تک دیک

واژه نامه و مجله آموزشی کامپیوتر و فناوری

مدیریت دانلود خودکار عکس ها و ویدئوها در واتساپ

واتساپ در حالت پیشفرض، تنها تصاویر یا عکس‌ها را هنگام اتصال به اینترنت تلفن همراه به صورت خودکار دانلود می‌کند. با این حال واتساپ به شما اجازه می‌دهد نحوه دانلود خودکار رسانه‌ها و فایل‌های مختلف را در بخش تنظیمات مدیریت کنید.

میزان مصرف اینترنت و فضای ذخیره‌سازی دستگاه از جمله موضوعات مهمی هستند که می‌تواند در دنیای امروزی کاربران گوشی های هوشمند را با مشکل روبرو کند. حجم عظیم تصاویر و ویدئوهایی که روزانه میان کاربران مختلف در پیام رسان هایی مانند واتساپ مبادله می‌شود می‌تواند مدیریت صحیح این منابع را دشوار کند و هر از گاهی باعث شود کاربر با هزینه های بالای اینترنت یا کمبود فضای ذخیره سازی دست و پنجه نرم کند. اینجاست که تنظیم صحیح قابلیت دانلود خودکار در واتساپ می‌تواند به شما کمک کند.

چگونه نحوه بارگیری خودکار رسانه ها و فایل ها را در واتساپ مدیریت کنیم؟

برای مدیریت دانلود خودکار رسانه ها و فایل ها در واتساپ کافیست بسته به اینکه از نسخه اندروید یا iPhone واتساپ استفاده می‌کنید مراحل ساده زیر را دنبال کنید:

پیکربندی دانلود خودکار در نسخه اندروید واتساپ

گام اول: وارد بخش تنظیمات واتساپ شوید. برای این منظور لازم است ابتدا روی آیکن سه نقطه (یا گزینه‌های بیشتر) ضربه بزنید. سپس از منوی باز شده گزینه تنظیمات (یا Settings) را انتخاب کنید.

گام دوم: وارد بخش Storage and data (فضای ذخیره‌سازی و داده) شوید.

ورود به بخش تنظیمات یا Settings و قسمت فضای ذخیره سازی و داده Storage and data در واتساپ

گام سوم: در صفحه جدید، قسمت Media auto-download (یا بارگیری خودکار رسانه) را پیدا کنید. در این قسمت می‌توانید با کمک گزینه‌های زیر متناسب با نیاز خود مشخص کنید در چه مواقعی، چه نوع محتواهایی (شامل عکس ها، صداها، ویدئوها و اسناد) به صورت خودکار دانلود شوند.

  • When using mobile data (هنگام استفاده از اینترنت تلفن همراه): آیتم‌هایی که در این قسمت انتخاب می‌کنید هنگام اتصال به اینترنت تلفن همراه به صورت خودکار دانلود می‌شوند. اگر با هزینه بالای دیتای موبایل روبرو هستید می‌توانید همه این آیتم‌ها را از حالت انتخاب خارج کنید (به خصوص ویدئوها).
  • When connected on Wi-Fi (هنگام اتصال به وای فای): آیتم‌هایی که در این بخش انتخاب می‌کنید هنگام اتصال به وای-فای به صورت خودکار دانلود می‌شوند.
  • When roaming (هنگام رومینگ): مواردی که در این قسمت انتخاب می‌کنید هنگام رومینگ به صورت خودکار دانلود می‌شوند.
تغییر نحوه مدیریت دانلود خودکار رسانه ها و فایل ها در واتساپ
بخش بارگیری خودکار رسانه یا Media auto-download (بخش چپ تصویر) و نمایی از آیتم‌هایی که برای دانلود خودکار هنگام اتصال به اینترنت تلفن همراه انتخاب شده‌اند (بخش راست تصویر).

در پایان فراموش نکنید پس از انتخاب آیتم های هر بخش، روی دکمه OK (یا قبول) کلیک کنید تا تغییرات ذخیره و اعمال شود.

نکته: هنگام رومینگ معمولا هزینه استفاده از اینترنت بیشتر است. بنابراین پیشنهاد می‌شود هیچ کدام از گزینه‌های دانلود خودکار را برای این حالت انتخاب نکنید.

پیکربندی دانلود خودکار در نسخه iPhone واتساپ

گام اول: وارد بخش تنظیمات واتساپ شوید. برای این منظور کافیست روی گزینه Settings (یا تنظیمات) ضربه بزنید.

گام دوم: وارد بخش Storage and Data (فضای ذخیره‌سازی و داده) شوید.

گام سوم: در این مرحله می‌توانید برای هر نوع محتوا (عکس ها، صداها، ویدئوها و اسناد) مشخص کنید چه زمانی به صورت خودکار دانلود شوند:

  • Never (هرگز): با انتخاب این گزینه، نوع رسانه یا فایل انتخابی هرگز به صورت خودکار دانلود نمی‌شود.
  • Wi-Fi (وای‌فای): با انتخاب این گزینه، نوع رسانه یا فایل انتخابی تنها هنگام اتصال به وایفای به صورت خودکار دانلود می‌شود.
  • Wi-Fi and cellular (وای‌فای و اینترنت تلفن همراه): با انتخاب این گزینه، نوع رسانه یا فایل انتخابی هنگام اتصال به وایفای و اینترنت موبایل به صورت خودکار دانلود می‌شود.

چند نکته در مورد مدیریت دانلود خودکار در WhatsApp

اگر برای اینترنت موبایل، وایفای یا رومینگ آیتمی را روی دانلود خودکار تنظیم نکرده باشید می‌توانید هر زمان که مایل بودید به صورت دستی روی فایل یا رسانه های موجود در گفتگوها ضربه بزنید تا دانلود شوند.

اگر برای دیتای موبایل با محدودیت روبرو هستید می‌توانید در اندروید تمام آیتم‌ها را برای گزینه When using mobile data از حالت انتخاب خارج کنید. در آیفون هم می‌توانید برای تمام تصاویر، ویدئوها، صداها و اسناد، گزینه Wi-Fi یا Never را انتخاب کنید. به این ترتیب هیچ رسانه ای در واتساپ هنگام اتصال به اینترنت تلفن همراه به صورت خودکار دانلود نمی‌شود. از طرفی با دانلود دستی آیتم هایی که مایل هستید در مصرف اینترنت و فضای ذخیره‌سازی دستگاه صرفه‌جویی می‌کنید.

امیرحسین شهسواری

عاشق دنیای رایانه و فناوری به خصوص برنامه نویسی هستم؛ یادگرفتن و البته یاد دادن چیزای جالبی که یاد گرفتم باعث خوشحالیم میشه و از اولویت‌های اصلی زندگیم به حساب میاد. از مدیریت و نوشتن در تک دیک هم واقعا لذت می‌برم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *