محدودیتهای این روش آشنا میکنیم.
چه دلیلی برای اجرای واتساپ روی رایانه وجود دارد؟
گوشیهای هوشمند در مقایسه با رایانه های معمولی (حتی لپ تاپ ها) به دلیل ابعاد کوچکتر معمولا همیشه و همه جا همراه شما هستند. به همین خاطر اپلیکیشنهای اختصاصی پیام رسان ها از جمله WhatsApp روی گوشی های هوشمند و تبلت ها به عنوان ابزاری ارتباطی دارای کاربرد و کارایی به مراتب بیشتری هستند.
با اینحال دلایل مختلفی وجود دارد که میتواند شما را به اجرای واتساپ روی رایانه ترغیب کند. امکان استفاده از صفحه کلید فیزیکی برای تایپ سریعتر پیام ها، امکان تعامل راحتتر و همچنین در اختیار داشتن صفحه نمایش بزرگتر از جمله عواملی است که میتواند تجربه کاربری بهتری را در مقایسه با استفاده از اپلیکیشن WhatsApp روی گوشی هوشمند یا تبلت رقم بزند.
در کنار این موارد، عدم نیاز به مراجعه پی در پی به گوشی هوشمند یا تبلت برای چک کردن پیامها حین کار با رایانه میتواند دلیل قابل تأملی برای کاربران پر کار و طرفداران رایانه های شخصی محسوب شود.
حتی اگر استفاده از واتساپ روی دستگاه های همراه را به رایانه ها ترجیح میدهید باز هم آشنایی با راهکارهای اجرای آن روی رایانه میتواند در مواقع ضروری به کمک شما بیاید.
چگونه از واتساپ وب روی رایانه خود استفاده کنیم؟
فارغ از سیستم عاملی که روی رایانه خود استفاده میکنید کافیست برای ارسال و دریافت پیام از طریق واتساپ مراحل زیر را دنبال کنید:
توجه: در این روش برای اجرای WhatsApp روی کامپیوتر لازم است اپلیکیشن واتساپ نیز روی گوشی هوشمند یا تبلت شما نصب شده باشد. همچنین علاوه بر کامپیوتر، گوشی هوشمند یا تبلت نیز باید به اینترنت متصل باشد.
گام اول: روی رایانه خود با استفاده از مرورگر وب به نشانی https://web.whatsapp.com مراجعه کنید. برای این منظور میتوانید از اغلب مرورگرهای وب رایج مانند کروم (Chrome)، فایرفاکس (Firefox)، اپرا (Opera)، اج (Edge) یا سافاری (Safari) استفاده کنید.
با مراجعه به این صفحه، یک کیو آر کد مشابه با تصویر زیر مشاهده میکنید. مطمئن شوید گزینه Keep me signed in تیک خورده باشد. به این ترتیب لازم نخواهد بود هر بار که به WhatsApp Web مراجعه میکنید مجددا لاگین کنید.
گام دوم: اپلیکیشن واتساپ را روی گوشی یا تبلت خود اجرا کنید.
گام سوم: مطمئن شوید روی گوشی یا تبلت در بخش Chats اپلیکیشن واتساپ قرار دارید. اکنون بسته به سیستم عامل گوشی یا تبلت خود لازم است متناسب با یکی از دو حالت زیر این مرحله را ادامه دهید:
اگر گوشی یا تبلت شما از سیستم عامل اندروید استفاده میکند منوی اپلیکیشن را باز کرده و گزینه WhatsApp Web را انتخاب کنید.
در صورتی که اپلیکیشن واتساپ را روی iPhone خود نصب کردهاید ابتدا وارد بخش Settings شده سپس گزینه WhatsApp Web/Desktop را انتخاب کنید.
گام چهارم: حالا کیو آر کد نمایش داده شده در گام اول (روی مرورگر رایانه) را با کمک گوشی یا تبلت خود اسکن کنید.
چند لحظه صبر کنید تا محیط واتساپ در صفحه مرورگر روی رایانه شما نمایش داده شود.
تبریک! عملیات متفاوت لاگین در واتساپ وب روی کامپیوتر خود را با موفقیت پشت سر گذاشتهاید. از این پس با خیال راحت میتوانید با مراجعه به نشانی بیان شده در گام اول روی کامپیوتر خود از واتساپ استفاده کنید. فراموش نکنید در طول استفاده از وب اپلیکیشن واتساپ روی رایانه لازم است گوشی هوشمند یا تبلت شما که اپلیکیشن WhatsApp روی آن نصب شده است نیز دارای ارتباط اینترنتی باشد.
ورود به واتساپ در مرورگر یا رایانه های دیگر
در صورتی که هم اکنون روی WhatsApp Web در مرورگر یک رایانه (یا اپلیکیشن دسکتاپ آن) لاگین کرده باشید با مراجعه به بخش WhatsApp Web در اپلیکیشن WhatsApp گوشی یا تبلت خود به جای بخش اسکن کردن کیو آر کد بخشی مشابه با تصویر زیر نمایش داده میشود.
در این حالت اگر مایل هستید در مرورگر دیگری روی همان رایانه یا یک رایانه دیگر نیز از WhatsApp Web استفاده کنید لازم است ابتدا گزینه Scan QR code (یا نماد + در اندروید) را انتخاب کنید. با انجام این کار مشابه با گام چهارم، بخش اسکن کیو آر کد در اختیار شما قرار میگیرد.
فعال کردن نوتیفیکیشن های نسخه تحت وب واتساپ در رایانه
پس از لاگین کردن در WhatsApp Web میتوانید با اعطای مجوز ارسال نوتیفیکیشن، بدون مراجعه مداوم به مرورگر وب از پیامهای جدید باخبر شوید. فراموش نکنید صفحه مربوط به WhatsApp Web لازم است همچنان در مرورگر شما در حال اجرا باشد اما نیازی نیست پنجره مرورگر را همواره مشاهده کنید. پس با خیال راحت میتوانید به کار خود روی سایر پنجرهها ادامه دهید.
برای فعالسازی امکان ارسال نوتیفیکیشن ها کافیست در بالای لیست چتها در WhatsApp Web روی گزینه Turn on desktop notifications کلیک کنید.
با انجام این کار مرورگر شما پیامی با مضمون تقاضای اعطای مجوز برای ارسال نوتیفیکیشن نمایش خواهد داد. شما میتوانید با کلیک روی دکمه Allow… مجوز لازم برای انجام این کار را صادر کنید. البته ممکن است این دکمه بسته به مرورگر شما دارای عنوان مشابه دیگری باشد.
خروج از حساب کاربری واتساپ وب در کامپیوتر
هر زمانی که مایل باشید میتوانید با کلیک روی آیکن منو در وب اپلیکیشن واتساپ (بالای لیست چت ها) و انتخاب گزینه Log out از حساب کاربری خود خارج شوید. به این ترتیب برای استفاده مجدد از واتساپ روی رایانه خود لازم است مراحل بیان شده را تکرار کنید.
همینطور میتوانید روی گوشی یا تبلت اندرویدی خود منوی اپلیکیشن را باز کرده و مجددا وارد قسمت WhatsApp Web شوید. در این بخش، لیست دستگاههای لاگین شده (Logged in devices) مشابه با تصویر زیر نمایش داده میشود.
برای خروج از حساب کاربری در دستگاه موردنظر، کافیست ابتدا گزینه مربوط به آن دستگاه را لمس کنید. سپس در پاسخ به پیام نمایش داده شده Log out را انتخاب کنید.
خروج از تمام دستگاهها به صورت یکجا
برای لاگ آوت کردن تمام رایانهها و دستگاههایی که به روش بیان شده با کمک یک گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی و یا iPhone به WhatsApp متصل شدهاند میتوانید از یک روش سادهتر استفاده کنید. برای این منظور کافیست در دستگاه اندرویدی یا iPhone خود با دنبال کردن گامهای دوم و سوم وارد بخش WhatsApp Web شوید. سپس گزینه Log out from all devices را انتخاب کنید. و در ادامه مشابه با حالت قبلی در پاسخ به پیام نمایش داده شده Log out را انتخاب کنید.
نتیجه گیری و راه های جایگزین
واتساپ وب در کنار مزایایی که دارد محدودیتهای آزاردهندهای نیز به همراه دارد. متأسفانه ظاهرا گردانندگان این پیام رسان محبوب هنوز هم به فکر ارائه راهکاری مستقل برای اجرای واتساپ روی کامپیوتر نیستند.
یکی از روشهای پیشنهادی جایگزین برای غلبه بر این مشکلات استفاده از شبیه سازهای اندرویدی نظیر BlueStacks میباشد. این شبیه سازها با فراهم آوردن یک محیط اندرویدی کامل، امکان نصب اپلیکیشن واتساپ را برای کاربر میسر میکنند. در عین حال این روش نیز با وجود دردسرها و مشکلات خاصی مانند نیاز به سخت افزار قویتر راهکاری کاملا ایده آل نخواهد بود.
در پایان نگاهی به مزایای واتساپ وب در کنار محدودیتهای آن میتواند به تصمیمگیری بهتر برای انتخاب راهکار مناسب کمک کند.
مزایای استفاده از WhatsApp Web
- عدم نیاز به نصب نرم افزار اضافی
- عدم نیاز به استفاده از شبیه سازهای نسبتا سنگین اندرویدی
- امکان استفاده از WhatsApp در رایانهها و دستگاههای مختلف با سیستم عامل ها و مرورگرهای وب گوناگون
معایب و محدودیتهای استفاده از WhatsApp Web
- مستقل نبودن وب اپلیکیشن WhatsApp – نیاز به نصب اپلیکیشن WhatsApp روی گوشی هوشمند یا تبلت
- نیاز به برقرار بودن همزمان ارتباط اینترنتی روی رایانه و همچنین گوشی هوشمند یا تبلت – حجم اینترنت مصرفی بالاتر برای انتقال دادهها روی دو دستگاه
- عدم امکان اتصال همزمان به یک حساب کاربری روی رایانه ها یا مرورگرهای مختلف – در هر لحظه تنها میتوانید روی یکی از مرورگرهای متصل شده به حساب کاربری خود به ارسال و دریافت پیام اقدام کنید
خوشحال میشویم نظر یا پرسشهای خود را در مورد وب اپلیکیشن واتساپ با ما در بخش دیدگاه ها در میان بگذارید.
سلام من با استفاده از برنامه بلو استکس واتس اپ را روی کامپیوتر نصب کردم ولی برای ارسال فایل های ذخیره شده دچار مشکل میشم لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام. در نسخه 5 بلواستکس با استفاده از Media Manager بلواستکس می تونید مدیاهاتون رو بین ویندوز و بلواستکس جابجا کنید.
سلام میخوام روی لپ تابم نصب کنم واتساپ ولی نمیشه باز نمیکنه چیکارکنم ممنون میشم راهنمایم کنی
سلام؛ از چه روشی استفاده می کنید؟ نسخه مبتنی بر مرورگر نیازی به نصب نرم افزار نداره. اگر هم نسخه مخصوص ویندوز و مک منظورتونه خطایی موقع نصب دریافت می کنید؟ جزئیات مشکل تون رو نفرمودین که بتونم راهنمایی کنم.
سلام من از سایفون استفاده میکنم و وقتی میخوام وارد واتس اپ شوم کیو ار کد نمیاد دایم فقط یک دایره می چرخد مشکل از کجاست
سلام؛ ترجیحا از آی پی ثابت و ارتباط پرسرعت برای این منظور استفاده کنید. ممکن هست ابزار مورد استفاده تون برای دور زدن باعث کندی ارتباط اینترنتی تون شده باشه یا سرورهاش توسط واتساپ محدود شده باشه که باعث اختلال در نمایش کیو آر کد میشه.
من از طریق وب وارد واتس اپ میشم وقتی میخواد کد رو اسکن کنه ،اسکن نمیکنه و ازم پین کد میخواد
قبلا اینطوری نبود
امکان داره کسی واتس اپم رو هک و یا کنترل کرده باشه؟
حتی از سیستم دیگه وارد شده بودم خارج شدم ولی باز همیتطور بود
دیلیت اکانت کردم و دوباره واتس اپ رو نصب کردم مشکلم حل شد
ولی دلیل اون پین کد خواستن برام عجیب بود میخوام بدونم
سلام. حجم زیادی رو واتساپ توی گوشیم میگیره. میخوام بدون اینکه توی گوشی واتساپ نصب کنم توی کامپیوتر داشته باشمش. خیلی بده اینجوری که هر دو جا باید باشه. ناقص العقلن این برنامه نویسای واتساپ. باید کاری کنن توی گوشی نبود هم بشه از واتساپ توی سیستم استفاده کنیم. راه حل بهتر واسه کامپیوتر ندارید؟
سلام. باید خدمتتون عرض کنم استفاده از واتساپ روی کامپیوتر بدون آنلاین بودن گوشی غیر ممکن نیست. با این وجود راهکار رسمی و ایده آلی برای این کار از طرف واتساپ ارائه نشده. البته مسائل زیادی در اتخاذ این استراتژی واتساپ دخیل هستن که در این پاسخ کوتاه قابل بیان نیستن. اما یکی از راهکارهای غیررسمی و ساده برای استفاده از واتساپ روی کامپیوتر بدون وابستگی به گوشی، نصب و اجرای واتساپ از طریق امولاتورهایی مثل بلواستکس (BlueStacks) هست که به نوعی محیط اندروید رو برای شما روی کامپیوتر تقلید می کنند. امیدوارم این توضیح براتون مفید واقع بشه. موفق باشید.
خواستم بدونم اگر واتساپ وب فعال باشه. و یک زمان گوشی جا بمونه جایی. و اگر گوشی انلاین باشه میشه به واتساپ وب دسترسی داشت. منظورم اینه که گوشی جا مونده آنلاین و از قبلم رو لپ تاپ فعال شده واتساپ وب. دراینصورت. یا باید جفتشون از یک منبع نت داشته باشند.
سلام؛
در این مورد مشکلی وجود نداره. برای مثال شما می تونید گوشی تون رو در منزل آنلاین داشته باشید و در محل کارتون از واتساپ وب که قبلا فعال کردین استفاده کنید. مهم اتصال هر دو دستگاه به اینترنت هست.