محدود کردن نتایج جستجو در گوگل براساس زمان و تاریخ انتشار
به دنبال خبرهای منتشر شده با موضوعی مشخص در یک ساعت گذشته هستید؟ مایلید از قیمت سکه یا ارز در ماه اول سال گذشته باخبر شوید؟ خوشبختانه سرویس جستجوی گوگل امکان محدود کردن نتایج جستجو براساس زمان انتشار را برای شما فراهم کرده است.
زمانی که یک عبارت را به شکل معمولی در گوگل جستجو میکنید نتایج مربوطه براساس معیارهای مختلفی رتبهبندی میشوند و در اختیار شما قرار میگیرند. به این معنی که لزوما مطالب منتشر شده جدید در ابتدای فهرست نتایج جستجو قرار نمیگیرند. از سوی دیگر در جستجوی معمولی ممکن است برای پیدا کردن نتایج مربوط به یک بازه زمانی در گذشته مجبور شوید دهها صفحه از نتایج جستجو را به صورت دستی بررسی کنید.
اما نگران نباشید! موتور جستجوی گوگل چاره حل این قبیل مشکلات را در قابلیت محدودسازی نتایج جستجو براساس زمان انتشار فراهم کرده است.
چگونه نتایج جستجوی گوگل را براساس زمان و تاریخ انتشار محدود کنم؟
سادهترین روش برای محدود کردن نتایج جستجو در گوگل براساس زمان انتشار به ابزارهای جستجوی گوگل منتهی میشود. برای استفاده از این روش کافیست مراحل ساده زیر را به ترتیب دنبال کنید:
گام اول: عبارت موردنظر خود را به شکل معمولی در گوگل جستجو کنید.
گام دوم: در نوار پایین جعبه جستجو روی گزینه Tools (یا Search Tools) کلیک کنید.
گام سوم: در بخش تازهای که پایین همین نوار نمایان میشود روی گزینه Any time کلیک کنید. به این ترتیب فهرستی مشابه با تصویر زیر در اختیار شما قرار میگیرد.
گام چهارم: بسته به زمان انتشار صفحاتی که میخواهید در میان نتایج جستجو قرار بگیرند گزینه مناسب را از لیست باز شده انتخاب کنید:
- Past hour: یک ساعت گذشته
- Past 24 hours: یک روز یا 24 ساعت گذشته
- Past week: یک هفته گذشته
- Past month: یک ماه گذشته
- Past year: یک سال گذشته
با انتخاب هرکدام از این گزینهها، نتایج جستجو به صفحاتی که در همان بازه زمانی منتشر شدهاند محدود میشود.
علاوه بر موارد بالا گزینه Custom range در همین لیست به شما اجازه میدهد یک بازه تاریخ سفارشی را برای زمان انتشار تعیین کنید. با انتخاب این گزینه، جعبهای مشابه با تصویر زیر نمایان میشود.
شما میتوانید با کمک تقویم نمایش داده شده تاریخ شروع و پایان این بازه را مشخص کنید. البته امکان درج تاریخ شروع و پایان به طور مستقیم در فیلدهای From و To نیز وجود دارد. در نهایت با کلیک روی دکمه Go نتایج جستجو متناسب با بازه تاریخ انتخاب شده فیلتر میشود.
حذف محدودیت زمان و تاریخ از نتایج جستجو
در صورتی که مایلید محدودیت زمانی مشخص شده را حذف کنید کافیست در همین قسمت مجددا گزینه Any time را انتخاب کنید. به این ترتیب نتایج به شکل معمول بدون فیلتر زمان انتشار نمایش داده میشوند.
فیلتر کردن نتایج جستجوی گوگل براساس تاریخ انتشار صفحات در عبارت مورد جستجو
استفاده از روش بیان شده به خصوص برای انتخاب یک بازه سفارشی ممکن است کمی زمانبر باشد. شما میتوانید به آسانی دوره زمانی موردنظر را در عبارت یا کوئری جستجوی خود نیز تعیین کنید.
برای این منظور لازم است از فیلترهای before: و after: کمک بگیرید. کافیست بسته به نیاز خود عبارت مناسب را مطابق ساختارهای زیر به انتهای کوئری جستجوی خود اضافه کنید.
- before:YYYY برای مشاهده نتایج جستجو پیش از سال مشخص شده به کار میرود.
- after:YYYY برای مشاهده نتایج جستجو پس از سال مشخص شده به کار میرود.
- before:YYYY-MM-DD برای مشاهده نتایج جستجو پیش از تاریخ تعیین شده به کار میرود.
- after:YYYY-MM-DD برای مشاهده نتایج جستجو پس از تاریخ تعیین شده به کار میرود.
فراموش نکنید به جای YYYY لازم است شماره سال میلادی را به صورت چهار رقمی، به جای MM شماره ماه و به جای DD شماره روز موردنظر را قرار دهید.
شما میتوانید از ترکیب before: و after: هم برای تعیین یک بازه تاریخ استفاده کنید. به عنوان مثال افزودن after:2020-05-01 before:2020-05-31 به انتهای کوئری، نتایج جستجو را به بازه انتشار 1 ام تا 31 ام May سال 2020 محدود میکند. نمونه این کوئری را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید:
مزایای محدود کردن زمانی نتایج جستجو
فیلتر کردن نتایج جستجو براساس زمان انتشار مشابه با یک ماشین زمان میتواند به شکل تقریبی نتایج جستجو را به یک بازه زمانی در گذشته محدود کند. یافتن مطالبی که در گذشته برای یک عبارت جستجو در رتبههای بالایی قرار داشتند به کمک این ویژگی امکانپذیر است. موضوع این مطالب ممکن است قیمت یک کالا در فاصله پنج سال گذشته، خبری داغ پیرامون یک شخص مهم طی سال قبل یا فهرست گوشیهای پرچمدار در سال 2015 باشد.
با اینحال جستجوی محتوا و صفحات وب در یک بازه زمانی مشخص علاوه بر کاربردهای رایجی که به آن اشاره شد برای مقاصد تخصصی نیز قابل استفاده است. به عنوان مثال کارشناسان سئو میتوانند با کمک این ویژگی میزان و نحوه رشد جایگاه صفحات وبسایت در میان نتایج جستجو طی بازههای زمانی گذشته را مورد بررسی قرار دهند.
بیشتر بخوانید: با سایر ترفندهای گوگل آشنا شوید.
شما از این قابلیت برای جستجوی چه موضوعاتی استفاده میکنید؟ نظر یا سوال خود را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.