فعال سازی یا غیرفعال کردن نمایش دیالوگ تأیید حذف در ویندوز

دیالوگ تأیید حذف (Delete confirmation dialog) یک پنجره تعاملی کوچک است که معمولا هنگام حذف یک فایل یا فولدر نمایش داده می‌شود. کاربر با تأیید پیام موجود در این جعبه اعلام می‌کند نسبت به حذف آیتم‌های موردنظر مطمئن است.

در ویندوز 7 و نسخه های پیش از آن، این جعبه به صورت پیشفرض هنگام حذف معمولی فایل ها و فولدرها نمایان می‌شود. با این حال با انتشار ویندوز 8 و همچنین در ویندوز 10 این سیاست با تغییراتی روبرو شد. به عبارت بهتر اگر کاربر ویندوز 8 و ویندوز 10 هستید در حالت پیشفرض هنگام حذف معمولی فایل ها و فولدرها نیازی به تأیید حذف نخواهید داشت و این آیتم‌ها مستقیما به سطل زباله ویندوز منتقل می‌شوند.

در این مقاله با نحوه فعال کردن و غیرفعال کردن دیالوگ تأیید حذف در ویندوز آشنا می‌شوید. اگر کاربر ویندوز 8 یا 10 هستید و می‌خواهید پنجره تأیید حذف را فعال کنید یا کاربر ویندوز 7 و نسخه های پیش از آن هستید و می‌خواهید این پنجره هنگام حذف معمولی فایل ها نمایش داده نشود و یا به هر دلیل می‌خواهید نمایش این دیالوگ را فعال یا غیرفعال کنید با ما همراه باشید.

آیا نمایش دیالوگ تأیید حذف به من کمک می‌کند؟

پاسخ این سوال بیش از هر چیز به خود شما بستگی دارد. ممکن است یک کاربر مبتدی به دلیل نداشتن تجربه کافی اقدام به حذف ناخواسته یک یا چند فایل و فولدر کند. کلید میانبر Delete و روش‌های متنوع دیگری که برای حذف کردن فایل ها فراهم شده احتمال وقوع این خطا را برای چنین کاربرانی افزایش می‌دهد. دیالوگ تأیید حذف به این دسته از کاربران کمک می‌کند پیش از حذف فایل با مشاهده پیامی در جریان اقدام برای حذف کردن آن قرار بگیرند. به این ترتیب نیاز به دریافت تأیید از سوی کاربر احتمال وقوع چنین خطاهایی هنگام حذف را کاهش می‌دهد.

چگونه نمایش جعبه دیالوگ تأیید حذف را در ویندوز فعال یا غیرفعال کنم؟

برای فعالسازی نمایش پیام تأیید حذف در ویندوز کافیست مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

گام اول: به دسکتاپ مراجعه کنید و روی Recycle Bin راست کلیک کنید.

گام دوم: در منوی زمینه ظاهر شده روی Properties کلیک کنید.

فعال سازی یا غیرفعال کردن نمایش دیالوگ تأیید حذف در ویندوز

با انجام این کار پنجره‌ای با عنوان Recycle Bin Properties نمایان می‌شود. نمایی از این پنجره را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

گام سوم: در پایین این پنجره جعبه Display delete confirmation dialog را مشابه تصویر زیر تیک بزنید.

فعال سازی یا غیرفعال کردن نمایش دیالوگ تأیید حذف در ویندوز - پنجره Recycle Bin Properties

گام چهارم: در انتها روی دکمه OK کلیک کنید.

با انجام این کار از این پس هنگام حذف معمولی فایل ها و فولدرها دیالوگ تأیید حذف نمایش داده می‌شود. این دیالوگ در حالت عادی شامل پیامی مشابه با تصویر زیر خواهد بود.

نمایی از دیالوگ تأیید حذف یک فایل در ویندوز 10
نمایی از دیالوگ تأیید حذف یک فایل در ویندوز 10. در این دیالوگ از کاربر پرسیده می‌شود آیا مطمئنید که می‌خواهید این فایل به Recycle Bin منتقل شود؟ با کلیک روی گزینه Yes آیتم انتخاب شده به صورت موقت حذف می‌شود. با مراجعه به Recycle Bin امکان بازیابی یا حذف دائم آیتم‌های موجود در آن وجود دارد.

البته اگر انتقال به Recycle bin را برای درایوی که فایل در آن قرار دارد غیرفعال کرده باشید پیامی متفاوت مبنی بر حذف دائم (یا مستقیم) فایل در این دیالوگ نمایش داده می‌شود.

برای غیرفعال کردن نمایش دیالوگ تأیید حذف کافیست مراحل فوق را مجددا تکرار کنید. با این تفاوت که در مرحله سوم لازم است تیک کنار گزینه Display delete confirmation dialog را بردارید.

چرا در ویندوز 8 و ویندوز 10 نمایش دیالوگ تأیید هنگام حذف فایل ها و فولدرها به صورت پیشفرض غیرفعال شده است؟

واقعیت اینست که نمایش دیالوگ تأیید حذف برای بسیاری از کاربران یک مرحله مزاحم یا اضافی به شمار می‌رود. به ندرت پیش می‌آید یک کاربر غیرمبتدی به صورت تصادفی یک فایل را انتخاب و کلید Delete را فشار دهد. یا زمانی که روی یک فایل راست کلیک می‌کند به جای Copy گزینه Delete را از منوی زمینه انتخاب کند!

همین موضوع باعث شد در ویندوز 8 و ویندوز 10 نمایش این دیالوگ به صورت پیشفرض غیرفعال شود. با این حال برخی از کاربران این تغییر را نمی‌پسندند و ترجیح می‌دهند این دیالوگ مانند گذشته نمایش داده شود.

آیا غیرفعال شدن نمایش این پیام خطرناک است؟

در حالت عادی هنگامی که یک فایل به شکل معمولی حذف می‌شود به جای حذف مستقیم به سطل زباله ویندوز منتقل می‌شود. بنابراین حتی هنگام غیرفعال بودن دیالوگ فوق لازم نیست بابت حذف تصادفی فایل‌های خود نگران باشید. شما می‌توانید به راحتی به Recycle bin مراجعه کنید و مجددا آن‌ها را بازیابی کنید. البته این موضوع برای کاربران مبتدی همچنان می‌تواند دردسرساز باشد. برای مثال ممکن است در این حالت کاربر متوجه حذف شدن موقت فایل خود نشود و از انتقال آن به Recycle bin بی‌خبر باشد.

از سوی دیگر اگر انتقال به Recycle bin را به طور کامل غیرفعال کرده باشید عدم نمایش دیالوگ تأیید هنگام حذف معمولی یک فایل خطری دو چندان به همراه خواهد داشت. چرا که در این حالت فایل به شکل مستقیم حذف خواهد شد. در چنین شرایطی نمایش دیالوگ تأیید حذف به شدت ضروری به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: چگونه فایل ها و فولدرها را بدون انتقال به سطل زباله در ویندوز حذف کنیم؟

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.