تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

ترفند رنگ آمیزی شیبدار در مایکروسافت پینت

رنگ آمیزی به صورت شیبدار (Gradient) یکی از قابلیت های جذاب نرم افزارهای ویرایش گرافیک است که در آن دو یا چند رنگ با عبور از طیف رنگ های میانی به آرامی به یکدیگر تبدیل می‌شوند. اما اغلب کاربران از وجود ترفندی برای رنگ آمیزی شیبدار در مایکروسافت پینت بی‌خبر هستند و تصور می‌کنند این کار از عهده برنامه نقاشی ساده ویندوز برنمی‌آید. در این مقاله با نحوه رنگ آمیزی شیبدار در مایکروسافت پینت آشنا می‌شوید.

چگونه در مایکروسافت پینت رنگ های شیبدار یا Gradient ایجاد کنیم؟

برای ایجاد رنگ های شیبدار در مایکروسافت پینت لازم است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

گام اول: در یک صفحه خالی پینت، ابتدا اندازه صفحه را به شکل مناسب تغییر دهید.

گام دوم: صفحه را با یک خط قطری به دو بخش تقسیم کنید. هر بخش را با یک رنگ دلخواه رنگ آمیزی کنید. (در این مثال رنگ شیبدار با دو رنگ شروع و پایان ایجاد می‌شود. رنگ‌های این دو بخش همین رنگ شروع و پایان را مشخص می‌کنند).

رسم خط قطری و رنگ آمیزی دو بخش با رنگ های مختلف برای ایجاد رنگ شیبدار در مایکروسافت پینت

گام سوم: به بخش Resize مراجعه کنید. تیک گزینه Maintain aspect ratio را بردارید. سپس در بخش Pixels مقدار 1 را برای فیلد Horizontal وارد کنید و روی دکمه OK کلیک کنید. به این ترتیب وجه افقی (یا پهنای) صفحه برابر با 1 پیکسل می‌شود.

تغییر اندازه تصویر برای ایجاد رنگ شیبدار در مایکروسافت پینت

گام چهارم: مجددا به بخش Resize مراجعه کنید. تیک گزینه Maintain aspect ratio را بردارید. سپس در بخش Pixels مقدار مناسبی (برای مثال 700 پیکسل) در فیلد Horizontal وارد کنید و روی دکمه OK کلیک کنید.

تغییر اندازه تصویر برای رنگ آمیزی شیبدار یا Gradient در مایکروسافت پینت

نتیجه رنگ آمیزی شیبدار چیزی مشابه با تصویر زیر خواهد بود. فراموش نکنید هرچه مقدار انتخابی برای فیلد Horizontal در گام چهارم بیشتر باشد رنگ آمیزی روان‌تر خواهد بود و تغییر رنگ‌ها، نرم‌تر رخ می‌دهد.

نمایی از رنگ شیبدار ایجاد شده در Microsoft Paint

بیشتر بخوانید: آموزش تغییر اندازه تصویر در ویندوز با کمک مایکروسافت پینت

نکته: همانطور که مشاهده کردید در روش بالا رنگ آمیزی شیبدار از بالا به پایین انجام می‌شود. اگر می‌خواهید این کار از چپ به راست انجام شود می‌توانید در گام سوم و چهارم به جای فیلد Horizontal روی فیلد Vertical کار کنید.

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *