حذف پیام ها در واتساپ

واتساپ (WhatsApp) با میلیون‌ها کاربر فعال روزانه در سراسر جهان یکی از محبوب‌ترین پیام رسان های فوری به شمار می‌رود. موضوعی که باعث می‌شود آشنایی با ریزه‌کاری‌های این پیام رسان مانند نحوه حذف پیام ها و محدودیت‌های آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شود.

اگر از کاربران واتساپ هستید ممکن است در مواردی ترجیح دهید پیامی که خودتان فرستاده‌اید یا از فردی دیگر دریافت کرده‌اید را از روی دستگاه خود حذف کنید. پاره‌ای از اوقات هم ممکن است به دلایل مختلف دلتان بخواهد پیامی که ارسال کرده‌اید را نه تنها از روی دستگاه خود بلکه از روی دستگاه مخاطب یا مخاطبانتان حذف کنید.

موارد متعددی وجود دارد که ضرورت آشنایی با نحوه حذف پیام ها در هر پیام رسان رایجی از جمله واتساپ را دو چندان می‌کند. برای مثال فرض کنید:

  • پیامی را به جای اینکه برای دوست صمیمی‌تان ارسال کنید به اشتباه برای رئیس‌تان ارسال کرده‌اید
  • حین عصبانیت پیامی را برای فردی ارسال کرده‌اید که پس از مدت کوتاهی از ارسال آن پشیمان شده‌اید
  • متن پیامی که ارسال کرده‌اید حاوی یک اشتباه بوده است که می‌تواند شما را به دردسر بیندازد (مانند آدرس اشتباه یا شماره کارت بانکی نادرست برای واریز پول به حسابتان)
  • پیامی را ارسال کرده‌اید که توسط مخاطب مشاهده و خوانده شده است اما مایل نیستید این پیام روی دستگاه او باقی بماند یا بتواند پیام شما را به دیگران نمایش دهد

اگر یکی از این موارد برای شما پیش آمده است نگران نباشید. خوشبختانه امکان حذف پیام از دستگاه شما و دستگاه مخاطبین گفتگو در واتساپ برایتان در نظر گرفته شده است.

چگونه پیامی را در واتساپ حذف کنم؟

حذف پیام‌ها در واتساپ هم مثل اغلب پیام رسان های فوری کار بسیار ساده‌ای است و طی چند مرحله به آسانی قابل انجام است. اگر از واتساپ روی یک گوشی هوشمند اندرویدی یا آیفون (iPhone) استفاده می‌کنید می‌توانید از روند مشابهی برای حذف پیام‌ها در این اپلیکیشن استفاده کنید. پس با ما همراه باشید تا شما را با این روند بیشتر آشنا کنیم.

راهنمای کاربران واتساپ در گوشی های اندرویدی

اگر از کاربران گوشی‌های اندرویدی هستید می‌توانید بسته به نیاز خود دستورالعمل‌های زیر را برای حذف پیام‌ها در واتساپ دنبال کنید.

حذف پیام برای خود شما

شما می‌توانید نسخه شخصی از پیام‌هایی که ارسال کرده‌اید یا دریافت کرده‌اید را حذف کنید؛ بدون اینکه این پیام از روی دستگاه سایر افراد حاضر در یک چت (یا گفتگو) حذف شود. برای این منظور کافی است:

گام اول: ابتدا واتساپ را باز کرده و وارد گفتگویی شوید که می‌خواهید پیامی را از آن حذف کنید. پیام موردنظر را برای چند لحظه لمس کنید تا انتخاب شود. به این ترتیب مشابه با تصویر زیر، لیستی از گزینه‌ها در بالای صفحه به شما نمایش داده می‌شود.

انتخاب پیام در واتساپ

در صورتی که می‌خواهید بیشتر از یک پیام را حذف کنید کافیست پیام‌های موردنظرتان را با با یک ضربه یا لمس کوتاه به مجموعه پیام‌های انتخاب شده اضافه کنید.

گام دوم: گزینه Delete (یا آیکن سطل زباله) را انتخاب کنید.

