آشنایی با منوی مخفی Power User Menu در ویندوز و نحوه دسترسی به آن
اگر از کاربران معمولی ویندوز 8 یا 10 هستید ممکن است از وجود منویی مخفی در ویندوز موسوم به Power User Menu بیخبر باشید. در مقاله پیشِ رو با این منوی مخفی و روشهای باز کردن آن بیشتر آشنا میشوید.
منوی پاور یوزر یا Power User Menu چیست؟
منوی Power User یک منوی ساده است که از زمان انتشار ویندوز 8 در این سیستم عامل گنجانده شده است. این منو امکان دسترسی سریعتر به ویژگیها و برنامههای پرکاربرد و حرفهای ویندوز را فراهم میکند.
لازم به ذکر است آیتمهای موجود در منوی Power User از طریق سایر بخشها مانند قسمت تنظیمات یا منوی استارت قابل دسترسی هستند. با این حال معمولا روش عادی برای دسترسی به این آیتمها نیازمند طی مسیر طولانیتری است. موضوعی که این منو را به خصوص برای کاربران حرفهای به یک گزینه مفید و میانبر تبدیل کرده است.
چگونه منوی مخفی Power User را در ویندوز باز کنم؟
برای باز کردن منوی Power User دو راه کاملا ساده پیش روی شما قرار دارد. در روش اول کافیست روی دکمه منوی استارت راست کلیک کنید. در روش دوم نیز میتوانید از میانبر صفحه کلید Win+X کمک بگیرید.
با انجام این کار منویی مشابه با تصویر زیر در گوشه صفحه نمایان میشود. توجه داشته باشید آیتمهای موجود در این منو ممکن است در نسخههای مختلف ویندوز تفاوتهایی با تصویر داشته باشد.
آیتم های موجود در منوی مخفی
در فهرست زیر آیتمهای پیشفرض این منو در ویندوز 10 را مشاهده میکنید. کاراکتر نمونیک مربوط به هرکدام از این آیتمها نیز در عنوان آن متمایز شده است. پس از باز کردن منوی پاور یوزر با فشردن کلید مربوط به این کاراکتر میتوانید آیتم موردنظر را سریعتر اجرا کنید. برای مثال پس از فشردن Win+X با فشردن کلید O به بخش Power Options هدایت میشوید.
- Apps & Features: بخش تنظیمات مربوط به اپلیکیشنها با امکان Uninstall کردن آنها و … را در اختیار شما قرار میدهد.
- Mobility Center: پنجره Mobility Center را باز میکند. در این پنجره میتوانید تنظیمات پرکاربردی مانند تغییر نور صفحه نمایش، میزان صدا، جهت صفحه، وضعیت باتری و نحوه مصرف آن را مشاهده و تغییر دهید.
- Power Options: بخش تنظیمات مربوط به مصرف انرژی در ویندوز را باز میکند.
- Event Viewer: ابزار مدیریتی Event Viewer را باز میکند. در این بخش میتوانید گزارشی از رویدادهای سیستمی، هشدارها، خطاها و … را مشاهده کنید.
- System: اطلاعات مربوط به سیستم شامل مشخصات سخت افزاری، نام دستگاه، مشخصات ویندوز و … را نمایش میدهد.
- Device Manager: پنجره Device Manager را باز میکند. در این بخش میتوانید وضعیت سخت افزارهای متصل به کامپیوتر را بررسی و عیبیابی کنید یا درایورهایشان را بروزرسانی کنید.
- Network Connections: بخش مربوطه به ارتباطات شبکه را نمایش میدهد.
- Disk Management: بخش مدیریت دیسک را اجرا میکند.
- Computer Management: بخش مدیریت کامپیوتر را اجرا میکند. در این بخش ابزارهایی برای مدیریت کاربران و گروهها، نظارت روی کارایی، زمانبندی وظایف و … فراهم شده است.
- Windows PowerShell: برای اجرای سریع Windows PowerShell به کار میرود.
- Windows PowerShell (Admin): برای اجرای سریع Windows PowerShell با مجوز مدیریتی به کار میرود.
- Task Manager: تسک منیجر ویندوز را اجرا میکند. این بخش امکان مشاهده فرایندها، بررسی کارایی سیستم و مشاهده میزان مصرف منابع را فراهم میکند.
- Settings: بخش تنظیمات ویندوز را باز میکند.
- File Explorer: پنجرهای جدید از برنامه مدیریت فایل ویندوز (یا File Explorer) باز میکند.
- Search: شما را به بخش جستجوی ویندوز هدایت میکند.
- Run: پنجره Run را برای اجرای برنامهها و باز کردن فایلها از طریق دستور در اختیار شما قرار میدهد.
- Shut down or sign out: گزینههای مربوط به خروج از حساب کاربری، خاموش کردن کامپیوتر، قرار دادن کامپیوتر در حالت خواب، ریستارت و … را در قالب یک زیرمنو در اختیار شما قرار میدهد.
- Desktop: برای نمایش سریع دسکتاپ به کار میرود. با کمک این گزینه تمام پنجرههای باز در لحظه مینیمایز یا کمینه میشوند. استفاده مجدد از این گزینه پنجرهها را به حالت عادی برمیگرداند.