انتخاب آیکون Delete یا سطل زباله در واتساپ

گام سوم: اکنون پیامی مشابه با تصویر زیر به شما نمایش داده می‌شود. گزینه Delete for me را انتخاب کنید تا پیام برای شما حذف شود. فراموش نکنید با انتخاب این گزینه، پیام یا پیام‌های انتخاب شده صرفا برای شما حذف می‌شوند و مخاطبین گفتگو همچنان می‌توانند این پیام‌ها را در دستگاه خود مشاهده کنند.

حذف پیام در واتساپ برای خودم

در صورتی که از حذف پیام یا پیام‌های انتخاب شده منصرف شده‌اید می‌توانید گزینه Cancel را انتخاب کنید.

حذف پیام برای همه افراد

شما در واتساپ تنها می‌توانید پیام های ارسال شده توسط خودتان را برای همه افراد یا مخاطبین یک چت فردی یا گروهی حذف کنید. انجام این کار نیز مشابه با حذف پیام از روی دستگاه خودتان می‌باشد؛ با این تفاوت که در گام آخر به جای انتخاب گزینه Delete for me لازم است گزینه Delete for everyone را انتخاب کنید.

حذف پیام در واتساپ برای همه

البته فراموش نکنید ممکن است پیام شما پیش از حذف شدن توسط مخاطبین مشاهده شده باشد.

راهنمای کاربران واتساپ در گوشی های iPhone

اگر از کاربران iPhone هستید به منظور حذف پیام ها در واتساپ لازم است گام‌های زیر را دنبال کنید:

گام اول: واتساپ را باز کرده و وارد گفتگویی شوید که می‌خواهید پیامی را از آن حذف کنید. پیام موردنظر را برای چند لحظه لمس کنید تا به حالت انتخاب شده درآید.

گام دوم: گزینه Delete را از منو انتخاب کنید. در صورتی که می‌خواهید بیشتر از یک پیام را حذف کنید کافیست پیام های موردنظرتان را با با یک ضربه یا لمس کوتاه به مجموعه پیام‌های انتخاب شده اضافه کنید.

حذف پیام ها از واتساپ در آیفون
حذف پیام ها در آیفون (تصویر برگرفته از imyfone.com)

گام سوم: گزینه Delete (یا آیکن سطل زباله) را در پایین صفحه انتخاب کنید.

گام چهارم: از گزینه Delete for me برای حذف پیام از دستگاه خودتان و از گزینه Delete for Everyone به منظور حذف پیام برای همه استفاده کنید.

حذف پیام ها از واتساپ در آیفون
حذف پیام ها در آیفون (تصویر برگرفته از imyfone.com)

چند نکته در مورد حذف پیام ها در واتساپ

  • پیام‌های حذف شده با انتخاب Delete for Everyone در واتساپ، روی دستگاه مخاطبین با عبارت This message was deleted (این پیام حذف شده است) جایگزین می‌شود. بنابراین اگر پیامی را برای مخاطبین چت حذف می‌کنید هرچند پیام هنوز توسط آن‌ها خوانده نشده باشد با اینحال از وجود پیام‌های حذف شده مطلع خواهند شد.
  • توجه داشته باشید اگر پیامی را صرفا برای خودتان حذف کنید نخواهید توانست در آینده آن را برای مخاطبین چت حذف نمایید. بنابراین در انتخاب گزینه Delete for me یا Delete for everyone در گام آخر دقت کنید.
  • براساس مستندات رسمی وبسایت واتساپ به منظور حذف پیام ها برای همه مخاطبین، تنها حدود یک ساعت پس از زمان ارسال پیام فرصت دارید. در این مدت حتی اگر پیام مشاهده شده باشد قابل حذف کردن برای همه خواهد بود. با گذشت این زمان، گزینه Delete for everyone پنهان می‌شود و شما تنها می‌توانید پیام را برای خودتان حذف کنید.

اگر سوال یا نظری در مورد این مقاله دارید می‌توانید آن را در بخش دیدگاه ها مطرح کنید…

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *